Vraždící Anubis
Paul Doherty
Vrah převlečený za boha, uloupený drahokam a na stopě opět faraonův soudce Amerotke… Další pokračování detektivních románů ze starého Egypta. Před tváří Amonovou a Smrt Horových služebníků. Poté, co Egypt pod vedením své božské královny - faraona Hatusu, na hlavu porazil výbojnou říši svých severních sousedů, přijíždí poselstvo pokořeného krále, aby přistoupilo na podmínky vítězů. Jeho příjezd však jako by provázely zlověstné a děsivé události. V chrámové zahradě kdosi zabije hetéru, přímo ve svatyni je o několik dnů později nalezen zavražděný kněz. A co víc - záhadně zmizí i posvátný ametyst. Vyšetřováním je pověřen ctihodný Amerotke, nejvyšší soudce Egypta a královnin oblíbenec. Jenomže případ se komplikuje a neblahé události se vrší jedna na druhou. Mrtvých přibývá. Jak spolu zdánlivě nesouvisející vraždy souvisejí? Jsou to vůbec vraždy a je viníkem vrah z masa a kostí? Najevo totiž vychází strašlivá skutečnost - ten, kdo vraždil, měl šakalí masku, tvář boha Anubise…... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Historické romány
Vydáno: 2010 , MetaforaOriginální název:
The Anubis Slayings, 2000
Ze začátku mi to přišlo zdlouhavé ale zacetla jsem se a jsem ráda ze tu knihu mam , dejte tomu šanci
Opět nezklamal...Už se těším na další díly...Jen je musím sehnat. Musím si přečíst vsech sedm dílů,bot toto čtení nemá chybu.
Další poutavá detektivka od Dohertyho, další díl skvělé série, kde hlavní postavu ztělesňuje soudce Amerothke. Když přihlédnu k ostatním dílům, tak musím přiznat, že tento je pro mě jedním z těch slabších. Přesto kniha neurazí a čtenáře vtáhne do dávného dění ve starověkém Egyptě. Jak sám autor poznamenává, tak Egypt je velice zajímavé místo opleteno mnoha nejasnostmi a i to je důvod, proč stále lidi fascinuje. Je strhující v knize být svědkem všech možných intrik a léček a přemýšlet nad tím, zda by se to dalo připodobnit k nějakému reálnému příběhu z dávné doby. Už teď se těším na další určitě stejně zajímavé (ne-li víc) díly.
Detektviní příběh ze starého Egypta - krásně se čte. Od začátku plno záhad a nemálo vražd - přesto je to pohodové čtení.
Detektivka po staroegyptsku - už to samo o sobě je zajímavý nápad. V knížkách se to jen hemží zapeklitými detektivními příběhy, tak proč takový děj nezasadit do starověké říše. Paul Doherty navíc dokáže psát velmi pěkně a smysluplně.
Autor se snaží co nejvěrohodněji přiblížit nejen politickou situaci za vlády Hatšepsut. Kniha je opět velmi čtivá a nejvyšší soudce Amerotke musí využít veškerého svého umu, aby dopadl pachatele.
1998 | Ve znamení bílé růže |
2004 | Domina |
2010 | Vraždící Anubis |
2008 | Kacířská léta |
2010 | Setovi zabijáci |
Perfektní čtení, jedinou výhradu mám k řeckým tvarům jmen egyptských božstev, Isis a Osiris opravdu ne.