Urgentní péče
CJ Lyons
Andělé milosrdenství série
Vrchní sestra v nemocnici Nora Hollarová žije s trýznivým tajemstvím v nitru. Ale jakmile její kolegyně zemře brutální smrtí - ví, že už nemůže déle mlčet. Rozhodne se odhalit pachatele a na pomoc si vezme své přítelkyně, Lydii-ošetřující lékařku urgentní péče, Ginu suverénní rezidentku, na níž tvrdě doléhají nároky její rodiny a práce a Amandu studentku medicíny, která se snaží uvést do souladu svědomí a kariéru. Počet obětí však stoupá a Nora pozná, že musí překonat i ty nejhorší obavy, odhalit všechna tajemství, aby zachránila muže, kterého miluje a zabránila vrahovi aby znovu udeřil.... celý text
příběh pokračuje, snad se dovíme i konec - teda to kdo to vlastně všecko udělal, jinak se mi kniha líbila asi stejně jako dva díly před tím :-)
Možná, že bych dala i pět *, kdybych se dozvěděla, co skrývala minulost doktorky Lydie.
Kniha, která mě bavila číst, je podle mě (a pro mě) dobrá kniha.
"Urgentní péče" není asi tím nejkvalitnějším čtením na poli literatury - a je fakt, že číst více amerických románů z lékařského prostředí po sobě, musí být zákonitě po pár kouscích docela opakující se nuda, ale jednotlivě, při rozumném dávkování je to zábavné čtení.
Za mě určitě jeden z těch mírně nadprůměrných lékařských románů, ve kterém najdeme práci s pacienty, medicinální zákroky, kriminální zápletku a trochu lásky.
Kniha se mi líbila, ale ve všech zahraničních knihách z lékařského prostředí je stejný scénař, jako kdyby Ti spisovatelé od sebe opisovali.
Kniha průměrná, rutinně napsaná. Americké prostředí se patrně neobejde bez neustále se opakujících dotazů "jsi v pořádku?" Čte se dobře, ale klouže po povrchu, kvůli plytkosti hodnotím jako méně zdařilou.
2010 | Podezřelé úmrtí |
2013 | Kritický stav |
2010 | Varovné příznaky |
2011 | Urgentní péče |
2012 | Slepá viera |
V pořadí třetí díl ze série. Určitě lepší jak první ale horší jak druhý díl. Po 100 stránce jsem to chtěla zabalit, ale nakonec jsem to dočetla. Přečtu i ten poslední díl, protože chci znát konec.
Děj byl nezáživný, zas moc scifi věcí okolo, prostě nuda. Nevím no, jsem z toho taková zklamaná. Ale jak říkám, tak protože chci vědět jak to celé dopadne tak přečtu i ten poslední díl.