Hvězdná hodina

Hvězdná hodina
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/515383/bmid_hvezdna-hodina-6538d96e02363.jpg 4 60 60

Berlín 1919 . Na konci války mladou zdravotní sestru Hannu těžce poznamenala ztráta milovaného snoubence. Jen přechod do nově budované nemocnice Waldfriede ji dokázal vytrhnout ze začarovaného kruhu zoufalství, protože si nepřála nic jiného než pomáhat trpícím a nemocným. A povzbuzována důvěrou sympatického vedoucího kliniky doktora Conradiho tuto zkoušku zvládla. Ale v okamžiku, kdy se už ve Waldfriede cítila jako doma, si ji znovu našla minulost...... celý text

Literatura světová Pro ženy Historické romány
Vydáno: , Ikar (ČR)

Sternstunde, 2021

Květi62
23.02.2024 5 z 5

Krásné počteníčko. Corina Bomann opět nezklamala. Tentokrát nás zavedla do nemocnice Waldfriede na jihozápadním okraji Berlína a to v letech 1919-1929.
Spolu se sestrou Hannou prožíváme dobu po první světové válce, dobu velké krize, dobu, kdy se doktor Conradi rozhodne koupit a vybudovat novou nemocnici z Lesního sanatoria, pro společenství adventistů sedmého dne. Sanatoria, které je značně zanedbané a vyžaduje zásadní rekonstrukci. Velmi čtivý příběh vzniku prestižní nemocnice, příběh nejen sestry Hanny a doktora Conradiho. Již se těším na další díl této série.

Paja1709
15.02.2024 5 z 5

To byl tak krásný příběh.Corina je jedna z mála autorek u kterých si vždy přeji aby kniha ještě neskončila a pokračovala.Uz se nemůžu dočkat 2 dílů.