Světlo v bouři
Corina Bomann
Andělé v bílých pláštích série
< 2. díl
Berlín 1933 . Ve chvíli, kdy nemocnice Waldfriede konečně začala naplno pracovat a získala oblibu u pacientů, začínají se na obzoru stahovat temná mračna – moci v zemi se chápou nacisti. Nemocnice a její personál se náhle ocitají v centru pozornosti nových mocipánů. Mladá zdravotní sestra Lilly se víc než o sebe stará o své malé bezbranné pacienty a své nejbližší. Už delší dobu si uvědomuje, že její city k lékaři Rudolphu Kirschovi překročily rámec pracovního vztahu. Tuší, že není jediná, kdo pečlivě skrývá své tajemství. Doba je stále hrozivější a Lilly zoufalejší. Má riskovat a možná nakonec ztratit to, co je jí nejmilejší?... celý text
Literatura světová Pro ženy Historické romány
Vydáno: 2024 , Ikar (ČR)Originální název:
Leuchtfeuer, 2022
I druhý díl lékařské ságy se mi velice líbil. Na chvíle s knížkou jsem se neobyčejně těšila, tak moc jsem si oblíbila své hrdiny. Hlavně sestřičku Lilly, která mi nejvíce přirostla k srdci. Místy bylo čtení i hodně smutné, ale pravdivé. Myslím, že tento díl se dá číst i jako samostatný román, bez znalosti prvního dílu, je opravdu skvěle napsaný. Již se těším na další pokračování !
Dalsi krasny dil z nemocnice Waldfriede.Tentokrat sledujeme pribeh Lilly.Tak jako prvni dil i tento byl moc pekny .A ja se tesim na dalsi.
Krásný čtivý román z lékařského prostředí odehrávající se mezi lety 1930 -1936.Příběh nás zavede do Berlína do nemocnice Waldfriede,kam nastoupí sestřička Lilly s kterou se život opravdu nemazlil.Já jsem se seznamovala s dalším osazenstvem této nemocnice,protože jsem nečetla první díl./již na mne čeká v knihovně/.Autorka nám v knize přibližuje tehdejší nelehkou dobu,která postihla nejen nemocnici,ale zasáhla celé Německo.Autorka smísila fakta s fikcí a povedlo se jí to-vznikl tento skvělý román.
Nádherná kniha, která mi téměř vzala dech, hlavně dojetím. Moje oblíbená uživatelka Jenny46 už všechno napsala za mne, pod její komentář bych se mohla s klidným svědomím podepsat. Hodnotím tedy opět všemi pěti hvězdami, doporučuji a také třetí díl si ujít nenechám, až bude vydán.
Znovu se vracíme do nemocnice Waldfriede. Tentokrát se děj odehrává v roce 1930-1936. Corina Bomann nám opět předložila velmi čtivý příběh, který vás "pohltí". Na příběhu jedné nemocnice a již známých postav doktora Louise Conradiho, jeho choti Catherine, sestry Hanny Richterové a ostatních zaměstnanců, nám přibližuje historické události, které změnily život nejen německým občanům. Na příběhu mladé sestřičky Lilly a Rudolfa Kirsche vidíme tehdejší bezmocnost těch, kteří chtějí jen obyčejný život a štěstí.
Velmi dobře napsaný příběh, již se těším na třetí díl, i když vzhledem k roku, ve kterém se bude odehrávat, bude určitě ještě smutnější.
Moc jsem se těšila na pokračování opět nádherný příběh, kde z prvního dílu potkáváme staré známé i nové postavy. Autorka se snaží zachovat historickou linku a smísila fakta s fikcí.
Nastupuje nová sestra Lilly, která odešla z domova a má svá tajemství. Začala pracovat u profesora Kirsche na dětském oddělení tuberkulózy , který je židovského původu a začíná nová láska...
Dr. Conradi je ve velmi špatném zdravotním stavu, po boku mu stojí stále sestra Hanna a hrozí uzavření nemocnice....
Další příběh je o mladé sestřičce Gerdě, která začala v nemocnici pracovat v kuchyni, ale pak byla přijata do ošetřovatelské školy ...
Některé příběhy k zamyšlení, které vás zasáhnou, většinou smutné v některých je jiskřička naděje!!!
Silný příběh ukápla mi párkrát slza, mají můj obdiv opravdu andělé v bílých pláštích
Doporučuji zasloužených 5*
Židé lékařské prostředí láska Třetí říše (Nacistické Německo), 1933-1945 náboženská netolerance
2014 | Motýlí ostrov |
2015 | Zahrada v měsíčním svitu |
2018 | Čas vlčích máků |
2017 | Vůně jasmínu |
2020 | Agnetino dědictví |
I druhý díl je napsán velice krásně a poutavě. Tentokrát se kniha věnuje především životnímu osudu sestřičky Lilly a doktora Kirsche. Autorka ale taky neopomněla na Hannu a doktora Conradiho, kteří hrají hlavní roli v prvním díle tetralogie. Velice působivé je prolínání fikce a reality v 30. letech minulého století, kdy se v Německu začíná dostávat do popředí nenávist k lidem neárijského původu. Už teď se těším na třetí díl.