Světlo v bouři (2024) | Databáze knih

Světlo v bouři přehled

Světlo v bouři
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/516906/bmid_andele-v-bilych-plastich-svetlo-v-bouri.jpg 5 32 32

Berlín 1933 . Ve chvíli, kdy nemocnice Waldfriede konečně začala naplno pracovat a získala oblibu u pacientů, začínají se na obzoru stahovat temná mračna – moci v zemi se chápou nacisti. Nemocnice a její personál se náhle ocitají v centru pozornosti nových mocipánů. Mladá zdravotní sestra Lilly se víc než o sebe stará o své malé bezbranné pacienty a své nejbližší. Už delší dobu si uvědomuje, že její city k lékaři Rudolphu Kirschovi překročily rámec pracovního vztahu. Tuší, že není jediná, kdo pečlivě skrývá své tajemství. Doba je stále hrozivější a Lilly zoufalejší. Má riskovat a možná nakonec ztratit to, co je jí nejmilejší?... celý text

Literatura světová Pro ženy Historické romány
Vydáno: , Ikar (CZ)

Leuchtfeuer, 2022

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Světlo v bouři. Přihlašte se a napište ho.

Knižní střípky
06.02.2025 5 z 5

Za mě velké doporučení pro všechny ty z nás, kteří milujeme historické romány z lékařského prostředí.

Celá recenze v záložkách recenzí od Knižních střípků.

Danago
01.01.2025 5 z 5

Druhý díl série: Andělé v bílých pláštích- Světlo v bouři se odehrává v Berlíně 1933 , kdy nemocnice Waldfriede již naplno pracuje a má dostatek pacientů, ale bohužel moci v zemi se chápou nacisti a to se samozřejmě dotkne nemocnice a hlavně některých lékařů a zdravotníků.
V minulém díle byla hlavní hrdinkou Hanna , tento díl se zaměřuje na Lilly, jejíž životní cesta není vůbec lehká, doba byla jiná a Lilly je nucena se v kritických chvílích postavit na vlastní nohy a bojovat za svůj život.
Náhodou se dostává do nemocnice, kde se postupně vzdělává jako zdravotní sestra.
A shodou okolností se dostává na oddělení na oddělení doktora Kirsche, který je specialista na tuberkulózu kostí. Bohužel jsme v období , kdy se schyluje ke druhé světové válce v Německu dochází k pronásledování židů a jejich rodin, pro mnohé je to zatím nepochopitelné, ale přesto je třeba na dobu, které přináší nebezpečí reagovat.
Autorka má jistě své záměry a jak jsem zjistila budou celkem 4 díly, takže se moc těším na další dva, které jak si můžeme domyslet budou zasazeny do těžké doby druhé světové války v Německu.

Kdo se těšil na další osud Hanny bude asi zklamaný tento díl se jí moc nevěnuje. Mě osobně to nevadilo , naopak jsem moc ráda za nový příběh a novou postavu.
Za mě skvělé čtení.

cérka
30.12.2024 3.5 z 5

Po krátké pauze se mi dostalo do rukou pokračování nemocniční ságy Andělé v bílých pláštích. Moc jsem se těšila na další životní osudy sestry Hany. Bohužel se jí tento díl věnuje jen velmi okrajově.
K druhému dílu mám i několik dalších výtek.
1. Na můj vkus se dějová linka až příliš věnuje zdravotní sestře Lilli a lékaři Rudolphu Kirschovi.
2. Na tak krátký časový úsek, kterému se děj knihy věnuje, to bylo strašně utahané a dlouhé.

Děj se odehrává v nelehké době o které se mi velmi špatně čte i poslouchá, snad proto jsem opravdu ráda, že se mi knihu podařilo dočíst.

Má poslední dočtená kniha v roce 2024.

Sejdeme se u jezera, Odvážná rozhodnutí a další knižní novinky (37. týden)

08.09.2024

Proč je svět takový? Proč se jeden den můžeš zbláznit radostí a pak ji vystřídá hluboký smutek. Asi je to náš úděl. Kde je světlo, musí být bohužel i stín. Ale když stojíš ve stínu, vidíš, že světlo září o to jasněji. Někdy přicházejí dny, kdy jenom svítí slunce. A někdy jen prší...

Kniha Světlo v bouři v seznamech

v Mé knihovně83x