Arabela
Miloš Macourek , Václav Vorlíček , Hermína Franková
Arabela dnes již patří mezi pohádkovou klasiku. Zavede malé čtenáře do světa, který většinou už důvěrně znají z televizní obrazovky. Honzík a Mařenka se v něm setkají s krásnou Arabelou, zlou Xenií, prohnaným Rumburakem i se spoustou dalších pohádkových postav, které volně přecházejí z pohádkového světa do lidského a působí tak neuvěřitelný zmatek. Doplněno barevnými fotografiemi... celý text
Jedna z mých nej nej nej pohádek z dětství, i v dospělosti se ráda podívám, ale knížka není ončo.
Jak to tak bývá, kniha většinou je lepší než film. Není to ale pravda u této pohádky. Tady filmová série byla daleko lepší, herecké obsazení skvělé a vždy při čtení této knihy si každý připomene právě ty herce, co to hráli. Nejde to už vymazat z paměti, prostě tak úžasný seriál bude bavit stále a stále.
Úžasný pohádkový příběh, který baví a bude stále bavit i další generace dětí. Které z dětí by netoužilo dostat se do světa pohádkových hrdinů a spoluprožívat příběhy krále, královny, princezen Arabely a Xénie, Rumburaka, čarodějnice a dalších? Moje malá vnučka toužila sice po kouzelné hůlce a koruně ledové královny, stejně tak ji ale zaujala síla kouzelného prstenu, se kterým se může dostat do světa pohádek.
Jednička ano, ta patří mezi klasické pohádky. Příběh se mi moc líbil. Seriál byl pro mě lepší než kniha. Co se mi ale už opravdu nelíbilo, bylo protahování do dvojky a trojky...
Vcelku mechanicky převyprávěný velmi dobrý příběh. Televizní verze je nesrovnatelně lepší.
Má oblíbená dětská knížka! Zbožňovala jsem pana Mayera a jeho jezevčíka! Filmové zpracování na motiv knihy je též vydařené!
Četla jsem knihu a samozřejmě viděla i seriál (který se mi líbil víc). Potom jsem chtěla od Ježíška kouzelný prsten :-D
Princezna Arabela mi nebyla nikdy moc symatická.
Na prvním místě to byl jednoznačně Rumburak, pak pan Mayer, pak hlavní čarodějnice a pak Xénie.
Bezvadný český nápad.
Klasika, co by si zasloužila v plném lesku (tehdy), další varianty pohádkových příběhů v pokračování.
Nebylo tehdy nad fantazii našich autorů páně Vorlíčka a Macourka s paní Frankovou.
Už klasika co dělá radost.
Citace: " Věštba se plní, z dětí jsou dědci a já se stanu králem - já Rumburak I."