Aristokratka pod palbou lásky

Aristokratka pod palbou lásky
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/503871/bmid_aristokratka-pod-palbou-lasky-lBW-503871.jpeg 4 1143 1143

Aristokratka série

Z královského výletu do Nizozemí si Marie III. Kostková přiveze kromě zážitků a fotky s Jejím Veličenstvem královnou Beatrix také milostnou šmodrchanici, která se „vystříbří“ až na úplném konci nového pokračování; na zámku se, mimo jiné, zjeví i Helenka Vondráčková. Milostných šmodrchanic se ovšem na Kostce vyskytne víc, a většina bude zaznamenána filmovým štábem nizozemské televize. Pod palbou lásky se ocitne i kastelán Josef! Čtenáři, kterým už aristokratka lezla krkem, jistě přivítají informaci, že „sága“ , které se dosud prodalo téměř půl miliónu výtisků, pokračovat nebude. Zároveň ovšem není zcela vyloučeno, že se časem objeví díl, který celou sérii předchází a kdy se na chvíli ocitneme v roce 1983, během kterého aristokratka…... celý text

Tirisa
13.02.2025 5 z 5

Já se opět královsky bavila, takže za mě velká spokojenost a sérii stále můžu jen doporučit :-)

Forsaken
11.02.2025 4 z 5

Tento svazek je vůči svým předchůdcům prostorově náročnější, a to zřejmě není úplně dobře, protože na mě v průběhu čtení opakovaně dorážela myšlenka na to, že by knize výrazně pomohlo nějaké to seškrtání. Mně se tedy šestý díl líbil, protože jsem se i u něj mohl bavit a zasmát, zároveň jsem si ale nemohl nevšimnout, že tu Evžen Boček nejednou vatil.

bookemma
10.02.2025 3.5 z 5

Nebylo to vůbec špatné, ale bylo toho na mě už trochu moc - moc uvozovek, moc rádoby vtipných situací, moc Marie a moc “lásky. Chvílemi už to bylo groteskní, ale tak, že jsem se nesmála, spíše mi to přišlo už vyumělkované a za vlasy přitažené. A jak mi bylo líto vlastně obou hochů !

Taufa
07.02.2025 4.5 z 5

Kniha se mi také líbila. V knize je mnoho vtipných příhod. Je to opravdu příjemná česká oddychovka. Autor je vnímavý a vtipný. Vtipy jsou vždy na reálných základech. Oproti filmu je vtipným momentů minimálně dvojnásobek a těším se na další díl! Jen škoda, že uprostřed knihy se nic moc neděje. Druhá část knihy byla opět vtipná, příjemný šestý díl! DOPORUČUJI! 4,5/5!...

HelVall
26.01.2025 4 z 5

Žádná slova tuto knihu nepopíše lépe, než: "To je super psycho!"
Doporučuji

AliStejsy
20.01.2025 4 z 5

Je trochu slabší než předchozí díly, ale stejně je dobrá.

Péťa86
11.01.2025 3 z 5

Byla to oddechovka, ale byl to průměr. Neurazí, ale nenadchne.

milena8281
01.01.2025 3 z 5

K Aristokratce jsem se vždycky ráda vracela, byla pro mě zárukou vtipného čtení. Tentokrát bohužel moc ne. Marie mi lezla na nervy. Má to být devatenáctiletá dívka, která získala své vzdělání v USA, takže bych předpokládala, že Marie nemá moc velký všeobecný přehled o světových a českých dějinách, geografii ani umění. Opak je pravdou - Marie na mě v tomhle díle působí jako vysokoškolský profesor z pedagogické fakulty - všechno ví, orientuje se v literatuře, hudbě, cituje díla filozofů i současných autorů, zná hudební skladatele, malíře a naprosto skvěle se orientuje i v historických událostech. Mohla by z fleku vyučovat. A co se týče její milostné korespondence - má ve zvyku plácat páté přes deváté, takže na třetím řádku už nemáte ponětí, co chce vlastně říct. Divím se, že jí ti amanti neutekli oba. Bylo toho moc a nebylo to kdovíjak vtipné.

dyger
29.12.2024

Tento díl byl sice trošičku slabší než ostatní před tím, ale i tak o zábavu bylo postarano. V jednu chvíli jsem se smála, až jsem nemohla číst dal, jak mi tekly slzy

sachista
17.12.2024 3.5 z 5

Aristokratka už nutně potřebovala skončit, psal jsem to už u čtvrtého dílu. Pátý díl mě ale přesvědčil, že nějaký potenciál existuje a i u šestého dílu jsem se dokázal pobavit a zasmál, ale už opravdu stačilo. Nevadí nějaký retro díl, ovšem Evžen Boček by se mohl pustit už do jiné látky, jiné série, jiného tématu, žánrově může zůstat...

ještěrka38
12.12.2024 1.5 z 5

Do čtení jsem se nutila, humor veškerý žádný, příběh o ničem.

emamat
06.12.2024 2 z 5

Několikrát jsem chtěla knížku odložit, no nakonec jsem dočetla. Bylo to zoufalé, vycucané z prstu. Autor neměl bohužel žádný skvělý nápad na děj a tak celá kniha sestává pouze z nějakých úryvků dopisů. Hvězdičky dávám pouze za vtipné hlášky, kterých má autor na rozdávání. Možná by bylo dobré věnovat se příště jinému tématu.

Hani77
27.10.2024 3 z 5

Mnohokrát nastavovaná kaše. Předchozí díly se mi líbily více. Sice se i tady našlo pár vtipných pasáží, ale většinou jsem se těšila, až budu na konci. V půlce knihy jsem dokonce přerušila čtení na půl ruku, což se mi už dlouho nestalo. Ale na (dějově nultý) díl Aristokratka v Československu se už těším.

NelushkaM
21.10.2024 2 z 5

Uf, miluju první 3 díly a tento jsem dočetla jen ze sentimentu. Mrzí mě to, ale kniha se mi moc nelíbila...

mariva
15.10.2024 4 z 5

Asi je dobře, že je to poslední díl. S přibývajícími díly ubývalo humorných okamžiků, i když i v tomto dílu se jich našlo dost. Jen bylo mnohem víc stránek, které byly navíc. Každopádně Aristokratka byla fajn a díky za ni.

Šárka88
14.10.2024 4 z 5

Audiokniha- Veronika Khek Kubařová

3+1*
Tento díl je na tři hvězdy, nějak tak chybělo více vtipných chvilek, než u některých předchozích dílů. Sem tam v představě jsem se pousmála. Bylo tu už zmíněno, že se ten humor točí pořád dokola. Další hvězdu dávám Veronice, její hlas k tomu pasuje.

Honzin
30.09.2024 3 z 5

Já jsem četl pouze předešlý díl "u dvora" a moc jsem se bavil, takže mé očekávání na závěr bylo asi nereálné.
Jako by se spíš jednalo o sbírku fejetonů, než o příběh.
Ale humor je potřeba, to není vůbec lehká disciplína a toho si cením.

rakakan
24.09.2024 5 z 5

Zase jsem se dobře pobavila. Občas bych možná něco vynechala, ale i to bylo vtipně napsané, tak to vůbec nevadilo. Za mě nejlepší: nasává jak molitan v dešti!

Piškotek11
23.09.2024 5 z 5

Tenhle díl se mi i s jedničkou líbil ze všech nejvíc. Bylo mi jedno, že od strany 130 pod nadpisem 'renesance' se má odehrávat rozhovor Václava z Kostky s jeho mladším bratrem Adamem a z Václava tam omylem v dialogu udělali Albrechta. Podle mě tam ty vsunuté povídky ani nemusely být. Souhlasím, že milostný trojúhelník byl už celkem otravný.
Ale zbytek byla skvělá jízda a pět hvězd dávám za to, že se autorovi opakovaně dařilo mě rozesmát tak moc, až mi tekly slzy. Sraz fanatických milovníků psů, další den Josef a příjezd chlapů od Telecomu a nejvíc asi protiteroristické komando na Kostce. Je prostě málo fakt legračních, a od začátku do konce pohodových knížek, já jsem za tuhle vděčná.

knihomolka27
20.09.2024 4 z 5

(SPOILER) Za mě pocitově asi nejhorší ze série, ale to jen proto, že jsem měla k tomu víc připomínek, jinak je ta kniha srovnatelná s jinými ze série a všechny jsou bezesporu kvalitní. Každopádně tato kniha si podle mě nese jeden neduh a to už z předešlého dílu, ale tady je ještě o to víc otravnější protože má mnohem více prostoru než by asi bylo třeba - ano, je to romantická linka. Možná jsem jedna z mála, ale mě ta linka přišla extrémně otravná a nadbytečná. Nevěřila jsem tomu, že zrovna Marie byla taková skvělá partie, aby o ní tak přehnaně ty dva šamstři usilovali a nechat zasnoubit 19 leté teenagery by mělo být trestné kdekoli a kdykoli. To neustálé omílání, přehnané chování a reakce hlavní hrdinky byly čím dál tím otravnější. Marie mi tu mnohdy nebyla sympatická.

Krom snesitelného romantického jiskření tu postrádám taky ucelenější příběh, který chyběl i v jiných dílech. Proto mám ráda Zločin na Kostce, jelikož je ze všech dílů takový nejúplnější s adekvátním koncem atd. Tady to působí opět spíš jako takové menší epizodky, které sice pojí motiv lásky v několika podobách, ale není to tak stabilní lepidlo, aby to utáhlo...takže hodně věcí se tam bud opakuje pořád dokola, nebo hodně linek začne a pak rychle vybublá bez větší pointy. Díky autorově stylu je to pořád vtipné a čtivé, ale čtenář se neubrání dojmu, že je to spíš než kompaktní příběh takový slepenec, který zkouší najít úrodnou půdu a někdy se mu to podaří a jindy se tak trochu proboří.

Tak nějak to působí, že by to měl být poslední díl. Což zpočátku nebylo vůbec znát, a na můj vkus byl ten konec opravdu hodně urychlený. Autorčinu milostné drama táhnoucí se celou knihou je tu spláchnuto dohromady asi dvěma větami a končí tak rychle, že máte dojem, že i sám autor už to chtěl zabalit. Ten konec si celkově asi zasloužil víc péče, pořád to díky dobře budovaným charakterům a jejich vztahům funguje dobře, ale nepůsobí to úplně svátečně nebo osudově....každopádně každou další knihu od autora si určitě přečtu a celou sérii můžu doporučit.