Ateliér špičatých klobouků 1

Ateliér špičatých klobouků 1
https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/449925/bmid_atelier-spicatych-klobouku-1-Vk0-449925.png 5 205 205

Coco se od malička toužila stát čarodějkou, jenže k tomu jsou potřeba vrozené schopnosti. Dívce tudíž nezbývá než snít a vést poklidný život po matčině boku. Všechno se změní, když do vesnice přijede čaroděj a dívka ho spatří při provádění magického rituálu. Snaží se ho napodobit, jenže netuší, jaké následky může mít neodborně provedené kouzlo...... celý text

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , Crew

とんがり帽子のアトリエ 1 (Tongari bōshi no Atelier 1), 2017

anibeni
10.06.2022 5 z 5

Toto je má první manga a přitáhly mě k ní asi ilustrace, které jsou - ač černobílé, opravdu nádherné.. Příběh je kouzelný, trochu naivní, určený pro jinou věkovou skupinu, ale to vůbec neubírá na kráse.. líbí se mi a těším se na další díly..

Nelíísek
21.04.2022 5 z 5

Nejsem kdo ví jak velký nadšenec do mangy ale začínají mě čím dál tím víc bavit. Ateliér špičatých klobouků je další manga která mě uchvátila.

Stázka007
27.03.2022 5 z 5

Tohle bylo fakt vynikající! Tahle kniha mě překvapila tím, že má úplně jinou magii, než ostatní mangy. Jsou v ní hodně vtipné hlášky, je někdy napínavá, dobře se čte.

Selket
25.03.2022 4 z 5

Tahle manga je určitě pro mladší čtenáře, ovšem ta kresba je úžasná! Nekolikrát jsem se vracela a prohlížela si ty detaily.

Gingeriin
21.12.2021 5 z 5

K manze jsem se dostala vlastně náhodou, ale na první pohled mi učarovala svojí dechberoucí kresbou. Vychutnávala jsem si nejen úžasné detaily lidských tváří, ono totiž i oblečení a prostředí je zpracováno velice podmanivě. Forma krásně koresponduje s obsahem, magie je v tomto případě nejen hlavním opěrným pilířem příběhu, ale je i okouzlujícím způsobem přenesena na papír prostřednictvím obrazů. Co oceňuji především, je vskutku originální přístup k magii. Nekouzlí se rukama, hůlkami či pouze za pomoci mysli, nepronáší se žádná zaklínadla, ale kreslí se runy. Magie je tu svým způsobem uměním, které ke člověku nepřijde jen tak, ale je třeba ho rozvíjet a kultivovat. Příběh se zprvu zdá být trochu jednodušší, ale netroufám si po prvním díle tvrdit, že to tak zůstane, protože již konec tohoto svazku napovídá, že se příběhová linie kolem malé Coco ještě zajímavě rozvine.

Arwagollon
02.08.2021 5 z 5

Perfektní manga, jednoduchý příběh a na konci knihy se ukáže, že možná nebude ani úplně černobílý, jak jsem si z počátku myslel.

Moltri
02.06.2021 4 z 5

Příběh je hodně jednoduchý a naivní ale ta kresba je opravdu moc povedená.

Atlantis
10.05.2021 4 z 5

Ateliér špičatých klobouků je naprosto nádherně zpracovaná manga. Troufnu si dokonce říct, že já osobně jsem hezčí neviděl. Neskutečné detaily, výborně zpracovaná mimika obličejů. Jenže se s tím váže i jeden problém. Hlavní postava se podle mne až příliš často tváří "cute" a "kawaii". A postupem čtení toho na mne bylo až moc.
Taky si jsem docela jistý, že nejsem cílovka této mangy. Typoval bych spíš orientaci na dívky a v rozhodně jiné věkové skupině, než jsem já. Ale to mi nezabránilo v tom, abych si tuhle svěží a příjemnou mangu užil.
Na jakési decentnosti přidává i fakt, že celá kniha má odlišné technické zpracování a je zvláštně měkká a příjemná na čtení.
Celkově je Ateliér příjemné čtení s nádechem jiných frančíz (třeba kreslení obrazců mi hodně připomínalo Fullmetal Alchemist a holčičí osazenstvo zase Čarodějky školou povinné), kde se překvapivě těším na další díl. 4,5*

fvalek
28.12.2020 5 z 5

Po této knize konečně beru mangu jako něco, co bych mohl číst i já, protože v minulosti jsem se jí extrémně vyhýbal. Nicméně přitáhl mě příběh, který je úžasně kouzelný, zároveň to není taková rozjetá šílená manga jako některé bývají.

Není se čemu divit, že je v Japonsku docela oblíbená naše Arabella, protože co my vnímáme jako trošku blbou pohádku, to je u nich opravdu kultovní zážitek, a tak nějak tomu odpovídá i Ateliér špičatých klobouků, což je opravdu promyšlené a originální fantasy. Líbí se mi hlavně pojetí kouzel, které je skutečně nevídané a je to zajímavý nápad. Kniha se věnuje i podstatnému vysvětlení a zasvěcení do světa magie, což je skvělé.

Kresba mangy je dost specifická věc, vůbec mi nevadí černobílé zpracování a myslím, že vůbec není na škodu. Dynamika příběhu je hodně jiná než evropské a americké komiksy, ale je to něco nového a příjemného. Nedokážu přesně určit, co je to jiné, ale vnímám to tam. Překvapivě toho první díl zase tolik neprozradil a spíš pěkně uvedl do běhu událostí. Coco a její zážitek s kouzly, velice tajemný kouzelník, naoko nesourodá skupina studentek. Já myslím, že se máme pořádně na co těšit. :)

Áňa 998
23.12.2020 5 z 5

Tahle manga si přitáhla mojí pozornost obálkou a posléze anotací. Ilustrace v ní jsou tak roztomilé a příběh už je teď jasně promyšlený! Těším se na další díly!

asano0537
19.12.2020 5 z 5

Tato manga se stala asi mým nejoblíbenějším kouskem vydaným v česku. Nezdá se ale je opravdu chytlavá, příběh je svižný. NÁDHERNÝ vizuál, opravdu překrásný. Co je ale pro mě ještě lepší je typ magického systému který se v příběhu využívá. Opravdu unikátní a zaslouží si místo na vašich policích.

Knizectvi
26.11.2020 4 z 5

Tahle manga je jedním slovem, nádherná.
Kouzelná kresba, a krásný příběh o magii a jedné malé dívce, která vidí všechnu krásu, kterou může právě magie vytvořit. Příběh je jednoduchý a přesto dává tušit něčemu mnohem většímu v dalších dílech. Kresba je opravdu krásná a duši hladicí.
Pokud máte rádi magii, fantasy a čaroděje, určitě to bude skvělá první manga zrovna pro vás ???? Ale i pokud už máte s mangou zkušenosti, tahle vás určitě chytne stejně jako mě ????

trudoš
21.11.2020 4 z 5

Asi jsem vnitřně malá holka, protože mi první díl Ateliéru špičatých klobouků vysloveně učaroval. Dýchnul na mě nostalgickou vůní filmu Poslední jednorožec, stejně jako okouzlil propracovaným světem funkční magie à la Harry Potter. Já vím, já vím, jedno přirovnání horší než druhé, ale tady tomu prostě tak je. Kamome Širahama přitom nehraje příliš komplikovanou hru a ze zápletky podle mě zdaleka netěží tolik, kolik by mohla – celé to působí chvílemi až kýčovitě hezky. Nějaký ten krvavý cákanec by určitě zvýšil atraktivitu, protože to člověk trochu podvědomě čeká, vzhledem k tomu, že jde o japonskou produkci. Ale to, že se bizarní masakr nekoná, kvality příběhu nijak nesnižuje, ba spíš naopak. Autorka s každou další stranou dokazuje, že umí pracovat s bezelstně naivní atmosférou a vytěžit z ní maximum, což je zároveň podmíněno sympatickou hrdinkou, tolik rozdílnou od žánrových konkurentů. Výsledek pak ještě umocňuje propracovaná kresba, která celému vyprávění dodává pohádkový nádech.

Mooneylan
10.11.2020 4 z 5

Mám ráda knihy s tématem magie. A toto téma ve spojení s mangou zní jako super nápad! Příběh teprve začíná, ale věřím, že z naivního vyprávění se brzy vyklube celkem drsná zápletka! Palec nahoru za skvělou kresbu.

GoodGames
27.10.2020 4 z 5

Ateliér špičatých klobouků 1 je nádejným úvodom do čarodejníckej série. Autorka kreslí veľmi kvalitne a scenár tiež dokáže zaujať. Tempo síce občas viazne, ale posledná tretina knihy sľubuje ešte veľké veci. Tak uvidíme.