Ateliér špičatých klobouků 1 přehled

Ateliér špičatých klobouků 1 https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/449925/bmid_atelier-spicatych-klobouku-1-Vk0-449925.png 5 192 192

Coco se od malička toužila stát čarodějkou, jenže k tomu jsou potřeba vrozené schopnosti. Dívce tudíž nezbývá než snít a vést poklidný život po matčině boku. Všechno se změní, když do vesnice přijede čaroděj a dívka ho spatří při provádění magického rituálu. Snaží se ho napodobit, jenže netuší, jaké následky může mít neodborně provedené kouzlo...... celý text

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , Crew
Originální název:

とんがり帽子のアトリエ 1 (Tongari bōshi no Atelier 1) , 2017


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ateliér špičatých klobouků 1. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (31)

Fiso
předevčírem 5 z 5

Svět a systém magie se mi strašně líbí, příběh je milý a kresba krásná. Postavy jsou příjemné a zápletka dobře načatá.
Poslední měsíc mám trochu čtenářskou krizi, ale při čtení Ateliéru špičatých klobouků jsem zjistila, že nejjednodušší způsob jak se z takové krize dostat je přečíst si komiks. Jen se teď bojím, že budu radši číst mangy než klasické romány.

Zizala123
27.04.2024 4 z 5

Komentář po přečtení 1. - 4. dílu: u těchto sériových komiksů se těžko hodnotí jednotlivé díly, takže píšu recenzi za 4 první díly dohromady. Technicky se jedná o klasickou japonskou mangu, takže se čte opačným směrem než jsme u knížek zvyklí - tohle je moje první manga, přesto jsem se čtením neměla žádný problém, takže tohoto se není třeba obávat. Jedná se o milý příběh o malých čarodejkách - učednicích. Předpokládám, že primárně je určeno mladším čtenářům (vzhledem k roztomilé kresbě malých čarodějnic, by možná ještě přesnější bylo říct, že zacílení je hlavně na mladší čtenářky), nicméně určitě neurazí ani dospělého čtenáře přístupného žánru fantasy. Příběh je jednoduchý, přizpůsobený mladším čtenářům, ale tím rozhodně netvrdím, že je příběh hloupý - právě naopak. V knize jsme podrobně seznámeni s velmi originálním a promyšleným sytémem magie: čarodějové kouzlí tím, že kreslí tzv. runy (systém znaků). Systém kouzlení má svoji logiku a od čaroděje kromě příslušné "řemeslné" vycvičené zručnosti, vyžaduje i zapojení vlastní fantazie. Myslím, že právě ten skvěle vymyšlený magický systém je největší předností této knihy a dělá celý tamní kouzelnický svět velmi uvěřitelný. Další plus je opravdu hezká roztomilá kresba - škoda, že není barevná, to by bylo za mě ještě lepší. Každá ze 4 malých učnic je povahově jiná - to je určitě plus pro dobrou orientaci mladší čtenáře. Z pohledu dospělého čtenáře jsou postavy (aspoň prozatím v prvních čtyřech dílech) typicky pohádkové - tzn. černobílé, bez nějakého překvapivého vývoje. Jedná se o příjemnou, oddychovou četbu. Určitě chci pokračovat ještě s dalšími díly. Plánuji dát přečíst i svým dětem (věk necelých 8 a 9 let), nejsou to žádní nadšení čtenáři, tak jsem zvědavá, jestli je tento příběh a komiksová forma zaujme. Určitě pak dopíšu update :-)


Psenda31415
22.04.2024 5 z 5

Celou sérii špičatých klobouků mám na seznamu dlouho a jsem opravdu rád, že jsem se nakonec dopracoval i k tomu, že všech 10 doposud vydaných dílů (v ČJ) máme doma v knihovně.

Kresby jsou opravdu hezké až by se dalo říct kouzelně milé a naprosto chápu, že by srdce každé malé čtenářky (= rozuměj cílové skupiny) mělo zaplesat. To co mě překvapilo je spíše objev, že to všechno dělá super dojem i na mě - a to nejsem ani mladý, ani čtenářka.

Příběh plyne sice velmi pomalu, ale na každé další straně se postupně odhaluje, jak byl celý kouzelný svět pečlivě a s láskou vybudován. O některých konverzacích / situacích bych řekl, že jsou až příliš (mladá čtenářka promine) infantilní, ale častokrát člověk narazí i na opravdu hlubokou myšlenku, nebo překvapivou konverzaci, která by se dala vztáhnout na spoustu situací dnešního moderního světa a kterou jsem já osobně v podobně laděné literatuře nečekal.

S každým dalším přečteným dílem jsem opravdu chtěl vědět co bude dál, těšil se na další po troškách přidávanou informaci o tom, jak magie v tomto světě funguje, na vyjasnění toho proč zrovna Coco, kdo jsou ti dobří a kdo ti zlí, jestli je vhodné následovat řád, či chaos a kdo vykouzlí ten největší a nejhebčejší polštářek ve kterém se do růžova vyspí i hrůzu nahánějící drak!

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (41. týden)

04.10.2020


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Ateliér špičatých klobouků 1 v seznamech

v Přečtených247x
ve Čtenářské výzvě21x
v Doporučených18x
v Knihotéce103x
v Chystám se číst45x
v Chci si koupit7x
v dalších seznamech10x