Atestácia z lásky
Ava Reed (p)
Nemocnice Whitestone série
1. díl >
Ani to najlepšie niekedy nestačí Laura Collinsová to dokázala! Podarilo sa jej získať vytúžené miesto na jednej z najprestížnejších kliník v krajine. Ako jedna z nových asistujúcich lekárok v nemocnici Whitestone vo Phoenixe však rýchlo zisťuje, aké je to siahnuť si na dno síl a dať zo seba všetko. Dlhá pracovná doba, nedostatok spánku, náročné rozhodnutia a pohnuté osudy si vyžiadajú veľa. A akoby toho nebolo dosť, objaví sa Nash Brooks, mladý lekár na oddelení kardiochirurgie. Nash je vážený doktor, atraktívny a navyše jej nadriadený – teda načisto zakázané ovocie!... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2024 , Ikar (SK)Originální název:
High Hopes, 2022
Milujem seriály z medicínskeho prostredia. Viem, že sú častokrát prikrášlené a nezhodujú sa s realitou, no baví ma sledovať to napätie, ale aj tá oddanosť, obetavosť a hlavne odhodlanosť zachrániť život za každú cenu.
Keď som teda zbadala, že RED vydá knižku s medicínskou tématikou, ani na sekundu som neváhala a povedala som si, že si to určite musím prečítať. Bola som trošku na vážkach ohľadom autorky, pretože som od nej čítala už inú sériu a bol to tak povediac priemer. Nenadchlo, ale ani neurazilo.
Nečakala som, že dostanem poriadnú čitateľskú nálož, ktorá ma nielen bavila tak, že som knižku za deň prečítala, ale knižka sa skutočne dotkla môjho srdiečka. Veľmi sa mi páčilo, že nás autorka v podstate aj "vzdeláva" v medicíne, pretože sa tam stretneme s rôznymi diagnózami a termínmi, ktoré sú aj na konci knihy vysvetlené v podobe slovníka.
Príbeh obsahuje silných hrdinov, ale aj vedľajšie postavy, lekárov a lekárky, ktorí sú obetaví, ľudskí a urobia všetko preto, aby sa pacient cítil čo najlepšie.
Pri strate jedného pacienta som si poplakala s nimi, bolo to veľmi emotívne, najmä pretože sa jednalo o dieťa. Taktiež tam najdeme ich útrapy bežného života, či humorné scény, pri ktorých som sa rehotala. Poviem Vám, už sa na banán nikdy nepozriem rovnako, ako som sa pozerala pred prečítaním tejto knižky. Záver je tak dramatický, že som si myslela, že nás autorka takto nechá až do pokračovania, no našťastie sa tá "bomba" na konci aj rozuzlila.
Autorka sa s touto sériou naozaj prekonala a ja môžem len a len odporučiť.