Atlas jídla - Objev chutě a tradice všech světových kuchyní
Genny Gallo
Na svět se můžeme dívat z mnoha různých úhlů pohledu, ale tou jednoznačně nejzajímavější optikou je jídlo. Vždyť se přeci říká ,,jste to, co jíte",a tak se není čemu divit, že určitá jídla odráží kulturu, zvyky a vztahy k přírodě těch, kteří je stvořili. S touto knihou se vydáte na cestu za tajemstvími tradičních jídel nejrůznějších zemí světa. Dozvíte se, že tapas (španělské ,, chlebíčky") dostaly své jméno tak, že se jimi přikrývaly (špaňelsky ,,tapar") sklenice vína, nebo že první pizza byla pojmenovaná po italské královně Margheritě. S kresbami jednotlivých pokrmů na mapách se vydáte do světa chutí, porozumíte tradicím, a možná i dostanete na něco chuť.... celý text
Přidat komentář
Moc hezky zpracovaná kniha, rozdělená geograficky. Na každé dvojstraně najdeme velkou mapu s ikonkami v podobě obrázku daného pokrmu a v nápovědě kolem mapy se dočteme další a někdy velmi zajímavé informace. Nechybí zajímavosti ze stolování, pěstování, ale je zde i pár receptů. Na první pohled mě jen překvapila absence pizzy z Itálie :-)
Krásná kniha, dozvíte se z jaké části dobrota pochází a jak moc je tradiční, tu a tam objevíte recept. Zpracování pro děti i dospělé.