Atlas jídla - Objev chutě a tradice všech světových kuchyní tempo & emoce
Genny Gallo
Na svět se můžeme dívat z mnoha různých úhlů pohledu, ale tou jednoznačně nejzajímavější optikou je jídlo. Vždyť se přeci říká ,,jste to, co jíte",a tak se není čemu divit, že určitá jídla odráží kulturu, zvyky a vztahy k přírodě těch, kteří je stvořili. S touto knihou se vydáte na cestu za tajemstvími tradičních jídel nejrůznějších zemí světa. Dozvíte se, že tapas (španělské ,, chlebíčky") dostaly své jméno tak, že se jimi přikrývaly (špaňelsky ,,tapar") sklenice vína, nebo že první pizza byla pojmenovaná po italské královně Margheritě. S kresbami jednotlivých pokrmů na mapách se vydáte do světa chutí, porozumíte tradicím, a možná i dostanete na něco chuť.... celý text
Tempo čtení
rychlé |
|
0 % | |
střední |
|
0 % | |
pomalé |
|
0 % |
Žádný uživatel zatím neuvedl tempo čtení této knihy. Buďte první.
Emoce z knihy
Žádný uživatel zatím nepřidal emoce z této knihy. Buďte první.