Atlas polévek
Světlana Synáková
Veganská etno kuchařka. Polévka může být lehká a připravit žaludek na hlavní chod. Může být i hutná a zasytit na dlouhou dobu. Může být třeba s chlebem, knedlíčky, luštěninami, houbami nebo kokosovým mlékem. Také nám může připomínat kuchyni naší maminky, nebo voně t po dálkách... Atlas polévek je veganská kuchařka, která se spíš než na přesné postupy přípravy zaměřuje na touhu poznávat blízké i daleké kraje, zvyky, vůně a chutě. Najdete v ní recepty z Afriky a Karibiku, Blízkého východu, Asie, Indie, Ruska a zemí Kavkazu i Evropy a České republiky. Vezměte do ruky vařečku a procestujte pár zemí a kontinentů, aniž byste překročili práh vlastní kuchyně.... celý text
Přidat komentář
Kniha obsahuje zajímavé informace o ingrediencích, které jsou součástí receptů. Dočteme se i o cizích krajích i o konkrétním receptu. Jsou zde i recepty, kde autorka použila svou fantazii s útržky informací. U každého receptu je fotografie. Kniha je nabitá spoustou pozitívní energie, při které se vám bude chtít, ihned něco uvařit dle zde uvedených receptů.
Musím říct, že se tato kniha dokáže velmi dobře podepsat na pestrosti a nápaditosti jídelníčku. Kombinace koření, surovin a chutí, které by vás možná ani nenapadly nebo by vám přišly zvláštní, ale perfektně fungují. Zajímavé a osvěžující. Zatím jsem zkusila pár, ale už teď se těším, až vyzkouším zbytek. Doporučuji.