Autismus v edukační praxi
Barbora Bazalová
Kniha je určena především rodičům dětí s autismem. Své si v ní najdou také jejich rodiny, učitelé, asistenti pedagoga, studenti nejrůznějších oborů, do kterých problematika autismu spadá, sympatizanti i široká veřejnost, které může pomoci k lepšímu porozumění autismu. Kniha přináší autentické výpovědi rodičů, jednotlivé kazuistické studie, výsledky výzkumů a postřehy odborníků o tom, jak se žije s autismem v současné době. Nabízí čtenáři pohled na to, co funguje a co naopak, i když by teoreticky fungovat mělo, v praxi selhává. V oblasti vzdělávání dětí s postižením přinesla značné změny novela školského zákona a prováděcí vyhláška. Kniha má poodhalit, zda se pro děti s autismem a jejich rodiny něco změnilo, jak je vše implementováno do praxe a jejich každodenního života. V knize používám co nejvíce termín autismus a myslím tím celé spektrum, tedy poruchy autistického spektra, a to z důvodu zjednodušení a čtivosti.... celý text
Příručka shrnuje problematiku autismu a cenné rady v ní najdou pedafogové a jejich asistenti, rodiče a vůbec všichni, kteří autistickými lidmi přicházejí do styku - např. nadřízení.
Více jsem shrnula zde: http://zdravakrasna.blogspot.cz/2018/01/recenze-autismus-v-edukacni-praxi.html
Zajímavá kniha pro každého, kdo se zajímá o PAS, a to v každém věku. Nejvíce mě zaujaly příspěvky rodičů autistických dětí. Poznávala jsem v nich situace a problémy, s nimiž se potýkala či stále potýká rodina mé dcery. Kniha je přehledná, obsahuje hodně odkazů na vše, co se této problematiky týká. Určitě stojí za přečtení.
autismus psychologie speciální pedagogika metodika, metodické příručky
2007 | Psychopedie |
2017 | Autismus v edukační praxi |
2014 | Dítě s mentálním postižením a podpora jeho vývoje |
2011 | Poruchy autistického spektra. Teorie, výzkum, zahraniční zkušenosti |
2007 | Psychopedie: texty k distančnímu vzdělávání |
Nie úplne to, čo som čakala, ale bolo to celkom zaujímavé čítanie.