Syndrom hodné holky
Elle Kennedy
Avalon Bay série
1. díl >
Dvacetiletá Mackenzie „Mac“ Cabotová by se pro ostatní rozkrájela, vždy a za všech okolností dělá, co se od ní očekává, a dodržuje pravidla. Má své sny a cíle, přesto aby vyhověla rodičům, nastoupí na univerzitu v přímořském městečku Avalon Bay. Když však potká místního potížistu Coopera Hartleyho, má Mac chuť hodit všechna pravidla za hlavu. Cooper je otevřený a upřímný drsňák, který obrátí její svět svazovaný pravidly vzhůru nohama, a jejich přátelství se postupně změní v něco vážnějšího. Navzdory svému odporu k potomkům zbohatlíků, kteří se do jeho města sjíždějí za studiem, si Cooper brzy uvědomí, že Mac není jako ostatní, a zamiluje se do ní. Až po uši. Brzy však začne vyvěrat na povrch tajemství, které Cooper před Mac střeží a jež hrozí, že zničí to jediné místo, kde se Mac cítila skutečně jako doma.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2022 , BaronetOriginální název:
Good Girl Complex, 2022
Moc jsem se těšila na další knihu od této autorky a zklamaná nejsem. Je dobře, že se Mac podařilo vybočit z vyjetých kolejí a osamostatnit se, jelikož ten život, co jí nalinkovali rodiče s přítelem, by byl děsivý. Pohodové čtení jako vždy, ale malinko mi zde chyběly typické humorné pasáže, na které jsme u Elle Kennedy zvyklí. Uvidíme v pokračování této série!
A sakra , kde je Epilog? Opravdu hodně povedená kniha, přečtená na jeden zátah. Nevím, zda se mi to jen zdá, ale když Kennedy píše sama je to úplně o něčem jiném, čtivé, obracíte jednu stránku za druhou a na konci chcete víc. Těším se na další díl. (s Evanem)
Prostredie prímorskeho mestečka Avalon Bay je veľmi vhodné s jeho atmosférou na oddychové letné čítanie, perfektné na tieto dni.
Mackenzie je aj napriek tomu, že pochádza z bohatej rodiny, veľmi skromná a sympatická mladá dáma. Do mestečka sa prisťahuje kvôli vysokej škole, aj keď úprimne viac túži rozvíjať svoje podnikanie ako študovať. Má dlhoročné priateľa, ktorý je sukničkár a práve to je dôvodom, že sa jej do života pripletie Cooper. Cooper je jeden z dvojičiek, pracujúci v bare, kde Mackenzin priateľ vyvádzal s priateľmi a prišiel tak do konfliktu s Cooperom. Ten si povie, že sa mu pomstí tým, že mu ukradne Mackenzie. Hra sa veľmi rýchlo zmení na realitu, hneď potom ako Cooper zistí aká Mackenzie je v skutočnosti.
hodnotenie: 5/5
Obal knihy mě vůbec neoslovil, ale přeci jen je důležitější příběh. Moc jsem se těšila na další knihu od Elle Kennedy, je to moje oblíbená autorka. Na Wallsku - Návrh, to sice nemá, ale i tak jsem si novou knihu ráda přečetla. Místy mi to přijde přitažené za vlasy (historka se střechou), děj je celkem předvítatelný, ale když chcete Elle Kennedy, tak neváháte. Myslím, že podruhé bych knihu už nečetla, nicméně, kdo má rád Elle Kennedy, prostě si jí přečte.