Bajky barda Beedleho
J. K. Rowling (p)
„Pohádky, které Hermioně i Harry Potterovi doporučil Albus Brumbál. Zná každé kouzelnické dítě. Nyní v novém hábitě!“ Sbírka pěti kouzelnických pohádek spjatých se slavnou sérií příběhů čarodějnického učně Harryho Pottera. Který správný kouzelník by je neznal? Prastaré pohádky, které pro kouzelnou společnost sesbíral a uspořádal bard Beedle. Pohádky, které jsou každému kouzelnickému dítěti čteny na dobrou noc. Pohádky, které Hermioně odkázal Albus Brumbál. A také pohádky, které si Harry Potter málem přečetl příliš pozdě – právě v nich totiž objevil důležitou informaci, která mu nakonec zachránila život v boji tváří v tvář nejstrašnějšímu černokněžníkovi všech dob – lordu Voldemortovi.... celý text
Literatura světová Pro děti a mládež Pohádky a bajky
Vydáno: 2017 , Albatros (ČR)Originální název:
The Tales of Beedle the Bard, 2008
Harryho Pottera jsem nejen viděla, ale i četla a tak jsem byla zvědavá na tuto knihu! Krátké pohádky se mi líbily, vysvětlivky Albuse mi někdy napomohly něco objasnit, ale někdy bych je tam ani nepotřebovala. Pokud jste milovníky Harryho a ještě jste knihu nečetli, tak určitě si ji přečtěte! :)
Rozprávky Barda Beedla by mali byť povinnou výbavou každej knižnice fanúšikov Harryho Pottera. Kniha obsahuje 5 poviedok z čarodejníckeho sveta, pričom na konci každej je komentár Albusa Dumbledora, ktorý pre niekoho môže pôsobiť rušivo, ale pre mňa skôr poviedky vhodne dopĺňal. Napriek krátkosti každá z poviedok má myšlienku a ponaučenie a kniha je celkovo veľmi pekne spracovaná. Páči sa mi aj myšlienka nadácie Lumos. Verím, že vyzbierané peniaze padnú na úrodnú pôdu. :-)
Milé pohádkové příběhy, které zvládnete přelouskat do hodiny. Pro fanoušky Harryho Pottera je knížka nutnost, ale bude skvělá i pro děti.
Pohádky se mi líbily, dodatky a vysvětlivky Albuse Brumbála bych tam asi ani mít nemusela.
Četla jsem ji kvůli výzvě. Harry Potter je nejlepší. Ale tohle je takový pohodový čtení na 1h. Neurazí.
Pro fanoušky Harryho Pottera zkrátka povinnost.
Je to krásné doplnění. Povídky jsou velmi čtivé. Líbilo se mi také zpracování knihy, vložené komentáře Albuse Brumbála a také vysvětlivky spisovatelky!
Knížce dávám 3 a půl hvězdičky za obsah a tu půlku přidávám za krásné zpracování. Četla se dobře a moc se mi líbila Fontána příznivé sudby.
(3/18)
Jelikož mám knihy Harryho Pottera moc ráda tak pro mě byla nutnost knížku přečíst, je to hezké doplnění ke knižní serii HP
Tak i s Fantastickými zvířaty jsem to zvládla za půl dne. Asi tak. Když už jsem v tom fantasy světě byla, tak jsem to vzala z jedné vody. Poučné pohádky a Brumbálova vysvětlení a dovětky skvělé.
Parádní knížka na dlouhé zimní večery. Poutavé příběhy, které vás dostanou do nejlepší kouzelnické atmosféry a na chvilku si nebudete připadat jako "obyčejný mudla" :D
Krásná kniha pro milovníky Harryho Pottera je určitě skvělým doplňkem! Já osobně mám nejraději příběh tří bratří a fontána příznivé sudby.
Nevím jak tuto knihu ohodnotit, protože ji přece jen nelze srovnávat s normálními knihami, jedná se o jakýsi doplněk k obrovskému příběhu. Kouzelnické pohádky byly pěkné, fantazie autorky pracovala na plné obrátky, za to klobouk dolů a je fajn, že se autorka do Bajek nebo i Famfrpálu v průběhu věků pustila. Nicméně všechny pohádky až zas tak oslňující nebyly a nevím, zda bych z nich jako malý kouzelník byla nadšená. Na oddech nebo pro fandy Harryho ale budou. :)
pohádky kouzla magie bajky Harry Potter čarodějové animágové
2015 | Hedvábník |
2008 | Harry Potter a relikvie smrti |
2001 | Harry Potter a vězeň z Azkabanu |
2004 | Harry Potter a Fénixův řád |
Bajky super - alespoň mám co vyprávět dětem (samozřejmě kromě té o chlupatém srdci :)), ale komentáře AB k bajkám jsou senzační - humor jemu vlastní mi prostě sedí.