Bajky barda Beedleho
J. K. Rowling (p)
„Pohádky, které Hermioně i Harry Potterovi doporučil Albus Brumbál. Zná každé kouzelnické dítě. Nyní v novém hábitě!“ Sbírka pěti kouzelnických pohádek spjatých se slavnou sérií příběhů čarodějnického učně Harryho Pottera. Který správný kouzelník by je neznal? Prastaré pohádky, které pro kouzelnou společnost sesbíral a uspořádal bard Beedle. Pohádky, které jsou každému kouzelnickému dítěti čteny na dobrou noc. Pohádky, které Hermioně odkázal Albus Brumbál. A také pohádky, které si Harry Potter málem přečetl příliš pozdě – právě v nich totiž objevil důležitou informaci, která mu nakonec zachránila život v boji tváří v tvář nejstrašnějšímu černokněžníkovi všech dob – lordu Voldemortovi.... celý text
Literatura světová Pro děti a mládež Pohádky a bajky
Vydáno: 2017 , Albatros (ČR)Originální název:
The Tales of Beedle the Bard, 2008
Pro milovníky HP je tato knihy povinnost. Moc se mi líbily jednotlivé bajky, krátké přesto velice výstižné. Brumbálovy poznámky jednotlivé bajky skvěle doplňovaly a jeho pohled knihu ještě ozvláštnil. Velmi povedené a kouzelné.
Nádherná jednohubka, doporučuji pro oddechové čtení a pokud chcete více objevit kouzelný svět J.K. Rowlingové.
kniha mi nic nedala, a ani nevzala.. jako krátké pohádky pro děti dobrý, ale s HP to nemá absolutně vůbec nic společného. takový průměr, za 3*, ani nevím, jak bych to jinak hodnotila..
Skvělé, hlavně originální a neokoukané pohádky pro malé i velké kouzelníky.
Je škoda přečíst to celé najednou, mnohem lepší je si jednou za čas, třeba k nějaké příležitosti, přečíst jednu bajku a pořádně si to vychutnat..
Rowlingová je opravdu talentovaná spisovatelka, což dokazují nejen samotné bajky, ale také jejich analýzy - obojí bylo velmi vtipné, milé a chytré.
Jsem fanda celého kouzelnického světa Harryho, ale těchto dodatkových knížek jsem se docela obávala . Nicméně jsem se odhodlala a pořídila si tuto knihu a jsem nadšená! Zajímavé bajky, moc se mi líbilo, že je k tomu vždy poznámka od Brumbála a nejvíc knížce dodala ilustrace. Díky ilustraci má kniha to správné kouzlo. Jsem mile překvapená. :-)
Taková příjemná pohádková jednohubka na kterou jsem se dlouho chystala. Spokojenost a krátký návrat do úžasného světa HP.
Mohlo to být delší, ale jako doplněk k Harry Potterovi je to fajn, za chvíli jsem to měl přečtený. Pro fanoušky Harryho Pottera povinnost! Je to prostě 5 kratičkých pohádek, asi bych objektivně dal hvězdiček méně, ale protože to je přímo svázané s Harry Potterem a protože nám to tam Brumbál tak hezky všechno objasňuje, tak si to ty 4 zaslouží!!
Bajky i Brumbálovy komentáře byly naprosto boží. Dlouho jsem otálela si knihu přečíst, ale rozhodně nelituji. Když jsem ji dočetla, přála jsem si jen, aby to bylo delší. Rozhodně doporučuji všem fanouškům, tuto knihu byste neměli vynechat.
PS: Ráda bych si přečetla i ty "Pohádky pod prašivkami" od Beatrix Bloxamové. :D
J.K. nás už mnohokrát přesvědčila, že její talent její obrovský, tato kniha není výjimkou.. Jen škoda, že je taková krátká :-)
Nikdy jsem si nemyslela, že sáhnu i po doprovodných knihách světa H. Pottera - přestože se považuji za velkého fanouška. Příběh sám mi stačil. Nyní jsem ovšem unešená jak bajkami, tak komentáři, které mě vrátily zpět do toho fantastického a propracovaného světa. :-) Asi se pustím i do jiných. :-)
Krásné příběhy, vadilo mi jen, že byli kratší, než komentáře., hezky se to ale četlo. :)
Skvělé příběhy, akorát mě mrzelo, že nebyly delší. Naopak co se komentářů Brumbála týče, souhlasím, že ty mohly být kratší. Občas jakoby dovysvětlovaly, jaký význam a poselství bajky měly, což ale na druhou stranu chápu, jelikož velká část čtenářů jsou právě děti, kterým to někdy tak úplně nemusí dojít.
Velice povedené minipohádky. Vyloženě mi nevadily ani komentáře od Brumbála... i když fakt, že jsou rozsahem delší než některé bajky, je na pováženou. Kvalitní, avšak až trestuhodně kratičká jednohubka.
Samotné bajky se mi líbily, byly čtivé, někdy úsměvné, jindy celkem drastické, ale hlavně byly všechny poučné, což je pro malé děti supr.
Ale tak nějak to nebylo ono. V knize mě hrozně otravovaly komentáře Albuse Brumbála, které byly někdy delší než samotné bajky.
pohádky kouzla magie bajky Harry Potter čarodějové animágové
2015 | Hedvábník |
2008 | Harry Potter a relikvie smrti |
2001 | Harry Potter a vězeň z Azkabanu |
2004 | Harry Potter a Fénixův řád |
Krásné, čtivé, oddechové, kouzelné bajky Barda Beedleho, které si zamiluje téměř každý, kdo četl Harryho Pottera. Docela mě mrzí, že kniha neobsahuje všechny zmíněné bajky, které byly uvedené v knihách, ale můžeme být rádi alespoň za to málo, které nám bylo poskytnuto.