Bajky barda Beedleho

Bajky barda Beedleho
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/501768/bmid_bajky-barda-beedleho-LqV-501768.jpg 4 5220 5220

Sbírka pěti kouzelnických pohádek spjatých se slavnou sérií příběhů čarodějnického učně Harryho Pottera. Který správný kouzelník by je neznal? Prastaré pohádky, které pro kouzelnou společnost sesbíral a uspořádal bard Beedle. Pohádky, které jsou každému kouzelnickému dítěti čteny na dobrou noc. Pohádky, které Hermioně odkázal Albus Brumbál. A také pohádky, které si Harry Potter málem přečetl příliš pozdě – právě v nich totiž objevil důležitou informaci, která mu nakonec zachránila život v boji tváří v tvář nejstrašnějšímu černokněžníkovi všech dob – lordu Voldemortovi.... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Pohádky a bajky

09.08.2019 5 z 5

super knížka

Lee7
01.08.2019 3 z 5

Četlo se hezky ale bajky to nejsou.. příběhy jsou zajímavé :)

Potolu
21.07.2019 3 z 5

Příběhy samy o sobě byly pěkné a klidně bych je četla i dětem, které nemají ještě zkušenost s HP a jeho světem. :-) Osobně tedy nevím, proč je kniha pojmenována jako bajky. Vždyť bajka je útvar, kde vystupují personifikovaná zvířata a na konci je nějaké ponaučení. Ano, i z těchto Beedleho "bajek" plyne ponaučení, ale to z pohádek taky. ;-) To mě na názvu docela překvapilo... :-)
Zápisky Brumbála mi přišly teda zbytečné, nudné, až vnucené... raději bych si dala jako autorka práci a vymyslela další dvě pohádky. ;-)

tabaluga
20.07.2019 4 z 5

Moc hezké bajky, i když na můj vkus některé dosti drastické...nejvíce se mi libila bajka Tři bratři...

Nikola_
13.07.2019 5 z 5

Pro mě jako milovníka Harryho Pottera naprostá nutnost! Bajky mě moc bavily a Příběh tří bratří..ten znám nazpaměť :)

AlčaH
29.06.2019 5 z 5

Krátká a milá knížka, která by neměla chybět v knihovně žádného milovníka kouzelného světa Harryho Pottera. Přečtená jedním dechem.

haha_ja
21.06.2019 4 z 5

Ke knihám o Harrym Potterovi mě přilákal v mém dětství můj bratr. Pamatuji si, že jsem knihu spíše omylem donesla domů a bratr se na ni vrhl a přečetl jí jedním dechem. Já jsem chvíli odolávala, ale donutil mě knihu předčítat, dokud jsem se nechytila sama a druhý díl jsem si už domů nesla cíleně. Tuto knihu Bajky Barda Beedleho jsem rovněž dostala jako dárek od svého bratra. Je to pěkný doplněk k ostatním knihám od této úspěšné autorky. Spíše je lepší znát nejprve celý příběh Harryho Pottera než číst první bajky. Bajky jsou krásně napsané. Nejvíce se mi líbil Příběh tří bratří a nejméně bajka Mágovo chlupaté srdce, která mi svou krutostí do knihy moc nesedla. Poznámky samotného Albuse Brumbála byla zajímavé k přečtení. Odhalí u bajek skryté úvahy.

Janii90
03.06.2019 4 z 5

Odpočinková četba

Risris
29.05.2019 5 z 5

Kniha se mi doopravdy líbila, příběhy byly napínavý, ilustrace byly krásné.

Gustik5
27.05.2019 3 z 5

Bajky jsou rozšířením Harryho Pottera, které se mi zdá poněkud samoúčelné. Jediná povídka, která se mi opravdu líbila, je ta o třech bratřích, kterážto je ostatně velmi důležitá pro děj sedmého HP. Co mě ale celkem potěšilo, byly sondy do kouzelnického světa, tedy doslovy z pera Albuse Brumbála ke každé povídce, tedy bajce.

PhoebePollard
18.05.2019 4 z 5

Hezké rozšíření. Pohádky jsou sice, alespoň co se závěrečného poučení týká, podobné klasickým mudlovským příběhům, ale jinak opravdu hezké.

Byxy123
05.05.2019 4 z 5

Pěkné rozšíření světa Harryho Pottera. Ne všechny bajky se staly mými oblíbenými, ale nemám ani nic proti nim. Líbí se mi poznámky Albuse Brumbála, které příběhy zpestřují a přidávají jim nový rozměr. :)

oblakaknih
04.05.2019 5 z 5

Tady není o čem.
Bajky Barda Beedleho jsou prostě kouzelné!
Četla jsem je prvně a (i když je to docela ohrané) mojí nejoblíbenější je ta o třech bratrech.
Četlo se to samo, komentáře Albuse Brumbála byly zajímavé a vzdělávací. Jednoduše jsem si to užila.
A ty ilustrace! Jedna z nejkrásnějších knih v mé knihovně.

DiLay
24.04.2019 5 z 5

Skvělé pohádky. Nejvíce se mi samozřejmě líbila ta o třech bratrech a o fontáně. Miluji svět Harryho Pottera takže tato utlá kniha pro mě byla povinností.

eliska2126
31.03.2019 5 z 5

Tahle sbírka pohádek je naprosto kouzelná. Nejvíc se mi líbí povídka o třech bratrech, kterou určitě všichni známe z filmu. Je to doplněno o krásné ilustrace. Knihu jsem měla přečtenou asi za hodinu, protože povídky jsou krátké a čtivé.

Hania932
27.03.2019 5 z 5

Tohle je strašně hezká knížka. Pohádky mě strašně bavily. Byly hezké a zajímavé. A ilustrace? Ty jsou naprosto dokonalé. Celkově je kniha je hodně dobrá a pro milovníky HP je tohle povinnost si tohle přečíst. K tomuhle se určitě znovu vrátím.

MaggieR
18.03.2019 5 z 5

Tak milujem Harryho Pottera, že hoc aké rozšírenie príbehu je pre mňa krásne. Je to celé moje detstvo a takto sa doň môžem stále vracať.

petrulka
18.03.2019 4 z 5

Pohádky se mi líbily moc, komentáře Brumbála jsou zajímavé a kdo má prostě tento svět rád, užije si je také.