Takový je Barbánek
Jiří Havel
Barbánek série
Nová knížka obrázkového čtení o oblíbeném pejskovi Barbánkovi, který žije v rodině školáka Honzy. Příběhy ze školního života, rodinné karamboly i různé příhody z volného času - dramatické, ale hlavně komické, to jsou příběhy Barbánka, jak je nakreslila Věra Faltová a napsal Jiří Havel.
Neskutečná kultovní záležitost. Na tom jsem vyrůstal. A ani po 30 letech neztratil Barbánek své kouzlo, pořád je to kabrňák!
Mám sice svého synovce ráda, ale Barbánka jsem nedala! Netuším kolikrát jsem ho už četla, ale s jistotou vím, že kdykoliv vezmu knížku do ruky, na tváři se mi vykouzlí úsměv a já se zase na chvíli vrátím do bezstarostného dětství.
Kniha mého i sestřiného dětství, stokrát čtená a pořád milovaná. Nejvíc miluji právě zimní a vánoční příběhy z konce knihy. A u syna teď měla stoprocentní úspěch. Prostě dokonalé. :-)
Pořád ji ještě mám. Tohle mě jako dítě neskutečně bavilo. Komiksová postavička Barbánka je tak roztomilá a přitom tolik uvědomělá :-)
1957 | Básnický almanach 1956 |
1954 | Domove líbezný |
2010 | Malované čtení |
1989 | Takový je Barbánek |
2000 | Barbánek – Velká kniha dobrodružství |
Příjemná vzpomínka na dětství. :-) Při čtení jsem si uvědomila, že některé průpovídky si dokonce pamatuju.