Sophiin triumf
Corina Bomann
Barvy krásy série
< 3. díl
New York, 30. léta 20. století. Sophia stojí v životě znovu na rozcestí. Má za sebou nechat „pudrovou válku“ a začít znovu? Když se překvapivě objeví u jejích dveří těžce nemocná přítelkyně Henny, nechá své návrhy na vlastní kosmetickou firmu spát a vrátí se k Heleně Rubinsteinové. Soukromé štěstí najde ve velké lásce k Darrenovi, který ji požádá o ruku. Nakonec ale vypukne druhá světová válka a hrozí zničit všechno, co je jí milé a drahé.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2023 , Ikar (ČR)Originální název:
Sophias Triumph, 2020
Poslední díl jsem četla docela dlouho. Stále hezký, ale takový asi zbytečný. Celá kniha by se dala na pár stránkách přidat k druhému dílu a mělo by to stejný efekt.
Za mě velice povedená série. Moc se mi to líbilo. Třetí díl byl asi nejlepší, až mě to překvapilo, protože většinou je super první díl a potom už to jde z kopce... alespoň u knih totoho typu...
Docela by mě zajímalo, jestli Helena Rubinsteinová a "ta ženská" Ardenová byly opravdu takové fúrie ;)
Těším se na další knihy autorky a doufám, z budou stejně krásné.
Tak nějak si myslím, že od Bomann se mi čtou lépe "nedílové" knihy. Tyhle mi přijdou zbytečně natahované.
Předpokládám, že se v tomto díle Sophiin příběh naplnil. Její život se točil hodně kolem kamarádky Henny, práce, až se začala míjet se svým manželem. Trošku mě pobavilo, že dokázala analyzovat vzorek krému v kuchyni svého bytu. Ale proč ne, v románu je všechno možné.
Řekla bych, že závěrečný díl byl nejvíce svižný a kdyby vyprávění ve svém závěru nepozbylo daného tempa, hodnotila bych asi plným počtem hvězdiček. Tentokráte jsem se totiž až překvapivě rychle začetla a pokračování Sophiina příběhu si užila. Trochu mě mrzí, že hlavní hrdinka nebyla více průbojnější. Amerika, země snů a tolika možností a hrdinka ji naprosto nevyužije.
I třetí díl se mi líbil, i když mi už nepřipadal tak čtivý, jako první dva. Sophia byla velká bojovnice, i když vůči Darrenovi byla velice shovívavá, na to, jak jí dvakrát dost ublížil. Toto její chování mi trochu zkazilo celkový dojem z celé trilogie. Ráda si však přečtu další autorčiny knihy.
Nádherná kniha stejně jako celá trilogie a stejně jako všechny knihy paní Bomannové. Nemůžu se dočkat dalšího příběhu
Sophiin triumf uzavírá trilogii o životní cestě Sophie Krohnové, která v mládí ztrácí domov, jistoty, lásku a probíjí se životem po boku dvou úspěšných newyorských královen kosmetiky a hledá své štěstí... I poslední díl s názvem Barvy krásy byl krásný, možná trošku míň akční, volnější, ale přivedl trilogii do hezkého a nadějného konce. A naděje je moc důležitá ! Těším se na další autorčiny knihy, Corina Bomannová psát tedy umí !
Poslední díl trilogie o Sophii byl krásný,hlavně ten konec, kdy se nakonec střetla se svým synem,který už byl dospělý.Už se těším na další sérií autorky,která bude taky krásná a napínavá,jak jsme už od ní zvyklí.
Krásný závěr celé trilogie. Musím říct, že tento poslední díl se četl moc krásně. Mohu jen doporučit celou sérii.
Na třetí díl série jsem se těšila a zároveň měla obavy, zda bude ještě o čem psát. Ale Corina Bomann opět nezklamala. Na pozadí boje mezi Helenou Rubinsteinovou a Elizabeth Arden, rozvíjí životní příběh Sophie. Sophie ví, že:"Někdy musí jít člověk oklikou, cíl je ale potom o to krásnější". A tak Sophie jde, poznává velké štěstí, obrovské zklamání, bolest, strach.... . Přes všechna úskalí jde za svým cílem a odměnou jí je velké setkání.
Nádherná trilogie.
A na závěr věta, která se připisuje Heleně Rubinsteinové: "Neexistují ošklivé ženy, jen některé jsou líné se udělat krásné"
2014 | Motýlí ostrov |
2015 | Zahrada v měsíčním svitu |
2018 | Čas vlčích máků |
2017 | Vůně jasmínu |
2020 | Agnetino dědictví |
I třetí díl se četl dobře, opět prožíváme se Sofii její starosti a radosti. Bohužel do jejího života zasáhne válka a její sny se mění.