Zaslepení
Carolina Neurath
Beatrice Farkasová série
1. díl
Thriller ze švédského finančního prostředí na základě skutečných událostí. Peder af Rooth je se ženou a přáteli na víkend mimo město, když jej zastihne telefonát, který změní vše: bance, kde působí jako výkonný ředitel, hrozí nenadálý bankrot. O pár hodin později sedí Peder i se ženou v soukromém letadle a letí do Stockholmu, kde na něj čeká další drama. Svéhlavá finanční reportérka Beatrice Farkasová dostala tip, který mohl banku položit už dávno. Po několik měsíců vedla boj o informace s nejmocnějšími finančníky v zemi. Nikdy ji ale ani nenapadlo, jak dalekosáhlé následky může její pátrání přinést. Jedné noci ji probudí telefon. Bývalý manažer banky, její nejslibnější zdroj, vypadl z balkonu svého bytu. Bulvár už úmrtí označil za sebevraždu. Beatrice má ale vlastní názor. Někdo ho chtěl zastavit.... celý text
![Dubin3k Dubin3k](https://www.databazeknih.cz/img/users/21_/217387/m_dubin3k-s07.jpg?v=1565378245)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Pěkně napsaná knížka, dobře se četla. Nikdy jsem nečetl nic z finančního světa a tohle mě hodně překvapilo, opravdu dobře napsané a se zajímavým námětem.
![kuky921 kuky921](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Knížka se pěkně čte, tunelování v nejvyšších kruzích. Jen je škoda, že ve skutečnosti ten trest tak rychle nepřichází.
![kirkpatrick kirkpatrick](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Velmi zajímavý thriller tentokráte z finančního světa, kdy se ze špatných obchodů hroutí velká švédská banka a jaký to má dopad na samotné finančníky a dále na zaměstnance banky. Tato kniha by se dala doporučit jako doplňková četba pro finanční gramotnost, zvláště v dnešní době, kdy se z televize valí reklamy na finanční půjčky, ale kdo je schopen splácet se tolik neřeší.
![ReziEngli ReziEngli](https://www.databazeknih.cz/img/users/96_/96288/m_reziengli.jpg?v=1739640977)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Moc mě to nenadchlo, asi na to nebyla ta správná nálada. Ale četla jsem i lepší thrillery.
![mike_morphine mike_morphine](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Kde začíná a kde končí morálka? Kde je ta hrana za kterou už by člověk neměl jít? Co byste udělali pro záchranu své rodiny? Jak se dostat z pasti do které jste se sami zahnali? Napínavé, autentické, zábavné - pět hvězdiček!
Ale jo dalo se, ale znám i lepší knížky.