Běda mužům, kterým žena mládne

Běda mužům, kterým žena mládne
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/539639/bmid_beda-muzum-kterym-zena-mladne.jpg 4 14 14

Zitě bylo třináct, když její otec poprvé přivedl domů Karla Kramera, šarmantního, asi čtyřicetiletého architekta, který jim měl navrhnout rekonstrukci domu. Zita se do něj okamžitě zamilovala. A zatímco její spolužačky prožívaly první lásky se stejně starými chlapci, ona snila o Karlovi, který se k ní choval jako k dospělé, skládal jí komplimenty a motal jí hlavu. Brzy se ukázalo, že ke Karlovi patří i jeho manželka, což Zitiny city dost ochladilo. Teprve při setkání po mnoha letech byl Karel volný. A románek tak mohl začít…... celý text

Přidat komentář

tereza7090
12.09.2024 5 z 5

Příjemná čtivá oddechovka, kde Alena Jakoubková opět ukázala, že romantické příběhy jí jdou ze všeho nejlépe. U knížky jsem se bavila, zajímaly mě osudy všech hrdinek, byly skoro jako ze života. Tento román bych hodnotila jako příjemnou jednohubku třeba na podzimní večery či na dovolenou. Měla jsem ji přečtenou za tři dny, četla se opravdu dobře.
Příběh začíná vyprávěním čtrnáctileté Zity, která se platonicky zamilovala do čtyřicátníka Karla. Naivně si myslela, že Karel je do ní také zamilovaný. On však na rodinnou oslavu dorazil se svou manželkou, což Zitě zlomilo její, ještě dětské, srdce. V tu chvíli zatím netuší, že Karla ještě několikrát v průběhu let potká...
Do života Zity patří i kamarádky Eli, Dáša, Ingrid a Tereza. Také ony se potýkají se svými problémy a láskami. Nejvíc mi přirostla k srdci Dáša, která přesně věděla, čeho v životě chce dosáhnout a šla si za tím. Eli mi bylo upřímně líto. Ale ani ostatní kamarádky to nemají úplně lehké. Každá má také svůj samostatný příběh, ne vždy snadný a bezproblémový.
Líbilo se mi, že kniha mapuje několik let, od puberťáckého mládí až po dospělost.
V knize je několik milníků ,které určují další průběh života všech zúčastněných, každý hledá své místo v životě, uplatnění a lásku. Všechno je hodně zamotané, řeší se soukromé problémy nejen hlavních postav, původu, ale i rodičů a lidí okolo.
Kapitoly jsou svižné, rychle ubíhají. Přímé řeči je zde hodně, což mi vyhovuje. Postav je v knize více, ale čtenář se v nich neztrácí. Nikdo není černobílý, postupem času se vyvíjí.
O knize by se dalo napsat určitě více, ale ráda bych čtenářům nechala momenty překvapení a zážitku z knihy.
Za mě palec nahoru, už jsem si zvykla i na NU. :-D Těším se na další "romanťárnu" a dávám knize pět hvězdiček.