Běda ženám, kterým muži vládnou
Jiřina Tejkalová
Veselé i smutné je vyprávění o událostech, které v roce 2000 proměnily život tří kamarádek. Ač je jedna vdaná, druhá rozvedená a třetí svobodná, všechny se domnívají, že právě ony našly ten nejlepší recept na štěstí. Dramatické rodinné zvraty je ale přivedou k poznání, že ne všechno, co vypadá jako pravda dnes, zůstane pravdou i později. Tragické se mísí s nepravděpodobným, komické se zoufalým, deprese s nadějí - a výsledkem u čtyřicetiletých žen téměř nikdy není nový partner… Po výrazném úspěchu a dvou vydáních románu Já a štrúdl se autorka opět obrací především k ženám, ale zároveň také mužům objevuje svět, kam běžně nenahlédnou. ... celý text
Taková odpočinková četba, místy jsem se i zasmála. Akorát na jednu knihu bylo těch věčných rozhovorů tří kamarádek (a místy musím říct, že rozhovorů o ničem, takže jsem i přeskakovala stránky) trochu moc. Knihu bych si dokázala představit zpracovanou jako komedii, tam by ty rozhovory byly žádoucí, ale v knize mě to po čase nudilo.
Příběh, jakých je tu mnoho, ale přiznejme si - vyhledáváme je. Tři kamarádky na prahu nového milénia - jejich lásky, starosti a radosti.
Výborná knížka, kterou by si měly všechny ženy nad čtyřicet přečíst, aby viděly, že jsou na tom vlastně všechny stejně.
Knížka hoooodně ze života. Pokud se potřebujete odmilovat, knížku rozhodně doporučuju, po četbě pěkně vystřízlivíte. Ale před třicítkou ji snad raději ani nečtěte. Raději trochu později ;)
Chvílemi nepředstavitelně trefné úvahy a komentáře. Chvílemi dost smutné. Chvílemi maličko ... divné.
2010 | Já a štrúdl |
2007 | Můj řecký rozvod |
2012 | Běda ženám, kterým muži vládnou |
2017 | 55+ |
2013 | Miss cirkus |
Příběh tří čtyřicátnic -kamarádek ,které prožívají své životní trable a společně se dokáží i radovat. Kniha se mi četla dobře.