Bella a Sebastián (Útulek na Velkém Baou, Tajný dokument)
Cécile Aubry (p)
Na samotě u starého Césara, poblíž francouzsko-italské hranice, vyrůstá malý cikánský sirotek Sebastián. Nejraději se toulá po horách a stále čeká na své Velké dobrodružství. Přichází k němu v podobě pyrenejského psa Belly, s nímž Sebastián uzavírá nerozlučné přátelství... Do vesnice však přijde jednoho dne neznámý muž a ubytuje se v Césarově stavení. Má nekalé úmysly: chce propašovat s pomocí Belly přes hranici tajnou zásilku a získat tak peníze. Trénuje psa, aby ho donutil projít nebezpečnou Velkou soutěskou a pronést v obojku dokument... Celníci však objevují v jeskyni poblíž hranic stopy pašeráků a připravují se na velký zátah... K dramatickým okamžikům, jež prožijí nad stránkami této knihy, se jistě rádi vrátí jak malí, tak i dospělí čtenáři, kteří znají náš příběh z francouzského televizního seriálu, před časem vysílaného naší televizí.... celý text
Dobrodružné Romány Pro děti a mládež
Vydáno: 1993 , Svoboda-LibertasOriginální název:
Belle et Sébastien: Le refuge au Grand Baou, Belle et Sébastien: Le document secret, 1965
Knihu jsem dostala od rodičů po odvysílání seriálu :-) , který vysílala tehdy česká televize (to byl myslím pouze jeden kanál). Jako malá jsem se do Sebastiana zamilovala a chtěla jsem taky takového psa Belu.
Krásný příběh o přátelství malého chlapce a pyrenejske fenky, a zároveň také oslava lidskosti v podobě starého Césara, který se ujímá osiřelého chlapce poté, co matka umírá při porodu v útulku na Velkém Baou.
Hezký, uvěřitelný příběh o neobyčejném vztahu fenky a malého chlapce z prostředí Pyrenejí.
Příběh, který se stal legendou... Krásně napsaná kniha o velké lásce dítěte a psa. A nejen o ní - najdeme zde i motiv využití či zneužití zvířete ve prospěch lidské společnosti. Je psaná svižným jazykem, hezky se čte a určitě je vhodná pro malé čtenáře, kteří psy milují.
V dětství mě tato knížka i seriál naprosto minuly. Objevila jsem ji v pozůstalosti po babičce a musím říct, že to je moc hezké dědictví. Příbeh je takový milý, příjemný, pro děti ideální, ale dospělým se také zalíbí. Takové pohlazení po duši. Doporučuji.
Moje srdcovka. Čítával mi ji táta před spaním. Pak jsem ji četla sama a těším se, až ji budu číst svým dětem.
Příběh o lásce a nekonečném přátelství. Nejkrásnější a nejdojemnější kniha, kterou jsem kdy držela v ruce!
Patřila k mým nejoblíbenějším knížkám v dětství.
Dostala jsem ji k 7.narozeninám od babičky a byla to láska na první pohled.
Moje zamilovaná, nelze jinak, než od začátku fandit jak Sebastiánovi, tak Belle, a přitom snít o tom, jak úžasné musí být stát na vrcholku Baou...
Část díla
1971 | Bella a Sebastián: Tajný dokument |
1993 | Sebastián mezi lidmi |
1970 | Bella a Sebastián: Útulek na Velkém Baou |
1972 | Bella a Sebastián – Útulek na Velkém Baou, Tajný dokument |
1972 | Bela a Sebastián |
O této knížce jsem slyšela již před mnoha roky. Zfilmovanou verzi jsem zatím neviděla, ale po přečtení se do ní rozhodně pustím.
Příběh o chlapci v horské vesničce a fence, která vystřídala mnoho a mnoho páničků, až teprve u Sebastiana našla své pravé místo.
Příběh plný dramatických událostí, ale i naděje, lásky a přátelství.