Bez masky
Virginia Henley
Před třinácti lety se lord Robert Montgomery, agent pracující nyní na restauraci krále Karla II. po Cromwellově revoluci, zasnoubil s Velvet Cavendishovou…Jejich rodiče pohlíželi na plánovaný sňatek jako na dobrou investici, a ačkoli měl Robert pro Velvet vždy jistou slabost, ona jeho city neopětovala. A tak, když se znovu sejdou, Velvet zamýšlí jejich svazek zrušit. Mužem jejích snů byl již od dívčích let Karel II. – a jak by s ním mohl obyčejný muž soutěžit? Ale Robert je odhodlán prchlivou krásku získat, dobýt a ovládnout její srdce… Okouzlující příběh vášní a intrik ze zlatých dob anglického království. --------------------------------------------------------------------------------... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2007 , BaronetOriginální název:
Unmasked, 2005
Na knížku jsem se hodně těšila a jsem jí nadšená. Mám hodně ráda takovéhle knížky a příběhy. Roberta jsem si hnedka zamilovala a Velvet taky. Moc se mi líbil jejich příběh. Knížku velmi doporučuji všem co mají rádi romantiku. Už se nemůžu dočkat až si přečtu další knížku od této autorky.
Je to příběh dvou lidí, kteří se milují, jeden z nich šíleně žárlí, aniž by si něco předem ověřil, a ten druhý zas mu nedůvěřuje, aniž by měl příčinu. A jako každý vztah, i tento se vyvíjí, až když se o oba otře smrt, poznají, jako pošetilé bylo jejich chování a že láska je vzácný dar, který by si neměli nechat proplout mezi prsty.
Hezké čtení, a řekla bych, že až na pozadí královského dvora, by se tento příběh dal klidně posunout do jakékoliv jiné doby.
Knihy této autorky patří mezi mé nejoblíbenější, ale Bez masky určitě ne. Celý děj je "nahoru dolů" podle vztahu a důvěry mezi Velvet a Greysteelem. Jediné plus - vypsala jsem si několik do té doby mně neznámých faktů ohledně stuartovské doby.
Anglie 17. století americká literatura romance historické romance
1999 | Jestřáb a holubice |
2006 | Divoká krása |
2000 | Milovník ze sna |
2001 | Vášnivá žena |
2007 | Bezectný |
Mě kniha moc neoslovila.Přečetla jsem ji,ale už se k ní nevrátím.