Bez slitování
Tim Weaver
David Raker série
JE MOŽNÉ NAJÍT NĚKOHO, KDO SI NEPŘEJE BÝT NALEZEN? Když Leonard Franks se svou ženou Ellie opustí hluk a shon Londýna, aby si užívali vysněného odpočinku v ústraní Dartmooru, všechno se zdá být dokonalé. Jenomže pak se jejich sen roztříští na kusy. Jednoho pozdního březnového odpoledne, pouhé dva roky po tom, co začali žít svůj nový život, vyjde Leonard z domu, aby přinesl dříví na topení – a už se nikdy nevrátí. O devět měsíců později je stále ještě nezvěstný. Policejní vyšetřování uvázne na mrtvém bodě, a tak se Ellie s rodinou obrátí na soukromého vyšetřovatele Davida Rakera, který se specializuje na pátrání po zmizelých osobách. Nic jej ale nemůže připravit na to, co brzy zjistí. Za zmizením Leonarda Frankse se skrývá hrozivé tajemství, pohřbené tak hluboko, že jej neměl nikdy nikdo objevit. Jenomže když Raker začne odhalovat pravdu, neocitá se v nebezpečí jen on, ale i každý, na kom mu kdy záleželo.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: 2021 , AudiotekaOriginální název:
Fall From Grace, 2014
Interpreti: Igor Bareš
Co si budeme povídat, začátek se tak trochu táhl a točil pořád okolo stejných otázek. Ale potom to začalo opět dostávat spád, opět se objevilo strašidelné místo, kam se David vypravil a kde se děly věci. Bála jsem se, že se kniha zvrhne určitým směrem, což se bohudík nestalo. Konec mě překvapil, jelikož jsem si jako frajerka myslela, že vím, kdo a co a ono to bylo úplně jinak a nebylo to vůbec, ale vůbec špatné. Na další díl se mimořádně těším, autor mě na úplném konci moc hezky nalákal.
Kniha by možná mohla být o pár stránek kratší, ale protože mám za sebou všechny předchozí díly a vypěstovala jsem si vztah k některým postavám, nevadilo mi počkat si na velké finále o trochu déle.
Oceňuji možnost sledovat hlavního hrdinu téměř na každém kroku. Weaver umí vykouzlit napětí a sepsat kvalitně zamotaný příběh s rozuzlením v závěru. Škoda, že když přijde na popis láskyplných citů, nevěřím mu ani řádku. Jejích líčení mi přijde prkenné až umělé. Sem tam se taky vloudí něco, co mi jde trochu proti logice (třeba, proč nechá hlavního hrdinu hrabat se holýma rukama metr hluboko do hlíny kvůli domněnce), ale v tomto díle bylo takových věcí pomálu, takže dávám 5 hvězdiček za zdařilý napínavý thriller.
Zatím poslední knížka, co jsem od Tima četla. Naprostá pecka, když jsem si myslela, že jsem příběh rozluštila, Tim mě vyvedl ze zřetele. :D
Tohoto autora mám ohromně ráda!! Bohužel do půlky mi kniha připadala zdlouhavá, jsem zde zvyklá na něco jiného. Ale pak - super napínavá, zajímavá, komplikovaná, výborný nápad jako vždy. Doporučuji!
Byla jsem při rozuzlení celého příběhu překvapená. Tušila jsem, jak by to mohlo být ale toto mě nenapadlo.
Kniha je čtivá a napínavá.
Mně se kniha moc líbila. Čtivé od začátku. Přiměřeně napínavé a výborný konec. Čtu knihy popořadě a těším se na další.
Chyba! V domnění, že jde o první knihu v řadě jsem se pustila do čtení. Slyšela jsem o Timu Weaverovi chválu a nemohu říci, že by neuměl psát. Nicméně rozjezd byl velmi zdlouhavý a v celé knize mi přišla spousta věcí nelogických. Třeba: jak mohlo hlavního hrdinu napadnout, že si jej někdo najme na hledání svého otce a pak se bude snažit mu v tom všemožně bránit? Celou dobu jsem byla napnutá, co stojí za tolika neštěstími, několika úmrtími a celkem mě to zklamalo. Přijde mi škoda, číst tolik nudných stránek pro napínavý konec. Zlepšily to ty dva nečekané zvraty v závěru, ale ne příliš. Myslím, že budu muset sáhnout po Davidově prvním případu, abych si zlepšila názor na autora a jeho oblíbenou sérii.
11/21 Kniha se mi libila, jen mi přišla malinko vleklejší než předchozí díly. Davida mám ráda, ale trochu mě iritují drobnosti ve formě jeho neozbrojenosti. Příběh byl zajímavý i když z mého pohledu neuvěřitelný. Ale kdo ví, co je člověk schopen z nenávisti udělat. Velmi vyzdvihuji popis budovy psychiatrické léčebny, úplně ji vidím před sebou. Rozhodne se těším na pokřačování....
Pěkná detektivka , dávám 4*, díl Není cesty zpět se mi líbil víc. Škoda, že je nečtu tak, jak jdou za sebou...
Když čtu tento typ knih, tak většinou nepřemýšlím, netipuju, nededukuju. Nechám se vtáhnout do děje a čekám, jak to dopadne. Tady se to stalo na 100%. Kniha mě naprosto pohltila, dychtivě jsem hltala jednu stránku za druhou, nechtěla jsem jít spát a neustále se dívala na počet stránek a modlila se, abych už byla dál :-D jsem tedy naprosto spokojená :-)
Další opravdu povedená kniha. David mě velice baví, ale někdy i rozčiluje. Každopádně kniha hezky plyne a musíte číst dál a dál dokud knihu nepřečtete. Ikdyž má hodně stránek ani nevíte jak a jste na konci a vás to opět mrzí. Protože to prostě bylo dobrý a vy chcete číst dál. A proto se těším na další díl.
Jestli on téhle sérii nezačíná trochu padat řetěz... Nemám ráda tlačení na pilu, vyloženou nepravděpodobnost - a jak tu mnohokrát zaznělo, překombinovanost. Taky nesmrtelné hrdiny... ale na to jsme v případě Davida Rakera (a teď evidentně i dalších postav) tak nějak zvyklí.
O něco slabší děj než předchozí díly, ale pořád stejně napínavé. Příběh je jedna velká lež za druhou, až mi to místy přišlo zbytečně překombinované.
detektivní a krimi romány psychiatrické léčebny thrillery Velká Británie pomsta zmizení lidí
2016 | Není cesty zpět |
2018 | Hon na mrtvého |
2018 | Údolí mrtvých |
2018 | Ztracený |
2019 | Žena mého života |
Trochu se mi to táhlo, moc překombinované. Nebylo to špatné, ale četla jsem lepší...