Bible domácího pečení

Bible domácího pečení
https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/139636/bmid_bible-domaciho-peceni-U27-139636.jpg 4 9 9

Umění domácího pečení. Škála receptů: rychlé chleby, muffiny, bochánky, bagely, preclíky, chlebové placky, pizza, focaccia, ciabatta, bílý toastový chléb, rozinkové šneky, žemličky, celozrnné veky, bagety, francouzský chléb, pugliese, žitný a tradiční chléb, briošky, challa, panettone, bábovky. Nezbytné rady: jak na vykynutém bochníku utvořit zářezy, aby neklesl; jak dosáhnout toho, aby droždí bezvadně vzešlo; jak odhadnout, kdy je těsto ideálně vykynuté; jak poznat, kdy je chléb pečený nebo zabránit přichycení spodní kůrky; jaké polevy a sypání zvolit. Kuchyňské vybavení: potřebné pomůcky - ošatky, formy, pekáče, nože, rádýlka, mašlovačky, nejkvalitnější a léty prověření pomocníci pro zdárné pečení - římský hrnec, vpichový teploměr, mixéry, univerzální roboty, trouby, domácí pekárna. Obrazem: 300 ilustrací a 32 lákavých barevných celostránkových fotografií doplňuje kuchařku, na niž se můžete plně spolehnout a z níž se mnohé naučíte.... celý text

Literatura naučná Kuchařky
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

The Bread Bible, 2003


více info...

Přidat komentář

_Knihomolka_
14.10.2023 3 z 5

Osobně bych knize vytkla zavádějící název začínající slovem Bible, což není úplně vhodné, jelikož neobsahuje ani tři čtvrtiny toho, co je potřeba v souvislosti s pekařinou znát (i když délkovou kapacitu na to skoro má :)). Také mi vadilo množství stránek, které, ač byly hustě popsány, mi nic ve skutečnosti neřekly. Rovněž si myslím, že i jednotlivé recepty by šly sepsat srozumitelněji a doplnit fotografiemi. Avšak musím dodat, že i přesto jsem v ní našla několik zajímavých a nových věcí a vzala si pár autorčiných receptů na vyzkoušení.

Medvidek82
20.08.2020 5 z 5

Naprosto dokonalá kuchařka!
Není možné aby se výsledek nepovedl. Vše přehledné, převážené na gramy, spousta rad a triků.


bumelak
08.03.2018 5 z 5

je to výborná kniha o pečení, recepty fungují, těsto na pizzu je NEJ! Jen ze začátku trochu složitější na pochopení, člověk se trochu nejdříve utápí v pekařském procentu, ale když se chce.....

fery1
06.01.2017

Výborný pomocník pro ty co mají rádi domácí chléb.

von Bahnhof
13.12.2015 1 z 5

Hollywoodská žvanírna, navíc s megalomanským názvem! Zato na obrázcích uvidíte jak vypadají nůžky nebo kuchyňský nůž, budete poučeni, že do robota na těsto máte nejdříve nasadit hnětací hák, že červená řepa vám úchvatně obarví těsto na růžovo, že například konkrétní těsto obsahuje 0,73% droždí a další životně důležité rady.
Už na první pohled je to dílko z jiné kultury, kde musíte mít vše ošetřeno tak, aby váš právník měl jen minimální šance - to když si třeba propíchnete pomoučený prstík těmi nůžkami nebo se po nesprávném procentu droždí nafouknete tak, že se vám v tanečních všichni pánové raději vyhnou...
Peču chleba dlouhé roky bez právníka, mám poměrně bohatou knihovnu, ale tohle je nejhorší kuchařka, kterou jsem kdy měl v ruce, neměl jsem to kupovat!

Štítky knihy

kuchařky chléb pečivo

Autorovy další knížky

Rose Levy Beranbaum
americká, 1944
2006  82%Bible domácího pečení
2022  100%Bible sladkého pečení