Bioenergetika – terapie duše pomocí práce s tělem
Alexander Lowen
Autor chápe lidskou osobnost na pozadí kauzálního řetězce: energie – pohyb – emoce – myšlení. Vytvořil jednoduchý energetický model fungování lidské osobnosti, který ukazuje na možnosti ovlivňování všech rovin osobnosti pomocí změny energetických procesů probíhajících v těle člověka.
Esoterika, astrologie, okultismus Literatura naučná Zdraví
Vydáno: 2015 , PortálOriginální název:
Bioenergetics, 1975
Velká inspirace pro práci s tělem - vlastním i v terapii s klienty. Nicméně je to skutečně jen základ, spoustě věcem jsem neporozuměla, protože to by pak tak kniha musela mít tak tisíc stran...
Dost zajímavý. Dozvíte se informace o něčem, o čem vás možná v životě nenapadlo nějak více přemýšlet.
Troufám si říct, že z hlediska psychologie (pro laiky) by měla být tahle knížka základ.
Při pronikání do bioenergetiky mě asi milionkrát napadlo, proč to takto nefunguje ve zdravotnictví ... I na sobě jsem si vyzkoušela, jak je to pravdivé. Škoda, že tento obor je na okraji zájmu - já bych tedy měla obrovský - takto na sobě pracovat!
Za me velmi zajimavy zpusob nahlizeni na cloveka. Casti odkazujici k Reichove orgonovym terapiim jsem se snazil nevnimat, ty uz jsou na me moc, jinak vsak super.