Bludný kruh
Linda S. Howington
Blair Malloryová série
1. díl
Blair je sebejistá majitelka prospívajícího fitness centra. Stínem na jejím úspěchu se stane jedna z členek, která začne přesně napodobovat její styl a nosit i naprosto stejné oblečení. Co tím proboha sleduje? Blaire je v šoku, když někdo tuto dívku před jejíma očima zastřelí. Kruh nevysvětlitelných událostí, lží a intrik se kolem Blaire nezadržitelně uzavírá, dokonce ani policejní důstojník Wyatt jí už nevěří.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2008 , AlpressOriginální název:
To Die for, 2004
Knihy této autorky nezklamou. Tentokrát to bylo jiné, víc vtipné, i když chvilkama to byla už trošku parodie ;-) Vraha jsem skoro uhádla, při slovních přestřelkách těch dvou jsem se dobře bavila, takže za mě spokojenost.
Ale jo, nebylo to špatné. Krimi nebyla nijak silná, ale je to celkem vtipně napsané, takže fajn.
Knížku jsem málem kvůli hlavní hrdince odložila. Už dlouho jsem nečetla o někom tak otravným, povrchním a materiálně založeným. Wyatt musel mít snad svatozář. Ani děj mě příliš nezaujal. Když to sečtu a podtrhnu, skoro jsem si říkala, jestli to opravdu napsala má oblíbená autorka nenáročných oddechovek, která má talent na postavy. A to nemluvím o tom trestuhodným počtu závorek.
Vtipný, romantický příběh s nesložitou detektivní zápletkou. Pro mě už třetí kniha od této autorky a rozhodně nebude poslední. Líbily se mi i humorné slovní přestřelky hlavních postav Blair a Wyatta.
Knihy od Lindy Howard mám moc ráda a ani tahle není výjimkou, mě prostě kombinace detektivky s romantikou baví. Tady mi byli hodně sympatičtí oba hlavní hrdinové, jejich škádlení nemělo chybu, takže mi ani moc nevadilo, že detektivní linka byla o něco slabší. Skvělá oddechovka na dvě odpoledne, když se chce člověk pobavit a nechce se mu moc přemýšlet.
4,5
Jak už někdo přede mnou psal je to trochu jako groteska , ale za mě proč ne.První dojem z Blair byl příšerný ale časem jsem si na ni zvykla a pak už se jen bavila, byla to tentokrát od LH taková střelená nadsázka. Bavila jsem se od začátku do konce a nestačila se divit co si ti dva zase provedou. Jediná slabina byl rychle odbytý závěr ,divný důvod i vyústění celé zápletky.
Toto nebola kniha pre mna. Zaciatok ako tu uz bolo spominane bol naozaj pre citatela narocny. Hlavny hrdina, ktory mal genialny nástup a obrovsky potencial sa v priebehu knihy zaradil niekam na spodnú cast rebricka hlavnych hrdinov. Nie, vobec mi nepripadalo, ze by bol z nej paf, všetko chcel riesit sexom, dva roky dozadu sa zachoval hnusne a zimomriavky som z neho nemala. Koniec velmi rýchly a podla mna odflaknuty. K tejto sa isto nevratim v buducnosti. Na jednorazove precitanie vhodne ale ostane vo vas pachuť sklamania
Líbila se mi ich forma, mělo to spád. A vtipné dialogy dvou ústředních hrdinů mě bavily. Napětí a láska. Ideální oddychovka.
Nebylo to špatné, ale mělo to nějaké vady. Ten začátek se mi vůbec nelíbil. Přišlo mi to jako nějaká groteska s nemožnou a namyšlenou hlavní hrdinkou. Chvílemi jsem to chtěla vzdát, ale odolala jsem. Teprve po tom hloupém začátku se děj jakž takž rozběhl. Ani hlavní hrdinka už mi nepřipadala tak hloupá a namyšlená, všechno mělo hlavu a patu, ale to objevení vraha...přišlo mi to, jako by si ho autorka vycucala z prostu.
Mám ráda knihy od Lindy Howard, ale i mistr tesař se někdy utne. Podle mě zatím nejhorší kniha, ale zachránil to Wyatt, vtipné dialogy a vtipné situace. Četla jsem lepší knihy, ale pořád to nebyla žádná katastrofa.
Tak za mě nejhorší knížka od této autorky, kterou jsem přečetla. Hlavní hrdinka mě už od začátku vytáčela svojí afektovaností a celkově svým chováním rádoby primadony. Celá zápletka byla fajn, to mě bavilo a do konce jsem fakt netušila, kdo by mohl být ten pronásledovatel, ale zklamalo mě, že se to "rozřešení" odehrálo v jedné kapitole. V tom případě mi přišla kniha zbytečně zdlouhavá.
Knížka dějově (nebo spíše obsahově?) nic moc, ale při čtení jsem se hodně pobavila a od srdce zasmála nad některými vtipnými okamžiky. Určitě příběh splnil má očekávání, tj. pobavil a odreagoval od každodenní všednosti.
Knížka mě zklamala. Hlavní hrdinka mi přijde jak slepice z posilovny. Už úvod knihy mi přišel -popis toho, jak tatínkova holčička ke štěstí přišla - strašně únavný. Autorce přijde důležité zdůraznit, že má čerstvou manikúru a že si mohla zlomit pár nehtů, kdyby se poprala. Celé mi to přijde nereálné a dočtení knihy mi dalo zabrat. Znám od autorky mnohem lepší knihy s detektivní tématikou.
Docela slušná detektivka a opět s dávkou romantiky, dialogy hlavních hrdinů jsou vtipné a zábavné, ona byla trošku na můj vkus žena, která ví, co chce, ale někdy se toho děsí, on zas je tvrdý hoch, který si myslí, že vše půjde podle něj, a oba dva se mýlí. Ale události je semknou dohromady. Její mamka je ale super číslo.
Příjemnou zábavu.
Myslím, že tohle je jedna z lepších knih této autorky. Vtipná, hodně vtipná, plná zvratů a napětí, člověk ji přečte ani neví jak... Vyústění zápletky by pod drobnohledem asi neobstálo, ale na tom ostatně nesejde - spíš na tom, jak se čtenář bavil, a já se opravdu bavila moc...
Jedna z lepších knih této spisovatelky, někdy mi legrace v jejich knihách přijde moc křečovitá, ale tady to šlo. Ne že bych se řezala smíchy, ale bavilo mě to a hlavní hrdinka mi byla sympatická .
2008 | Dokonalý muž |
2009 | Nebezpečně blízko |
1999 | Síla lásky |
2006 | Všichni muži královny |
1999 | Stíny minulosti |
Hlavní postavy mi na začátku moc nesedly, tedy zvláště Wyatt, ale jak se příběh vyvíjel, tak se to zlepšilo. Detektivní linka nebyla nijak napínavá, ale byla poutavá a já byla zvědavá, kdo za tím vším stojí. Teda měla jsem předpoklad, ale vše se objasnilo až ke konci knihy. Bylo to odlehčené a vtipné čtení.