Bod zlomu

Bod zlomu
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/494429/bmid_bod-zlomu-i8N-494429.jpg 4 30 30

Strhujúca lekárska dráma od obľúbenej svetovej autorky Danielle Steel odohrávajúca sa v San Francisku aj v Paríži. Štyria traumatológovia dostanú jedinečnú príležitosť zmeniť svoj život. Najlepší lekári vo svojom odbore zrazu čelia najväčšej výzve v živote. Bill Browning vedie traumatologické oddelenie na najrušnejšej pohotovosti v San Franciscu. Jeho bývalá manželka žije s dcérami v Londýne, preto je zahltený prácou a žije len pre vzácne okamihy, ktoré môže stráviť s deťmi. Stephanie Lawrenceová má dvoch malých synov a frustrovaného manžela, ktorý pracuje z domu a nemá na nikoho čas. Wendy vyštudovala na Harvarde. Je to svedomitá úrazová lekárka, žiaľ, uviazla v bezvýchodiskovom vzťahu so ženatým kardiochirurgom. Popularita Toma Wylieho u žien konkuruje jeho vynikajúcim lekárskym schopnostiam. Tie využíva vo svojom zdravotníckom centre, ale odmieta si kohokoľvek pripustiť k telu a viazať sa. Týchto výnimočných lekárov vybrali na jedinečný projekt. Majú spolupracovať s podobnými kolegami v Paríži na výcvikovom programe hromadných nešťastí. Stačí však jedna masová tragédia a v ich dočasnom parížskom živote nastane zlom. Zrazu musia učiniť tie najťažšie rozhodnutia, akým kedy čelili – s následkami, ktoré ponesú celý život.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

Turning Point, 2019


více info...

Přidat komentář

ut.la
25.08.2023 1 z 5

Mnoho postav na tak krátkou knihu. Ze začátku jsem měla problém se v hlavních postavách zorientovat (dokonce jsem si to musela vypsat na kartičku). Úvodní seznámení s postavami asi na 40 stránek, nepříliš záživné vysvětlování a popisování kdo je kdo. Ani potom se nic moc nedělo, všechno dost povrchní, nezáživné popisy postav, míst, událostí, dějů. Víc než román to bylo prostě vysvětlování co kdo dělal, nebo myslel. Když jsem zhruba v půlce došla k "osudové události", aniž by se děj dostával nějak (jinak než pouz chronologicky) dopředu, odložila jsem.

Atara16
07.02.2023 5 z 5

Mě se kniha líbila. Líbilo se mi že ne vše co je vidět na první pohled tak je - snaha nahlédnout pod povrch.


alnahu
13.02.2022 3 z 5

Tentokrát nás autorka zavede do sanfranciska na oddělení traumatologie,kde se seznámíme s životními příběhy čtyř lékařů.Ti jsou vybrání pro projekt školení hromadných neštěstí. Při svém dočasném pobytu v Paříži se setkají s násilným činem ,kdy šílený otec v lyceum střílí po dětech a učitelce,aby se pomstil za smrt své ženy.Tento krutý čin ve kterém je třeba učinit to nejlepší rozhodnutí se pro ně stane bodem zlomu.Tentokrát mě tento příběh moc neoslovil.

pch1976
22.12.2021 2 z 5

Tak úplně to nebyl můj šálek kávy. Moc doktorů, moc příběhů, nic moc děj.

Štítky knihy

rodina osud

Autorovy další knížky

Danielle Steel
americká, 1947
1998  86%Prsten
1994  77%Nevýslovná láska
1997  76%Cizí žena
2007  77%Duch
1998  82%Palomino
Skrýt reklamy