Bordeline

Bordeline
https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/226092/bmid_bordeline-LaK-226092.jpg 4 19 19

Kniha o hraničnej poruche a bezhraničných pokusoch o nápravu. O lámaní ľadov, stereotypov, chleba. Predstavte si hlavu ako byt, v ktorom sú dve izby. V jednej býva ona, v druhej on, v oboch je bordel. Izby oddeľuje len tenká bordová čiara. Hranica. Kúsok nitky. Bordeline. Ak hranícu prekročíte, prenesiete špinu z jednej izby do druhej. Ale môžete sa aj odsťahovať. Alebo upratať...... celý text

Romány Literatura slovenská
Vydáno: , Marenčin PT

Bordeline, 2014

Chesterton
06.06.2024 audiokniha 4 z 5

Jako sonda do duše "hraničáře" se zdá být tohle dílko výborné. Přes poměrnou úspornost textu, což mi přišlo dobré, (na delší vyprávění bych asi reagovala spíš odmítnutím, stejně jako společnost může snadno reagovat na lidi s touhle psychiatrickou diagnózou) obsahuje zejména v audioknize stylem četby Viktorie Pejkové všechny poměrně výrazné nesnesitelnosti, jakými lidé s HPO trápí sebe i své okolí.
Nevím zda může přispět i k destigmatizaci psychiatrické péče mezi mladšími ročníky, ale proč ne. Určitě mnohé lze (s doplněním o odborné texty) o vzniku a projevech následků dětských traumat pochopit.
Rozhodně výborné nastínění, jak lze poškodit děcko na celý život. . .
Mě to trošku trápilo, ale koukala jsem se do bolavé duše jenom chvilku, co je to proti tomu, žít s ní napořád ?!
Děkuji soupik2012 za inspiraci :o)
4/5

Bytost na cestě
03.06.2023 3 z 5

Poslechnuto jako audiokniha. Zajímavé. Mnoho autobiograifických prvků bych zde našla... A naštěstí i mnoho, které už jsou vzdálené. Ještě jí nechám doznívat.

erik385
06.05.2018 5 z 5

Výborná kniha talentovanej autorky, prečítaná jedným dychom. Je to naturalistické, autentické a presvedčivé, a na nič sa to nehrá. Dokázať sa takto ponoriť do špecifických tráum je obdivuhodné. Palec hore!