Mladá šlechtična
Amanda Scott (p)
Border Trilogy 2 série
Dobrodružný romantický příběh ze 14. století, jehož dějištěm je neklidná hranice mezi Skotskem a Anglií. Amalie Murrayová je mladá šlechtična na vdávání, přesto však trvá na tom, že do manželství nikdy v životě nevstoupí. Není divu, že její ženský půvab i kurážná povaha na první pohled upoutají královského rytíře sira Gartha Napiera. V den korunovace nového skotského krále Amalii přistihne, jak potají naslouchá za dveřmi místnosti, kde spřádají své plány nebezpeční muži. Garth, plný hněvu na její neuváženou smělost a zároveň touhy po ní, se vrhne k odvážné dívce a odveze ji do bezpečí. Intriky bezohledného člena královské rodiny, toužícího za každou cenu po vládě, a to, co Amalie odhalila, pro ni mohou znamenat smrtelné nebezpečí. Ví, že ji Garth chce chránit, ale zároveň si uvědomuje, že jestliže mu svěří svá tajemství, může ho navždy ztratit…... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2012 , OldagOriginální název:
Border Lass, 2008
Podle ostatních hodnocení jsem čekala,že to bude horší a já myslím,že to nebylo až tak špatné.Hodně intrik a nemám moc ráda politiku v těchto romancích. Také jsem se občas ztrácela v příběhu,ale celkově to šlo.
Četla jsem už mnoho historických romancí a tato kniha mě příliš nezaujala. Chyběl jí spád, který by mě přiměl se začíst a hltat stránku za stránkou.
Mám ráda historické romány, avšak v této knize je příliš mnoho jmen a vše je tak ohromně provázané, že se ztrácím - nehledě na intriky. Další věcí je to, že z obsahu mám občas problém zjistit, kdo co říká. Čekala jsem více.
14. století Skotsko korunovace romance historické romance
2012 | Mladá šlechtična |
2015 | Svatba z donucení |
2019 | Magnusova volba |
2014 | Šlechtična z pomezí |
2018 | Zrušené zásnuby |
Moc krásný příběh. Moc se mi knížka líbila a velmi jí doporučuji všem co mají rádi romantiku.