Bouře

Bouře
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/548054/bmid_boure.png 4 387 387

August Strindberg série

1. díl >

Stockholmský finančník August Strindberg se rozhodl pověsit kariéru na hřebík a otevřít si vetešnictví. Jenže s jeho příjezdem do ospalé pobřežní vesničky jako by tu veškerá idyla skončila – za bouřlivé noci zmizí oblíbená místní učitelka. Policie v čele se sympatickou Marií Martinssonovou bezvýsledně prohledává okolí a atmosféra mezi starousedlíky houstne. Co se vlastně přihodilo? A proč v Augustovi roste přesvědčení, že klíč k vyřešení záhady má v rukou právě on?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: ekniha , Kniha Zlín

Stormvakt, 2020

Kackac77
01.02.2025 4 z 5

Dobrá detektivka. Je trošku dlouhá, ale děj celkem odsýpá a po počátečním zorientování v postavách se mi to četlo dobře. Postavy jsou zajímavé. Některé mi byly hodně sympatické, jiné naopak. Akorát mě překvapila ta část dějové linky, týkající se soukromí hlavní vyšetřovatelky, nečekala bych takovou zápletku právě u policistky.

Kocourkova_Mája
28.01.2025 4 z 5

Skandinávsky depresivní a dobře promyšlený příběh. Stejně jako jiné knihy tohoto žánru, i Bouře se zabývá odcizenými vztahy a sociální patologií různého typu. Nenabízí přitom řešení (to ani není cílem), ale prázdný smutek a drobnou naději.

ivoiro
17.01.2025 4 z 5

Na to, že to bylo první dílo v sérii, to nebyla úplně špatná kniha. Další díly této série si určitě přečtu.

TessieB
06.01.2025 3 z 5

Poslechnuto jako audiokniha, ta se mi trošku táhla a děj mi přišel takový zdlouhavý. Nic moc se tam vlastně neudálo, což mi ani nevadilo - nejsem úplně fanoušek detektivek, které se snaží za každou cenu šokovat deseti zvraty na pěti stránkách - ale bylo to trošku roztahané. Kdyby kniha měla tak o 100-150 stan méně, asi by se ani nic moc nestalo. Vraha jsem odhalila docela brzy, tak jsem na sebe i pyšná :D uvidíme, jak na tom bude druhý díl, za mě je jednička takový průměr - nenadchne, neurazí.

Winoga
06.01.2025 4.5 z 5

Ta kniha se mi líbila! Konečně detektivka, ve které není v každé kapitole nová mrtvola. Pomalé odkrývání pravdy kombinované s stránkami deníku zmizelé. Líbilo se mi to i proto, že vím, jak pátrání probíhá, jak lidé nechtějí očerňovat a tím vůbec nepomáhají vyřešení případu. Myslím, že je to velmi blízko skutečné detektivní práci.

jitkafypi
05.01.2025 4 z 5

Dobré to bylo, čtivé, zapamatovatelné postavy, za mě OK.

lucakuca
01.01.2025 3 z 5

Opravdu velmi poklidná kniha. Hledá se žena. Hledají policisté, hledá rodina, hledají dobrovolníci. A máte půl knihy fuč.
A vtu vtu dobu se přistěhuje muž. Z velkoměsta do zapadákova. Koupí kontroverzní budovu na podnikání a pronajme si přímo děsivé místo na bydlení. A třičtvrtě knihy je fuč.
Je to taková hledačka pro dospělé. Nemohu se rozhodnout, zda se mi to líbilo a půjdu do dalších dílů, nebo co jako s tím?

mataj
30.12.2024 4 z 5

Sympatický August se po jistých životních zvratech rozhodne přestěhovat ze Stockholmu do pokojné vesničky a otevřít si zde starožitnictví. Ve stejný den se ztratí Agnes, vynikající učitelka, která, jak se zdá, měla svá tajemství. I navzdory pátraní policie se ji však nedaří nalézt a její zmizení se velice podobá třicet let starému případu vraždy jiné mladé ženy. Velmi zdařilý začátek série.

čef
30.12.2024 5 z 5

Opět ztracená žena někde v malém městečku ve Švédsku. Manželé nejsou zrovna vzorní a tak je tu i domácí násilí a nevěra, Všichni usilovně pátrají i s novým přistěhovalcem ze Stockholmu. Příběh se poměrně dobře rozvíjí, vyprávění je přehledné bez zvláštních pokusů a grandiózní umění, což je pro tento žánr jenom dobře. Takže doporučím všem, kteří mají rádi zajímavé a uvěřitelné thrillery.

FilipHaring
16.12.2024 4 z 5

Bol som ku knihe rezervovaný, kedže som od autorky este nič nečítal. Mile ma prekvapilo vykresľovanie deja a zápletka. Máriu a Augusta som si hned obľúbil. Koniec pekne vygradovaný. Hodnotím 4/5.

Kubajzz
11.12.2024 3.5 z 5

Severské krimi mám rád :-) Tohle nebylo kdoví jak napínavé, ani moc krvavé ale pěkně se to četlo a určitě si přečtu další knížky autorky.

Katania
26.11.2024 3 z 5

Celkem čtivé, ale žádné wow de nekonalo.

petrarka72
25.10.2024 4 z 5

Krimi, která potěšila - prostředím (švédské městečko, kde se žije jako na venkově), postavami (Strindberg, Maria, ale také Karl a Isak, kteří ve svém věku těžko chytají, co se děje, ztracená Agnes, rozhodný Jochen, slizoun Paul, knihovnice Cecilie, řemeslník Erling...), zápletkou (mimo jiné Lolita trochu jinak), rozuzlením (čtenář tuší - a je těsně vedle) i atmosférou (mlha o kousek jiná než v Londýně). Závislost z toho asi nebude, ale další díly si příležitostně dám.

brndovka
22.10.2024 5 z 5

Knihu jsem přečetla jedním dechem. Nemohla jsem se odtrhnout. Děj velice napínavý, zajímavý. Jsem nadšená a těším se na druhý díl, který již mám koupený, August je sympaťák, tak jsem zvědavá co ho čeká.

broskev28
27.09.2024

První díl nové série mě opravdu bavil. Už jen jméno Stockholmáka, skvělé! Sympatická vyšetřovatelská dvojice v karavanu, kamarádi puberťáci a budoucnost v NASA, prostě už postavy mě zaujaly a překvapily. Samotné pátrání mi přišlo malounko nudné a vůbec jsem nechápala Cecilii, majetnické pocity některých matek jsou nad mé síly.
Takže určitě doporučuju a za sebe se těším na další díly; bohužel, ten druhý, který už naše (někdejší, dnes fakticky neexistující) knihovna zakoupila, nám spláchla voda . . .

Martule44
24.09.2024 4 z 5

Pomalu přichází můj oblíbený, vůněmi prosycený podzim a s ním přišla i chuť na novou sérii. Myslela jsem,že ji proložím něčím sladkým, ale ... přiznávám, že mě zajímá, jak to bude s Augustem a Marií, případně, co nového se v té jejich vesničce semele. Takže následující volba je jasná, moc dobře se to totiž četlo :-)

Abikk
16.08.2024 5 z 5

Moc se mi líbí styl psaní autorky a i tady jsem si příběh užila. Děj pozvolna plyne a zároveň nenudí. Na rozdíl od jiných si i s odstupem času pamatuju děj :o)

berila
15.08.2024 4 z 5

Po delší době jsem si vzala k přečtení thriller z nové série autorky a jsem tomu ráda. Je to velmi zdařilý začátek série a určitě se dám i do dalšího dílu.

Pavlnka
21.07.2024 4 z 5

Pěkné, čtivé, zajímavé a poklidné. Těším se na další díl, postavy mě zaujaly.

jopp
11.07.2024 3 z 5

Pěkná kniha třeba na dovolenou. Pomalé tempo děje mi vyhovuje. U detektivek je mojí výhodou to, že nikdy nevím, kdo by mohl být vrah, jsem na to naprosto dutá a vlastně o tom v průběhu čtení ani nepřemýšlím, takže jsem na konci vždycky překvapená :-) Už mám stažený i druhý díl, takže jdu na to.