Ledoborec

Ledoborec
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/519784/bmid_ledoborec-BJU-519784.jpg 4 206 206

August Strindberg série

Z ledových hlubin se dere temnota. Druhý díl atmosférické detektivní série. Do ospalé přímořské vesničky Hovenäset přišla bílá zima. August Strindberg je šťastnější než kdy dřív: jeho vetešnictví si vede skvěle, a navíc je čerstvě zamilovaný. Během mrazivé lednové noci však jeho idylou otřese požár, který zničí dvě chatky u moře. Jedna patřila Augustovi a druhá místnímu starousedlíkovi Axelovi. Inspektorka Maria Martinssonová se pouští do vyšetřování, které se záhy rozšíří o vraždu. Někdo skrývá smrtící tajemství… a nebezpečí hrozí Augustovi i Marii.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Kniha Zlín

Isbrytare

petrarka72
03.11.2024 4 z 5

První díl byl o kousek poutavější, zapůsobilo kouzlo novosti. Nicméně jednotlivé části této sérii čtu víc jako romány než jako detektivku či thriller. A užívám si je.

brndovka
02.11.2024 5 z 5

Knihu jsem přečetla opět rychle, zápletka velice zajímavá, jsem zvědavá na to jak se vyřeší vražda z června 1989.

Martule44
26.09.2024 4 z 5

Zápletka, žádná krvelačnost i trochu lidskosti, prostě fajnové čtení.
K sérii se vrátím :-)

Abikk
17.09.2024 2 z 5

Po dlouhé době jsem se nemohla a nemohla ... prostě nemohla zaposlouchat. I po pár přehrávání zpět mne příběh neuchvátil a nezaujal natolik, abych si ho užila až do konce. Dala jsem to, ale nic ve mne nezanechal. Šanci dám třetímu dílu, protože anotace mne opravdu nadchnula a třeba si autorka zlepší reputaci (jasně, že u mě:o)))

janastok
06.09.2024 5 z 5

Jde to i bez potoků krve a vraždících maniaků. Dobrá, čtivá, pomalejší detektivka s motivem.

Evelin2506
27.08.2024 3 z 5

Kniha se mi líbila a těším se na další ze série.

Čand@
28.07.2024 4 z 5

Bavilo ma rovnako ako prvý diel. Nečakaná zápletka z minulosti dej pekne oživila. A aj tá v prvom dieli vedľajšia linka týranej policajtky v tomto dieli pekne vygradovala. Na severskú detektívku prekvapivo málo mŕtvol :).

Pavlnka
28.07.2024 5 z 5

Trošku zdlouhavější, ale napínavé a zajímavé.

bigben
19.07.2024 4 z 5

První díl se mi líbil trochu víc, ale i tenhle nezklamal..jen je potřeba se soustředit na spoustu severských jmen.

Restang
15.07.2024 5 z 5

Čtivé, napínavé, severské a přitom ne tolik drsné. A to se mi právě líbí. Pro mne super druhý díl série. Takže se nechám překvapit příštím dílem. Dávám tak 4,5.*

Petronela16
15.07.2024 1 z 5

Iba v skratke - nebavilo ma to.Sice ma prvý diel nadchol, v tomto je v X kapitolách nič. A keď ma to už nebavilo ani počúvať ako audioknihu, to už je čo povedať.Končim s Kristinou,tešilo ma ale viac ma už nezaujala. Sorry.
Apropo presne a výstižné to popísal Work dole nižšie v recenziách, tlieskam.

jopp
14.07.2024 3 z 5

Je to trochu - ok, trochu dost - přitažené za vlasy, ale když se v tom zbytečně nenimráte, tak je kniha zábavná a čtivá.

topeti
28.06.2024

Audiokniha... Poslouchatelná detektivka s příměsí červené knihovny... občas stupidní dialogy a trošku hloupí detektivové... Gunnar je jako slečna Marplová, jenže tady z něj dělají otravu a vlezlého dědka...

Margerite
19.06.2024 5 z 5

Posloucháno jako audiokniha. Po prvním díle už jsem si zvykla na postavy a knížka se mi líbila mnohem víc. Celou knížku se vlastně nic moc neděje a přesto je velice čtivá. Zajímavé, propracované postavy, neotřelé popisy zimní krajiny. Moc se těším na další díl a jsem zvědavá, jak dlouhou nás budou napínat s vraždou z Mrazírny.

Markéta.
13.06.2024 5 z 5

Opět super čtení a nemám co kritizovat. Kniha se četla sama a obsahově se mi moc líbila.

Bubo19
12.06.2024 5 z 5

Výlet na západní pobřeží Švédska se mi opět líbil. Úplně jsem viděla tu modrou oblohu nad zasněženou krajinou a ospalé městečko uprostřed zimy. Mám ráda tento styl detektivek a v této sérii jsem si oblíbila i spoustu postav, a to nejen Augusta a Marii, ale i Ray-Raye, Olu a dokonce i urputného Gunnara. Nemůžu jinak než dát pět hvězdiček a doporučit.

šipek
22.05.2024 5 z 5

Velice, velice dobrá detektivka. Moc dobře se knihy této autorky čtou, čtenář se neztrácí v ději a hezky to utíká. Číst doporučuji postupně.

TeaPeter
28.04.2024 3 z 5

Dobrý námět, ale na knihu s polovičním počtem stránek. Z událostí na počátku by mě rozhodně nenapadlo, že za tím vším je svého druhu rodinná tragédie. A o to víc mě překvapilo, že ti, kteří to přežili, se rozhodli, příčiny utajit. Bojím se, že díky tomu utrpení není ještě konec.

hlenicka
23.04.2024 5 z 5

At už vyjde další díl! Tenhle byl asi snad lepší než díl první. Ano,ona je to tlutá kniha,má přes 500 stran a autorka ráda a hodně rozepisuje,ale tohle vás vyloženě nutí,abyste si všechno přečetli,popisuje to tak líbivě,že já nechápu,jak tu někdo ohodnotil 1*?? Fakt?
Za mě výborný!

work
18.04.2024 1 z 5

Atmosférická detektivní série... Ale kde je ta slibovaná atmosféra? A proč se to proboha jmenuje Ledoborec? Na nic z toho jsem odpověď nenašel, zato jsem si přečetl román s detektivní zápletkou, který je celý napsaný/přeložený v jednoduchých větách a který jako by vypadl z pera Boženy Němcové. Jako by...
V podstatě je to nějak takto: Zlý statkář bije děvečku. Ta ale miluje hodného chasníka ze vsi. V tom shoří myslivci seník. Přijedou to vyšetřovat četníci. Hájovna je ale zamčená a myslivec nikde. Všichni tuší, že myslivec není v pořádku, ale jak to zjistit, když je hájovna zamčená. 120 (!) stran střídavě berou za kliku, ale nic, nepovolí. Je jasné, že sedlák odvedle něco skrývá. A malý Josífek, to výřečné kvítko, je najednou nemluvný. I on něco skrývá. Na návsi se organizuje noční hlídka a celou vsí obchází stín... Ale nebojte, nakonec konečně řekne chasník děvečce, že ji miluje...