Božská komédia. Raj

Božská komédia. Raj
https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/140151/bmid_bozska-komedia-raj-1o1-140151.jpg 4 551 551

Z talianskeho originálu Dante Alighieri, La Divina Commedia, Vol. III. Paradiso, preložili, komentár a štúdiu napísali Jozef Felix a Viliam Turčány. Ilustroval Vincent Hložník. Vyšlo vo vydavateľstve Tatran, Bratislava 1986 ako 56. zväzok edície Výber.

Literatura světová Poezie
Vydáno: , Tatran (Bratislava)

La Divina Commedia, 1321

zipporah
26.12.2011 5 z 5

No neviem, či je to z iného kozmu... boli tam vysvetlivky, ktoré mi kazili zážitky, nedá sa to plynule čítať... je to dielo plné histórii, a takých symbolov, až som z toho mala mix a len zainteresovaný historik-labužník má z toho výdatnú večeru a tiež nie je to dielo, ktoré by sa malo prečítať iba raz, aspoň to tak cítim. Peklo je pre mňa na desať hviezdičiek s hviezdou na druhú, nazvala by som ho až fenoménom, v očistci ma to prestalo baviť, raj som ledva dočítala. Peklo však odporúčam! Možno spĺňa presne tie všetky predstavy o kráse, ktoré opisuje Schiller. Ozaj je to tak, budete mať zimomriavky za horúca a budete plakať nad ľudskou krutosťou. Všetky tie slovné "pomôcky" fungujú na sto percent.

Posi
30.11.-0001 3 z 5

Toto dílo může být skvostem, moderním trendem, sociálním směrem, náboženstvím.......a mnohem více. Záleží na době, času a sociálních vrstvách. Je vším a zároveň ničím. Lže a podvádí a přitom je spravedlivý. Je Biblí a i brakem...či těžítkem. Pěkně veršované. Z jiné doby a možná kosmu.....