Božský bastard
Christina Lauren
Božský bastard série
Ambiciózní praktikantka. Perfekcionistický šéf. A pořádná spousta šikany. Chloe Millsová, zatraceně chytrá a pracovitá studentka obchodní administrativy, má jediný problém: svého šéfa, Bennetta Ryana. Je náročný, neomalený, bezohledný – a naprosto neodolatelný. Božský bastard. Bennett se vrátil z Francie do Chicaga, aby zaujal významný post v obrovském rodinném podniku. Vůbec nečekal, že ta asistentka, která mu v zahraničí na dálku pomáhala, je nádherné, nevinně provokativní – naprosto nesnesitelné – stvoření, se kterým se teď bude muset vídat každý den. Navzdory drbům nikdy nebyl příznivce románků na pracovišti. Jenže Chloe pro něj představuje takové pokušení, že je ochotný pravidla ohnout – nebo je rovnou poslat k čertu –, pokud to znamená, že bude jeho. Kdykoli a kdekoli. Když ovšem jejich vzájemná touha dostoupí zlomového bodu, budou se muset Bennett a Chloe rozhodnout, co všechno jsou ochotni obětovat, aby jeden druhého získali.... celý text
Literatura světová Pro ženy Erotika
Vydáno: 2022 , JotaOriginální název:
Beautiful Bastard, 2013
Jednoduchý děj, líbilo se mi, že kapitoly byly psány z pohledu hlavních postav. Děj je uvěřitelnější než 50 odstínů..., je to taková oddechovka s happyendem.
V knize bylo moc sprostých výrazů, bez kterých bych se obešla.
Myslela jsem, že bude kniha docela inteligentní (narozdíl od ostatních v tomto žánru), bohužel však časem sklouzla k typickým klišé a (ne)čekanému konci. Líbilo se mi ale, že jsou kapitoly psány jednou z pohledu Chloe a jednou z pohledu Benneta, naopak mi vadilo, že si věčně vykali, i když spolu spali pravidelně. Některé výrazy bych určitě změnila (pták, kráva, mrcha), je spousta synonym, tak proč používat stále to samé dokola. Četla se ale dobře, takže dávám čtyři hvězdy. O něco více uvěřitelná než Fifty shades, stále má však do reality daleko.
hezky se mi to četlo, akorát Chloe musela mít ty kalhotky z papíru, když je tak snadno trhal....
Začátek ušel, ale od půlky už to celé bylo nudné. Některé věci si odporovaly. Z pohledu Benneta velmi nevěrohodné. Je vidět, že je psané ženskou rukou. Konec očekávaný. Žádná hrůza, ale ne zázrak. Překlad děsný. Průměr. O bod víc, než Padesát odstínů.
Taky vám připadá, že překlady jsou čím dál horší, někdy mi připadá, že nakladatelství hledají toho nejlevnějšího, co na tom, že v tom jsou gramatické chyby, chybné překlady a někdy naprosté blbosti
Kniha se mi líbila i když mám výhrady, ani ne ke stylu psaní jako k překladu.....Kdyby mi chlap říkal krávo a přitom se mi sápal do kalhotek tak nevím, nevím...určitě by šel zvolit jiný slovní obrat....
Výhrady jsem měla i k chování Chloe, někdy docela přeháněla, když se uspokojuje před zraky šéfa, tak je jasné, že chlap po ní vyjede a ona pak zařadí zpátečku...?!
1.kapitola byla super, jak byla Chloe na Benetta hubatá, tak sem si říkala" Super, tahle mu jen tak nedá, konečně něco jiného....a ejhle na konci kapitoly už si to dávaj a pěkně zostra přilepený na okno :-) ale zklamaná nejsem, četlo se to samo...:-) příběh byl zase něčím jiným , takže za mě velké jo :-)
Těším se na další počin autorek :-) a moc pěkný nápad na pseudonym...
V podstatě je to porno v knižní vazbě. Příběh je..skoro žádný, "nenápadně" podobný původnímu braku. Ale za to tahle kniha líp napsaná. V podstatě oddechovka.
Tahle kniha je převážně o sexu. Nic moc jiného v ní najdete. Příběh je velmi jednoduchý, místy mi to přišlo hodně hloupé, jindy jsem se zase docela bavila. Mám z toho rozporuplné pocity. Hrozně mě iritovalo, že si první polovinu knihy hlavní hrdinové vykali, ačkoli spolu spali, a že o sobě i takhle přemýšleli, on o ní jako o slečně Millsové, ona o něm jako o panu Ryanovi. Tohle jsem prostě nedávala... Stejně tak finální zápletka byla taková divná, trošku pro mě nepochopitelná. Vulgarismů tam bylo na můj vkus taky příliš. Co se mi líbilo bylo střídání vyprávění z pohledu Chloe a Bennetta. Celkově je to prostě taková sexuální oddechovka, nenadchne, neurazí.
první půlka mě moc nebavila ale pote se to rozjelo uz slo i o city a myslenky a ne jen o sex a začetla jsem se :) kniha me pobavila hlavne ten konec :)
Potřebovala jsem oddechové čtení a tak jsem sáhla po této knize - splnila očekávání, nemusí se u ní přemýšlet, každopádně bych ji rozhodně hodnotila lépe, než padesát odstínů, už z důvodu, že děj nebyl zbytečně uměle prodlužován. Pohled obou se mi líbil a bylo příjemné, že se nic nevyprávělo dvakrát jednou z jeho pohledu a jednou z jejího... Co mi ale vadilo byl překlad, některá slova prostě nebyla vhodně zvolená a některé věty divně seskládané.
Po přečtení padesáti odstínů 1+2 a Obnažené + Spoutané jsem přešla na Božského bastarda, kniha je pěkně napsaná, a čte se jedním dechem...:)
Dobře se čte, pohled z obou stran, takový běžný příběh ze života včetně erotických scén, konec až moc pohádkový. Ale nic k zamyšlení mi nepřinesla, ale doporučuji
Líbilo se mi pojetí vypravěčů. To bylo jediné zajímavé na této knize. Četlo se to dobře. Pro mě je to takový relax. Jinak tyto erotické romány jsou pro mě všechny stejné. Pořád ale u mě vítězí Padesát odstínů a nepřekonatelný Christian :)
Pěkné čtení,samozřejmě pro toho kdo je na romantiku a spíš ještě víc sexu.Musím přiznat,že byla příjemná změna,že kniha byla psána z pohledu obou hlavních postav.Mohlo to mít ještě trochu větší zápletku.A hlavně by to asi chtělo lepší překlad,ale člověk v dnešní době asi musí počítat,že slovo penis má víc výrazů,ale že bych teda zrovna použila pták.Ale tak uvidíme u další knihy spisovatelky.
Knížka se mi hodně líbila, má to dokonce i nějaký děj a nejvíc mě asi nadchlo střídání pohledu z jeho i její strany... trošku změna oproti klasikám.
Ze začátku jsem se ztrácela v přechodu mezi pohledy obou aktérů, ale po chvilce jsem se už nemohla od trhnout a těším se na další díly. A právě díky pohledům z obou stran se tato kniha odlišuje od té spousty knih s podobným tématem, co se v poslední době objevila na trhu.
Ani jednou jsem se nepřestala u knížku nudit!! Moc se mi líbilo, že je knížka psaná z obou pohledů. Můžu všem jedině doporučit. :)
2013 | Božský bastard |
2014 | Božský cizinec |
2014 | Božský hráč |
2015 | Vášnivý svůdník |
2015 | Vášnivý sprosťák |
Knihu jsem přečetla za jeden večer, děj byl jednoduchý, nic těžkého na pochopení. Do první poloviny jsem se bavila, pozdější klišé bylo už nudné a happy end naprosto očekávaný. Přespříliš sprostých slov, které spíše škodily.
Nelituji, že jsem četla, ale vrátit se k ní nehodlám.