Deník Bridget Jonesové
Helen Fielding
Bridget Jones série
Bridget a její bombarďáky jsou zpět v novém hávu. Bridget Jonesová, ať už si jen píše Deník, nebo je S rozumem v koncích, baví čtenářky už od roku 1996, fakticky ale nezestárla ani o den a nezměnila se. Nebo je to tím, že jsme my pořád stejné? S Bridget, svobodnou třicítkou toužící najít tu pravou lásku, se jistě ztotožní mnoho žen. Najít totiž toho Pravého s velkým P není vůbec jednoduché, zvláště pokud jste jako Bridge tak trochu smolařka. Budete-li však k tomu přistupovat s humorem, sebeironií a nadhledem jako ona, může se z této cesty stát sonda do hlubin duše téměř každé ženy. Protože ať si to chceme či nechceme připustit, každá z nás někdy pochybuje o svém vzhledu, má tendenci počítat kalorie a řešit svou váhu a každá máme pár hříchů, o kterých se svěřujeme třeba jen svému deníčku (cigarety při kávičce s kamarádkou, počet sklenek Cosmopolitanu vypitých v průběhu sobotní noci, hranolky k obědu a sušenky k večeři… doplňte dle libosti). Bridget nám ale budiž, byť literárním, příkladem, že zůstat věrný svým cílům, i když člověk občas ztratí směr a na cestě zakopne, se nakonec vyplácí! Jen si musíte dát pozor na následující typy: alkoholiky, workoholiky, chorobné dlužníky, muže, co mají přítelkyni nebo jsou ženatí, misogyny, megalomany, šovinisty, citové vyděrače, parazity a zvrhlíky.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2014 , XYZ (ČR)Originální název:
Bridget Jones´s Diary, 1996
celkem milá a humorná oddechovka. Překvapilo mě, jak málo toho má společného s filmem... :-)
Tohle jsem vzala do ruky, protože jsem potřebovala změnu po všech těch detektivkách a koncentrácích a jo, pokud nechcete nijak náročnou četbu, zkuste to.
Něco bylo úsměvné, něco slabší, ale jako oddechovku doporučuji.
Mě se strašně líbila, četla jsem ji sice až po filmu, ale oproti trojce, kterou jsem četla nedávno je to nebe a dudy. Vtipné, trefné, romantické, nápadité a prostě si ji ráda přečtu znova:-)
Četla jsem pochopitelně až po shlédnutí filmu, který mě tehdy moc nezaujal (bylo mi 14 a mamka nechtěla jít sama do kina), ale potom jsme se dostali ke knize (já i mamka jsme se na tom shodli) a mě bavila víc, o moc víc...potom i film, který si teď pouštím stále častěji...
Nenáročné, lehké čtení, ideální na dovolenou nebo k naladění se pro víkend s kamoškama. Film je poněkud větší taškařice a liší se i dějové. Osobně mi deníková forma moc nevyhovovala. Přišla mi zbytečná.
Na knize se mi libilo,ze ackoli film jsem videla jako prvni a znam ho pomalu zpameti,lisila se od nej a dokazala me prekvapit tim,kolik jinych zajimavych zaplezek nabidla. U knihy jsem se pobavila a sled udalosti,jak je v ni popsan,se mi libil mnohem vic nez jak si s tim pohrali ve filmu.
Musím říct, že jsem od toho čekala daleko víc a trochu mě kniha zklamala a pořád jsem jí srovnávala s filmem. Možná v tom byl ten problém, ale i tak to bylo zábavné a oddechové čtení.
Upřímně... tato kniha zklamala mé očekávání. Bohužel, Renée Zellweger u mě zabodovala - film byl mnohem vtipnější. Spisovatelka také měla asi jiné představy o tom, jak vypadá tlustá žena. Mít 58 kilo, tak jsem happy :D
Vtipný, ženský román. Pri čítaní som sa viackrát prichytila pri tom, že sa nahlas smejem. Ak idete na dovolenku, tak túto knihu berte so sebou :)
Skvělá oddechovka u které se zaručeně pobavíte. Jako plus hodnotím velkou odlišnost mezi knihou a filmem. Zkouknout zfilmovanou knihu by mi nevadilo, ale číst přepsaný film by byla nuda. Rozhodně doporučuji. :-)
Filmu se to vubec nepodobalo, ale i tak to šlo. Škoda, že nevím jestli dopadnu ve svých třiceti letech taky tak a nebo lépe. Huř se snad ani dopadnou nedá.
1998 | Deník Bridget Jonesové |
2014 | Bridget Jonesová: Láskou šílená |
2004 | Bridget Jonesová – S rozumem v koncích |
2016 | Dítě Bridget Jonesové |
2003 | Celebrity pro Afriku |
Bridgit je prostě tele.Skvělá, odpočinková kniha, která se čte sama.Sice jsem viděla film a musela jsem stále porovnávat a ano, někomu i může vadit, že je to trošku něco jiného, ale mě to bavilo a nad naší ženskou praštěností jsem se dost nasmála :-).