Budu ti nablízku

Budu ti nablízku
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/527426/bmid_budu-ti-nablizku-6569178f9e7dd.jpg 5 182 182

Cyrus Haven série

Cyrus Haven se připravuje na to, že doma po téměř dvaceti letech přivítá svého bratra, který má být propuštěn z psychiatrické léčebny. Elias se vrací do úplně jiného světa – Cyrus je nyní úspěšným psychologem a sdílí dům s Evie Cormacovou, dívkou s pohnutým osudem, která má však neskutečný dar: dokáže poznat, když někdo lže. Když dojde k vraždě muže, jehož dcera Maya následně zmizí, Cyrus má za úkol vytvořit profil vraha a vystopovat poslední kroky zmizelé dívky. Policie se domnívá, že Maya byla zdrogována a unesena z baru, kde pracuje Evie. Nedlouho poté dojde k dalšímu únosu a Evie je jediným svědkem, který zahlédl únosce. Věří jí však pouze dva lidé. Jedním z nich je Cyrus. A tím druhým sám vrah.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: ekniha , MOBA (Moravská bastei)

Lying Beside You, 2022

TeaPeter
24.11.2024 4 z 5

(SPOILER) Velmi smutné pokračování. Naštěstí se zatím nenaplnily moje obavy z konce minulého dílu, ale dění kolem DCI Hoyla se může v blízké budoucnosti obrátit v pořádný malér. Motivy, které se nakonec objevily, a i samotný pachatel, jsou opravdu duširvoucí. Z takové řady po sobě následujících ran se rozum zatemní a následky jsou strašlivé. Je až zázrak, že to řádění většina přežila.

harena
24.10.2024 5 z 5

Jestli je to možné, tak ještě lepší, napínavější, mistrný thriller než předchozí dva díly. Také souhlasím s S. Kingem, že: "Robotham nemůže napsat špatnou knihu". Skvělé čtení, užila jsem si jdu hledat další knihy tohoto spisovatele

Micha-Él
22.10.2024 5 z 5

Zpočátku jsem měla ke knize drobné výhrady. Zaprvé se děj rozvíjel celkem dlouho a já si nebyla jistá, jak sem zapadá jedna z postav. Zadruhé mě zajímalo, jak se bude Elias zabydlovat se Cyrusem a Evie, k čemuž jsem se propracovávala také jen pomalu. Nakonec však jen chválím a tleskám! Robothamovi se povedl další fantastický počin. Kromě detektivní linky, která mě právě zprvu bavila trošku méně, tu opět máme i osobní příběhy hlavních protagonistů. Z minulosti si každá nese nějaké šrámy, každá se vyrovnává se svým traumatem. Protože autorův styl je opravdu velmi poutavý, dala bych na knihu varování "návyková četba". Vlastně na celou sérii, zkrátka se nejde odtrhnout. Moc mě to bavilo!

Jana512
16.10.2024 5 z 5

Kniha popisuje strhujícím způsobem nejen detektivní případ, ale i osobní život forezního psychologa Cyruse, pracujícího při řešení kriminálních případů. Sám prožil těžké dětství a silně vnímá potřeby různě postižených lidí, kterým pomáhá řešit jejich těžké životní situace.
Četba byla napínavá, popisovala situaci z hlediska Cyruse i spolubydlící Evie, které poskytl azyl v domě po prarodičích. Z léčebny se mu vrací bratr Elias, léčený na schizofrenii. Při propuknutí této nemoci zabil své rodiče a sourozence - dvojčata. Cyrus, který se zachráníl, jej neodsuzuje, protože za nemoc nikdo nemůže, tak mu chce pomoci zařadit se do života, po propuětění z vězení, pokud to bude možné.
Do toho je vklíněný detektivní příběh, na jehož odhalování se jako vyšetřující psycholog Cyrus úspěšně podílí.
Děj je napínavý a poutavý, kapitoly nejsou dlouhé, tak to láká číst.

katka.oo
07.10.2024 5 z 5

Skvělé čtení, napínavé, tato série se mi moc zamlouvá.
Cyrus se připravuje na příjezd svého bratra Eliase, do toho začne vyšetřovat vraždu muže a zmizení jeho dcery a Evie se k tomu případu připlete, Cyrus a Evie je velice zajímavá, originální a sympatická dvojice, hodnotím na plných 5*, vřele doporučuji a opravdu se těším na pokračování!

moudivlacek
06.10.2024 5 z 5

Vynikající! Líbila se mi série s psychologem Joem O'Loughlinem. Ale tahle série s psychologem Cyrusem Havenem je stejně kvalitní a perfektní čtení.
V tomhle díle se Cyrus připravuje na příchod bratra Eliase na zkoušku domů. Evie se toho obává. Cyrus navíc nutí Evie studovat, pracovat, žít a samozřejmě pro ni to není vůbec lehké.
Cyrus je přivolán k vraždě staříka a k pohřešované ženě jeho dcery. Jenže Cyruse policie nevolá jen tak.
Je to komplikovaný případ s mnoha zvraty, neustálou proměnou viníků i motivů, a neustále se rozšiřuje.
Nechci prozrazovat, a tak řeknu, že někdo těžký úděl zvládne a někoho rozdrtí.
Cyrus s Evie je zajímavá super dvojka a já doufám, že se s ní ještě někdy setkám.
Doporučuji číst sérii popořadě, abyste pochopili chování hlavních hrdinů. Knihu doporučuji.

Janaves
11.09.2024 5 z 5

Oblíbený spisovatel, oblíbená série.

ČtenářDanub
24.08.2024 5 z 5

Další díl skvělé série přečten. Jak to jen ten australský autor dělá, že je díl od dílu lepší? Napínavé, čtivé, skvěle vymyšlené a ještě líp napsané. Tato série je návyková a 5 hvězdičková škála nestačí. Autora, a nejen tuto sérii, rád dál doporučím.

spami
22.08.2024 5 z 5

Tahle série je skvělá!
.... vlastně, žádná kniha od tohoto autora Vás nemůže zklamat. Čte se to všechno tak samo. Doporučuji

Evule *
22.08.2024 4 z 5

Tuhle sérii mám ráda a ani tento díl mě nezklamal, právě naopak. Napínavé, čtivé a překvapivé.

nikca1994
01.08.2024 3 z 5

Od tohoto autora jsem už četla několik knih.Tahle kniha byla zajímavá v některých případech i napínavá. Kniha se četla dobře jen někdy mi ten děj připadal docela dlouhý a chvílemi se to i táhlo. Zasloužila by si méně stránek než má,ale to je můj názor každému se líbí něco jiného. Doporučuji všem kdo mají rádi takovéto knihy.

lucakuca
23.07.2024 5 z 5

Oooooooo!
Ambrózie! Mana! Božský nektar! Je na vás, jak tuhle knihu nazvete, sedí vše!
Úžasná série!!!!

JustWomen
01.07.2024 5 z 5

Tato série je moje srdcovka. Ty šílené životní příběhy Cyruse a Evie, nenormální dětství, jejich vzájemné i okolní vztahy, vyšetřování, snaha o běžný život, pokora, pokroky... Mělo to hloubku, sílu, originalitu a tak se těším na další díly. Doporučuji!

MirkaProk
17.06.2024 5 z 5

Opět velmi povedená kniha. Celá série je fakt super.

soukroma
08.05.2024 4 z 5

Tuhle sérii moc ráda nemám, zejména mi hrozně vadí prolhaná Evie, která umí odhalit lež a na které to ale tak nějak všechno stojí. Tento díl hodnotím o něco víc než předchozí, 75%. Bylo toho zapracováno hodně; ohledně krimi příběhu jsem už už měla vraha ve třetině...samozřejmě realita byla zcela jiná, s celkem věrohodným (smutným) motivem.

KatyM.
08.05.2024 5 z 5

Další úžasný díl. Kniha mě úplně pohltila. Již se těším na další díl.

Alizon
01.05.2024 5 z 5

Hodnocení mluví za vše a naprosto s ním souhlasím, protože to opět byla pecka. Jinak se to napsat nedá. Autor se drží osvědčeného stylu předchozích dílů - střídají se krátké kapitoly z pohledu Cyruse a z pohledu Evie. Potom má jít člověk spát. To je pořád: tak poslední kapitolu...hm ta další je jen na 2 strany.... tak dobře, ale fakt poslední:)

Čmeláček
01.05.2024 5 z 5

Asi už nenapíšu nic nového, co by nenapsali ostatní přede mnou. Tohle byla zase skvělá kniha, kterou jsem nedal z ruky, dokud jsem neměl hotovo :). Na scéně se objevuje Cyrusův brácha Elias, kterýho bych teda doma nechtěl ani náhodou! Ale někdo se o něj postarat musí, že jo? No a taky Evie zase válí, je to fakt zajímavá a svým způsobem sympatická holka. Takže zase suverénních pět stars a doporučení! :)

krevetka79
27.04.2024 5 z 5

Skvělé pokračování série s Cyrusem a Evie.
Složité osudy a povahy obou hrdinů a k tomu návrat Cyrusova bratra " na svobodu".
Vražda muže a zmizení jeho dcery , za kterým následuje zmizení další dívky... Hledání spojitostí je přivede až do minulosti k dalším případům.
Napínavé od začátku do konce. Skvělé krátké kapitoly, kdy se střídají osoby ve vyprávění.
Určitě bude nějaké pokračování.

85098211
21.04.2024 5 z 5

(SPOILER) Že má Cyrus staršího bratra Eliase, který je schizofrenik a v tomto stavu zavraždil jejich rodiče a sestry dvojčata, jsem netušila a ani nevím, zda to bylo v předchozích dílech vůbec zmíněno? Každopádně je nyní Elias po dlouhé době propuštěn z ústavu a Cyrus se o něj bude muset postarat. Kromě toho je ale nutné vyšetřit vraždu invalidního starého muže, jehož dcera Maya beze stopy zmizela. Samozřejmě je hned od začátku jasné, že ji unesl vrah jejího otce. Cyrus tedy s pomocí Evie pátrá po pachateli - a brzy nato dojde k dalšímu únosu, při kterém Evie v baru, kde pracuje, podezřelého muže spatřila na vlastní oči...
Kniha se mi líbila úplně stejně jako první dva díly, zase jsem ji poslouchala jako audio v němčině a naštěstí jsem ji nemusela často odkládat ;-). Hodnotím ji opět plným počtem, protože prostě nemohu jinak ;-). A pevně doufám, že se brzy dočkám pokračování, které již bylo napsáno a v zahraničí také zveřejněno.