Bylo nebylo - Pohádky pro nejmenší
Božena Němcová
Pohádky o perníkové chaloupce, o Palečkovi, o slepičce a kohoutkovi, o Smolíčkovi a mnoho dalších ve výběru a úpravě pro děti od 4 let s barevnými ilustracemi Heleny Zmatlíkové.
U nás pohádky moc úspěch neměli. Je to psané slovy, které deti už neznají a tak bylo pro ně těžké udržet pozornost.
Za mě pěkné a ilustrace jsou překrásný. Za naše děti nuda...
Jedna z mých oblíbených knížek z dětství, ale když jsem si ji četla teď jako dospělá, tak mi přijde taková nic moc. Pohádek se mi líbilo jen pár. Ale ty ilustrace jsou krásné pořád. A vzhledem k těm vzpomínám hodnotím 3 hvězdičkami.
Další sbírka klasických pohádek Boženy Němcové. U nás od malička vítězí "pernikajda" ... A ilustrace Heleny Zmatlíkové v dětských knížkách jsou vždycky jistota!
No nevím, jako úplně nejzábavnější pohádky to nebyly, dopředčítáno, ale už po ní nesáhnu. Ale cením ilustrace paní Zmatlíkové. :-)
Klasické pohádky jsou nejhezčí a tady se projilo dílo skvělé spisovatelky a úžasné ilustrátorky . Knížka je moc pěkná. Docela mě ale překvapilo, jak se tyto klasické pohádky někdy liší od těch novějších, upravených verzí. Třeba v pohádce "O perníkové chaloupce" po peci a lopatě není ani stopa... 5*
(4/22)
Pohádky Boženy Němcové nezklamou. Synovi jsem ráda četla a syn poslouchal. Kniha moc hezky ilustrovaná. :-)
V antikvariátu jsem našel tenhle stroj času, který mě teleportoval zpátky do dětství. Nádherné pohádky doprovázené nádhernými kresbami.
Tak to je pecka!!! Konečně jsem ji našla. Nemohla jsem si vzpomenout jak se knížka jmenovala...
Tato sbírka obsahuje klasické pohádky, jako je Smolíček, Chytrá horákyně, Paleček, O slepičce a kohoutkovi či o Kmotru Matějovi, je plná krásných ilustrací paní Zmatlíkové a jednotlivé pohádky nemají moc stran, takže jsou vhodné i pro ty nejmenší děti.
Je to má nejoblíbenější knížka pohádek z dětství a teď z ní s úspěchem předčítám i synovi.
Nádherné pohádky doplněné překrásnými ilustracemi Heleny Zmatlíkové. K této knížce se ještě jistě vrátíme a znovu si ji s dcerkou přečteme.
Jedna pohádka je hezčí než druhá, proto se čtou dobře. A vždy z nich vypadává i nějaká ta moudrost pro život.
1958 | V zámku a v podzámčí |
1942 | Divá Bára |
2021 | Babička |
2002 | Povídky |
1988 | Velká kniha pohádek |
Krásná klasická sbírka pohadek i když některá slova se nepoužívají, tak jsem četla po svým, aby dcera rozuměla.