Vzkaz v láhvi
Jussi Adler-Olsen
Případy oddělení Q série
Na policejní stanici v zapadlém koutě Skotska stojí už dlouho na okenním parapetu zapomenutá láhev. Uvnitř je sotva čitelný lístek. Jisté je jen to, že první slovo je dánsky a znamená POMOC — a že vzkaz je napsán krví. Když se tahle podivná zpráva konečně dostane na stůl kriminálního komisaře...... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2013 , HostOriginální název:
Flaskepost fra P, 2009
Přes 500 stránek napětí.Ale i humoru.Zejména poslední odstavec na straně 313 mě dostal :-))) U mě je tato kniha zatím nejlepší z těch,které jsem od Olsena četla.
Napětí a humor v perfektně vyváženém koktejlu ..Carl a jeho oddělení Q se mi dostalo pod kůži a určitě se ponořím do některých jejich dalších případů.
Takhle se má psát detektivní román!! Skvělá psychologie postav, dokonce jsem s tím vrahem v půlce knihy začal sympatizovat. V příběhu nejsou hluchá místa, vše do sebe zapadá a uhání vpřed. Tak by to u tohoto druhu literatury mělo být. Napětí po celou dobu až do konce. Vzkaz v láhvi rozhodně doporučuji a já osobně jdu na další díl.
Strhující! Závěr sice opět trochu Adlerovsky překombinovaný, ale kvalita příběhů a napětí neustále roste.
vyborne...strhujuci vygradovany dej, spravne davkovane napatie, akcia i humor .... \Adler-Olsen je moj oblubeny autor, zatial vsetko, co som od neho precitala, stalo za to...
Kniha mě teda pěkně napínala a celkově překvapovala,dalo by se říct,že nic nedopadlo tak,jak jsem předpokládala a to je zatraceně dobře:-)
Moje první knížka od Olsena a jsem nadšená! Některé souhry náhod mi vůbec nevadily ani mě nerušily. Klobouk dolů nad propracovaností celé knížky, těším se na další knížky :)
Olsen prostě nezklame. Napravuju se s ním po knihách, které se mi nelíbily a opět to zabralo.
zfilmováno sekty dánská literatura sérioví vrazi domácí násilí psychická traumata mezilidské vztahy severské krimi severská literatura psychologické thrillery únosy dětí únosy dánské detektivky mučeníAutorovy další knížky
2012 | Vzkaz v láhvi |
2012 | Žena v kleci |
2013 | Složka 64 |
2012 | Zabijáci |
2015 | Nesmírný |
Nemám moc ráda "bichle", které mají přes 500 stran. Mívám obavy, že to bude nastavovaná kaše. Ale nebyla. Autor velmi pečlivě popisoval povahové rysy a chování pachatele, zabýval se jeho dětstvím, věnoval značnou pozornost obětem, které byly vybírány podle přesného klíče a neopomněl i pro čtenáře A. Olsena známého dánského vyšetřovatele Carla Morcka a jeho vyšetřovatelský tým. Ztěžejní pasáže příběhu popisoval autor často z pozice pachatele i obětí. A bylo zajímavé sledovat, jak pachatele šokovalo, co všechno již policie odhalila, ale přesto stále věřil, že má možnost uniknout.
A ještě dovětek. Pokud si dospělí dobrovolně vyberou svou životní cestu, tak mohou být někdy šťastní, ale mohou také třeba trpce litovat. Co ale dítě, které si tuto cestu dobrovolně nevybralo. Co pak? Pak to poznamená jeho život v dospělosti...
Byl to thriller, jak má být.