Čarodejníkov synovec
Clive Staples Lewis
Letopisy Narnie série
Zlý londýnsky čarodejník Andrew úskokom pošle svojho synovca na prieskum do iného sveta, kam sa on sám neodváži. Synovec Digory spolu s priateľkou Polly v ňom objavia miesto, odkiaľ sa dá vchádzať do bezpočtu iných svetov. Hneď prvý, ktorý navštívia, však nevyzerá prívetivo. Je celý mŕtvy a všetko sa v ňom rozpadá. Napoly nechtiac v ňom oživia kráľovnú Jádis, ktorá pred vekmi zabila všetko živé vo svojej krajine špeciálnou kliatbou a chce sa dostať niekam inam. Prinúti ich zobrať ju do Londýna.... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2014 , Slovart (SK)Originální název:
The Magician's Nephew, 1955
Pro mě slabý díl na to, že měl zahájit celou sérii. Naštěstí jsem ho dostala společně s druhým dílem, a tak dostala Narnie ještě šanci (a nezklamala!).
Cestování mezi světy si každý chce přát nemám-li pravdu tak jsem vůl. Vydat se do světů jiných, než náš bude určitě pro každého vrušující a zábevné. Zatím v téhle době můžeme jenom psát o jiných světech, ale až někdo vytvoří kosmickou loď, tak rychlou, že se dostaneme na nějakou neznámou a životu bezpečnou planetu, pak to bude krása, že poznáme jiné tvory a jiné zvyky, jako se to stalo v téhle knížce.
Lepčí začátek, než u filmového zpracování....ale to je vždycky...filmy jen slabě pokulhávají za knížkama:)
Tak nakonec se mi ta knížka líbila, ale trvalo mi, než jsem se do toho začetla, jak mě to ze začátku nelíbilo, ale nakonec je to taky super napsané a mohu to jen doporučit :)
S kamarádkou jsme se pořád hádaly, jaká je první kniha Letopisů Narnie - Čarodějův synovec nebo Lev, čarodějnice a skříň? Vedly jsme o tom dlouhé debaty a nakonec našly box knih, kde se na prvním místě vyskytovala právě tato kniha - takže jsem měla pravdu! :)
Ale teď ke knížce, je opravdu poutavá, krásně se čte... prostě jsem se od ní nemohla odtrhnout :)
Je to první díl (Podle Narnijského času). Lev Čarodějnice a skříň byl první film, který byl natočen v novém zpracování.
Tato kniha je velice zajímavá, je napsána tak, aby si každý člověk s dobrou fantazií mohl udělat v hlavě vlastní obraz Narnie a postav. Pro každého je Narnie krásná tak, jak si ji člověk dokáže představit.
Často pomíjený první díl Letopisů Narnie, ale je to krásná pohádka pro děti, v níž celý příběh začíná... Letopisy mám ráda a vyjímkou naní ani tento první díl..=)
Obsahově se mi kniha naprosto nelíbila! Měl jsem štěstí, že jsem přečetl druhý díl jako první. Strašné zklamání.
Moc se mi to nelíbílo, chybělo tam napětí, kniha byla krátka, celá taková podivná, ale je to jen můj názor.
mě se takový starobritský knihy s atmosférou mafie nelíbí ale tohle se povedlo.pro mě nejlepší díl série
přátelství kouzla děti křesťanství magie fantasy pro děti rozhlasové zpracování fantasy
1991 | Lev, čarodějnice a skříň |
2008 | Rady zkušeného ďábla |
1993 | Čarodějův synovec |
1992 | Princ Kaspian |
1993 | Poslední bitva |
Hezký příběh, ale ne až tak zábavný a strhující.