Čarodějova nevěsta 2
Kore Yamazaki
Čarodějova nevěsta série
Čise si začíná v Eliasově domě zvykat, avšak stále ji trápí nejrůznější otázky. Proč se jí vlastně čaroděj Elias ujal? Jaké jsou jeho skutečné záměry? Proč jí neřekl, jaké nebezpečí jí hrozí? A v neposlední řadě – co je to za podivnou bestii, která obchází nedaleký kostel a trhá na kusy místní obyvatele?... celý text
Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: 2018 , CrewOriginální název:
The Ancient Magus´ Bride, Vol. 2, 2014
![kopeceli kopeceli](https://www.databazeknih.cz/img/users/34_/343192/m_kopeceli-ZlW.jpg?v=1678888158)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Druhý díl byl víc akční, proto velmi rychle odsýpal. Líbí se mi, že není z těch, kde teče krev. Je tu naznačená romantika, je tu tajemství a také překonávání zla. Zdařilé kresby, hezká obálka.
![ElessaRiverbow ElessaRiverbow](https://www.databazeknih.cz/img/users/32_/321251/m_elessariverbow-TT6.jpg?v=1605135346)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Skvělé pokračování, do kterého jsem se pustila hned po přečtení prvního dílu. Příběh se hezky rozvíjí, objevují se tu nové postavy a Čise se vyvíjí. Objasňují se tu některé věci z prvního dílu a zápletka je skvělá.
![assenora assenora](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Rozvoj dejovej línie na každej stránke s poukázaním na nové, alebo iba mierne spomenuté postavy v prvom diely. Čise už je vnímaná ako plnohodnotná postava, ktorá sa nemusí do istej miery vlastných a nových skúseností spoliehať na Eliasa. Nefarebnosť obrázkov dofarbuje príbeh nových postáv a zápletiek, čo zvýrazňuje čtivosť daného príbehu.
![Ryšava Ryšava](https://www.databazeknih.cz/img/users/12_/120084/m_rysava-YFT.jpg?v=1542285809)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Vždycky kniha skončí v nejlepším... komiksy jsou super. Velice rychle se čtou, pěkné obrázky a sympatické postavy =)
![Luigi1 Luigi1](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Druhý díl byl o něco lepšího prvního.Bylo zde hodně nejasností které se postupně objasnily a bylo super.
![fvalek fvalek](https://www.databazeknih.cz/img/users/97_/97693/m_fvalek-o8M.jpg?v=1540820109)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Druhý díl navazuje bezprostředně na první a povedl se. Možná byla škoda rozdělit zápletku finálního příběhu prvního dílu tak, že v první kapitole druhého dílu už je jen takové zakončení, ale výhodou je, že to můžu číst hned a v době vydávání to byl asi dobrý cliffhanger. Pokud pak překousnu pomalejší tempo vyprávění a takové zápletky typu "Nic nechápu, ale prostě to udělám", tak je to moc hezký a zajímavý příběh. Začínám ale mít trošku zmatek v postavách a může za to jednak kresba, kdy ten kněz, Elias s lidskou tváří, přítelkyně vraha kočiček a učednice zlého čaroděje vypadají na můj vkus až příliš stejně, taky za to ale může jejich vstup do děje, který nebyl moc vysvětlený, prostě se tam objevují a odcházejí postavy a nic moc se o nich neřekne.
Nicméně dokončení děje nečistoty u kočičího města pěkné, návštěva vílí královny super a velmi povedené, no a finální příběh se psem měl potenciál, dokud šlo o stíny na hřbitově, ale jak se tam začali míchat ti ostatní čarodějové, tak se z toho pro mě stala hrozná změť a zkazilo to magický děj. Síla téhle série je zatím v kouzlech a magických bytostech, ne úplně v postavách a jejich intrikách, ale až se to více rozjede, tak určitě bude zajímavé sledovat, co Elias s Čise plánuje apod. Je zajímavé, že mě čtení vůbec neláká a z balíku komiksů nechávám Čarodějovu nevěstu vždy na konec, ale během samotného čtení mě baví moc a mám ji přečtenou naráz za hodinu a chci další... Takže určitě budu pokračovat ve čtení. :)
![Jizi Jizi](https://www.databazeknih.cz/img/users/38_/38942/jizi-wQ4.jpg?v=1540824509)
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
Krásná kresba, která mě nesmírně baví a okouzluje, nedokázala tentokrát vyvážit na můj vkus příliš slabý scénář, jenž děj v zásadě nikam neposouvá.
Škoda, že není k dispozici omnibus, to by mohl být dojem úplně jiný.
![KillHurt KillHurt](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Asi musím díly číst rychleji za sebou, protože tady jsem se nějak nechytil. První díle se mi opravdu líbil. Tady jsem se nějak nedokázal ponořit do děje.
![anishta anishta](https://www.databazeknih.cz/img/users/30_/30414/anishta-FHM.jpg?v=1547665599)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Příběh lépe odsýpá, máme za sebou seznamovačku, poznali jsme záporáka. Uvidíme co bude dál, Oberon byl dost vtipný.
![ewalien ewalien](https://www.databazeknih.cz/img/users/42_/42722/42722-S5f.jpg?v=1463251156)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Jak se mi líbil první díl, tak mě okouzlil i tento, jsem zvědavá, jak na tom budu se zbytkem série... Mohu jen doporučit.
![hippiesak hippiesak](https://www.databazeknih.cz/img/users/21_/210275/m_hippiesak-657ffcf0713ae.jpg?v=1702886640)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Krása. Miluji tento styl manga komiksu. Kresba je nádherná, příběh je skvělý. A královna Titánie se velmi povedla :)) To je postavička :)) Za mě plný počet, doporučení pro fandy nejen klasické japonské mangy a těším se na 3.díl :)
![PapayaD PapayaD](https://www.databazeknih.cz/img/users/17_/179511/m_papayad-g69.jpg?v=1565623978)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Ještě že mám doma třetí díl.
Tohle bylo úžasné, nevím, jestli tuhle mangu může něco překonat. Je tu víc akce oproti prvnímu dílu, který byl spíš takový seznamovací. A příběh Matthewa a Miny - úžasné. Dojemné. A nejspíš začínám milovat kočky (můj pohled na ně se měnil už u shlédnutí Kuroshitsuji, ale tady jsem je začala obdivovat o něco víc :D). Ilustrace jsou nádherné, jako u prvního dílu, hlavně ty celostránkové u začátku každé kapitoly, jejichž názvy jsou z nějakého nepochopitelného důvodu v angličtině, takže Papaya musí zapojit mozkové buňky. Ach jo.
![Alethea_k Alethea_k](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Druhý díl jsem prolistovala doslova za několik minut. Musím říct, že byl rozhodně svižnější a ne tak zmatený jako první díl, označila bych ho za lepší průměr.
![Damonka12 Damonka12](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![1 z 5 1 z 5](img/content/ratings/1.png)
Dala jsem šanci ještě druhému dílu a za mě byl ještě horší než ten první. Další díly si určitě nepřečtu a po manze už asi nesáhnu. Není to můj žánr.
![Sabča92 Sabča92](https://www.databazeknih.cz/img/users/64_/64226/m_sabca92-Xjb.jpg?v=1560867478)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Konečně jsem se pustila také do druhého dílu této opěvované série. Zatím nemám nejoblíbenější díl, všechny jsem hodnotila stejně. Ale rozhodně se brzy chystám i na ty ostatní díly a jsem zvědavá, jak to celé bude pokračovat :-)
2018 | ![]() |
Druhý díl se mi líbil mnohem víc a začala jsem do toho koukat i na anime: The ancient magus' bride s anglickým dabingem (což normálně nedělám a pouštím si originál s titulky, ale tady je ten dabing top) a má to úplně super vibes, takže pokud se vám líbí manga, doporučuji i anime.