Carrie
Stephen King
Dievča s nadľudskými telekinetickými schopnosťami sa desivo prejaví v momente, keď zo strany fanatickej matky i spolužiakov ustrkovaná Carrie prežije najväčšiu životnú potupu.
Literatura světová Horory Romány
Vydáno: 1993 , Tatran (Bratislava)Originální název:
Carrie, 1974
Moje první kniha od Stephena Kinga. Nenadchla, ale ani nezklamala, byť i přes nízký počet stránek jsem se musela do čtení trochu nutit a rozhovory s policií už prostě jen přeskakovala.
Kniha se mi opravdu líbila.Velice napínavé a krvavé čtení :-)
Jediné,co mi tak trochu vadilo je to,že tam autor vkládal úryvky z jiných knih.Člověk se kvůli tomu nemůže pořádně začíst do děje.Konec mohl být mnohem lepší,ale jinak dobré počtení.
Knihu jsem přečetla docela rychle, bavila mě, ale někdy mi docela vadily ty úryvky z jiných knih. Čistě příběh Carrie byl napínavý, děsivý a někdy jsem se úplně vžila do její situace. Hezky popsáné pasáže, příjemný horor za 4*.
Tohle byla moje první kniha od Kinga a musím říct, že se mi docela líbila. Nejdřív jsem viděla film a byla jsem překvapené, že se od sebe (kromě konce) s knihou ani moc nelišily. Nebyla to vůbec špatná kniha a určitě to není poslední co jsem od autora přečetla...
Knížka to nebyla špatná, ale nejvíce mě bavily části od Carrie. V ostatních jménech jsem se špatně orientovala. Části z jiných knih nebo novinové články byly občas zajímavé, ale pro mě to nebyla nejlepší volba. Po ostatních Kingových knížkách určitě sáhnu, ale doufám, že budou lepší než tato.
Carrie mě zatím jako jediná vůbec nenadchla. Ano, bylo to děsivé, ale na mě asi nějak moc zvláštně.
Nejdříve jsem viděla film :) Film se mi strašně líbil, zamilovala jsem si ho :) A pak jsem viděla na megaknihy.cz Carrie jako knihu. Neváhala jsem a koupila si ji.
Co se týče knihy... Nenadchla mě tak jako film (s Chloe Grace Mortinez)
Prvních 50 stránek mě vůbec, ale vůbec nebavilo... Mezi knihou jsem přečetla další dvě knihy, potom se to rozjelo a já knihu dočetla za den..
Nevím co všichni máte s tím jak je kniha dokonalá, mě nenadchla.. Ano, přečtu si ji ještě jednou, ne nejspíše ji neprodám, ale nevím..
Rozhodně mi vadilo že autor do toho vkládal jiné knihy : Exploze stínů... Hodně mi to vadilo u druhé části, kde jsem chtěla číst dál jak to tam probíhalo, ale autor tam vložil Explozi nebo něco ale nepokračovalo to Carrie ale například to bylo u Sue... To se mi tedy vůbec nelíbilo... V explozi bylo vždy strašně moc spoilerů na konec, nevím jestli jsem jediná (ale i když jsem viděla film a vím jak to skončí) hodně mě to vadilo. Konec.. No King je znám že on moc konce neumí, ale tenhle mi až tak nevadil ale bylo to divný..
Ale i tak dávám Carrie 3 hvězdičky :)
5 hvězd snad už jen za to, že King vyplodil něco, co jde přečíst v normálním čase. A přitom tam bylo všechno a bylo to skvělé. Je vidět, že to dokáže, jen ho už dlouho platí od napsaného písmenka.
Slabota u které King zakopl o zlatou žílu. Bezednou, nyní rádoby dospělou cílovku vyvrhelů ohnutých systémem odborného růstu. Díky bohu za to!
Kingova prvotina a skvělá. Osobně se mi kniha líbila víc než jiné delší knihy od autora.
Knihu jsem nečetla a asi číst nebudu. Zhnusila se mi po poslechnutí 2 kapitol na angličtině. Nečetla jsem knihu proto nehodnotím
Skvělé, dobře čtivé, chvilku bude trvat než se mi vrátí myšlenky do normálu. Zatím jsem stále s Carrie :0)))
Nijak zvlášť mě nenadchla. Zajimáve menší příběhy ale celkově spíš průměr (na Kinga). Umí to daleko lépe. Ale beru to jako povinnost (pro jeho milovníky) si tuto knihu přečíst :)
Nejsem si jistá, jestli bylo moudré začínat svět hororů právě tímto krátkým příběhem... Ne že by dílo nebylo propracované, autor si s tím vyhrál vskutku bravurně, ale místy jsem se nudila. Což mě na panu Kingovi docela mrzí. Slibovala jsem si od toho zkrátka víc. I tak si myslím, že mu dám šanci, aby si vylepšil skóre u jiného jeho dílka. :-)
Knížku jsem zachránil mezi vyřazenými v knihovně. První přečtený King mě překvapil.
Autorova prvotina na poměrně malém prostoru odkrývá velice zajímavý příběh. Osudy obyvatel městečka Chamberlain autor popisuje zajímavě. Bavila mě kompozice - jak úvahy Carrie v závorkách, tak citace z novin, knih.
Autor dokázal každé postavě vdechnout život.
prvotina zfilmováno dospívání náboženský fanatismus horory telekineze střední školy dívky paranormální schopnosti Nová Anglie
1994 | Řbitov zviřátek |
1993 | Osvícení |
2010 | Pod kupolí |
2001 | Zelená míle |
2016 | To |
Bala som sa.... bala som sa, ze umrem nudou.... docitala som len kvoli tomu, ze to malo len 200 stran.... prvotina, co som od kinga precitala a este si veru premyslim, ci siahnem po inej knihe tohto autora....aj ked musim priznat, ze filmy na motivy jeho knih mam velmi rada...aj carrie ako film ma bavil viac.... a to sa mi zatial u ziadnej inej knihy nestalo... iba u kinga :(