Čas žít, čas umírat

Čas žít, čas umírat
https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/439480/bmid_cas-zit-cas-umirat-UaQ-439480.png 5 1674 1674

V tomto románu se Erich Maria Remarque jakoby vrací ke své prvotině Na západní frontě klid. Děj se však odehrává o dvacet let později, v době, kdy nacistické Německo rozpoutalo druhou světovou válku a po počátečních úspěších je tlačeno spojeneckými vojsky zpět. Autor vypráví příběh mladého německého vojáka na frontě, během dovolené doma a po opětovném návratu do bojové linie. Jen krátce – během hrdinova pobytu v rozbombardovaném rodném městě – vysvitne poslední naděje na nový život: láska.... celý text

Literatura světová Romány Válečné
Vydáno: , Ikar (ČR)

Zeit zu leben und Zeit zu sterben, 1954

Andrejka Myers
11.12.2010 5 z 5

První kniha o válce, kterou jsem původně četla z donucení do školy.... Po pár stránkách se moje nechuť proměnila v nadšení a zhltla jsem ji za odpoledne. Kniha má opravdu silný děj, nad kterým člověk hodně přemýšlí, o smyslu války a osudů rodin a vojáků, kteří bojují za něco, v co nevěří.

sissv
30.11.-0001 5 z 5

Moje nejoblíbenější Remarkova kniha. Skvělé!

Infary
30.11.-0001 5 z 5

Má první válečná kniha.. Úžasná! Sice jsem tajně doufala, že to skončí dobře, ale opak je pravdou, což mě v tomto případě i mrzí. Ale válečná kniha s dobrým koncem.. ve většině případů to dohromady nejde.

tandula
30.11.-0001

pro mě NEJLEPŠÍ

bend-ik
30.11.-0001 5 z 5

Fantastická!! Pre mňa jednoznačne Remarquov skvost.. :)