Tři kamarádi přehled

Tři kamarádi
https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/30635/bmid_tri-kamaradi-9CK-30635.png 5 3285 3285

Robby, Otto a Gottfried se stali přáteli na život a na smrt během první světové války. Jako demobilizovaní vojáci neměli v poválečném rozvráceném a vyhladovělém Německu život o mnoho lehčí. Kamarádství jim však pomáhá obstát v boji o holé živobytí a dokážou se postarat i o dívku jednoho z nich, když ztratí zaměstnání a těžce onemocní. Kamarádství je to jediné, čemu dobrému je válka a bezvýchodnost po návratu z ní naučila, a právě kamarádství a láska muže k ženě, opravdová láska bez frází a patosu, obyčejná, silná, ohrožená nepřízní osudu je to, pro co stojí za to žít.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tři kamarádi. Přihlašte se a napište ho.

marteen
včera 2 z 5

Erich se s knihou Na západní frontě klid trefil do černého a z toho podle mě těžil po zbytek své spisovatelské dráhy. Mám jeho knihy rád, ale tahle nebyla ničím zajímavá. Nedýchla na mě těžkost té doby. Naopak, říkal jsem si, že si tam žijí lépe než mnozí lidé dnes. Příběh předvídatelný. Postavy nijak dobře vykreslené. Dočetl jsem pouze z jakési úcty k EMR.

Hani77
03.01.2025 5 z 5

Knihy E.M.R. mě nikdy nepřestanou udivovat! Autor píše o zcela obyčejných životech obyčejných lidí v těžké době, v jeho příbězích nejsou žádné velké dějové zvraty, a přesto se člověk od knihy nemůže odtrhnout a hltá další stránky. Zaujalo mě velké množství dialogů. Popisné části jsou velmi krátké. Příběh mě zcela pohltil, zvláště druhá polovina. Kamarádství (nejen) těch tří bylo opravdu úžasné. Závěr je (opět) velice smutný a moc dojemný.

šlejfířka
22.11.2024 5 z 5

U konce knížky jsem brečela a nahlas.

Knižní novinky (2. týden)

10.01.2021

Jen ten, kdo je hloupý, vítězí v životě; ten druhý vidí příliš mnoho překážek a ztratí jistotu ještě dřív, než vůbec začne.

Lidský život je pro lásku moc dlouhý.

Bez lásky je člověk vlastně jako mrtvola na dovolené. (Tři kamarádi)

Více citátů z knihy najdete u autora.

Kniha Tři kamarádi v seznamech

v Přečtených5 381x