Celek - přehodnocení vědy o výživě
Colin Campbell , Howard Jacobson
Kniha CELEK – PŘEHODNOCENÍ VĚDY O VÝŽIVĚ rozvíjí témata Čínské studie, nejobsáhlejší studie o výživě všech dob, která vyvolala mimořádnou odezvu u široké veřejnosti. Vědeckými důkazy boří další mýty o výživě a vysvětluje, proč se výzkum ubírá špatným směrem, proč a kým jsou lidem předkládány zavádějící informace. Každé sousto obsahuje tisíce chemických látek, z nichž každá má potenciál sehrát důležitou úlohu v podpoře nebo ničení našeho zdraví. Mezi nimi existuje téměř nekonečný počet možných interakcí – každá může přinést jiné biologické důsledky. Přesto je „zlatým standardem“ nutričního výzkumu stále studium jedné látky v daném čase a prostoru. To však neposkytuje žádné informace o vlivu stravy na naše tělo jako celek.... celý text
Zdraví Encyklopedie Ekologie, živ. prostředí
Vydáno: 2015 , SvítáníOriginální název:
Whole: Rethinking the Science of Nutrition, 2013
více info...
Přidat komentář
Takhle knížka rozhodně patří k těm více odborným a byly tam pasáže, kterým jsem moc nerozuměla. I tak mě ale knížka bavila a rozhodně se ke mně dostaly i nové informace, takže doporučuji.