Celek - přehodnocení vědy o výživě přehled
Colin Campbell , Howard Jacobson
Kniha CELEK – PŘEHODNOCENÍ VĚDY O VÝŽIVĚ rozvíjí témata Čínské studie, nejobsáhlejší studie o výživě všech dob, která vyvolala mimořádnou odezvu u široké veřejnosti. Vědeckými důkazy boří další mýty o výživě a vysvětluje, proč se výzkum ubírá špatným směrem, proč a kým jsou lidem předkládány zavádějící informace. Každé sousto obsahuje tisíce chemických látek, z nichž každá má potenciál sehrát důležitou úlohu v podpoře nebo ničení našeho zdraví. Mezi nimi existuje téměř nekonečný počet možných interakcí – každá může přinést jiné biologické důsledky. Přesto je „zlatým standardem“ nutričního výzkumu stále studium jedné látky v daném čase a prostoru. To však neposkytuje žádné informace o vlivu stravy na naše tělo jako celek.... celý text
Zdraví Encyklopedie Ekologie, živ. prostředí
Vydáno: 2015 , SvítáníOriginální název:
Whole: Rethinking the Science of Nutrition, 2013
více info...
Můj komentář
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Celek - přehodnocení vědy o výživě. Přihlašte se a napište ho.
Nové komentáře (1)
Související novinky (0)
Zatím zde není žádná související novinka.
Citáty z knihy (0)
Zatím zde není žádný citát z knihy.
Kniha Celek - přehodnocení vědy o výživě v seznamech
v Přečtených | 5x |
v Doporučených | 1x |
v Knihotéce | 4x |
v Chystám se číst | 11x |
v Chci si koupit | 4x |
v dalších seznamech | 1x |
Takhle knížka rozhodně patří k těm více odborným a byly tam pasáže, kterým jsem moc nerozuměla. I tak mě ale knížka bavila a rozhodně se ke mně dostaly i nové informace, takže doporučuji.