Červená ako rubín

Červená ako rubín
https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/428055/bmid_cervena-ako-rubin-JKL-428055.jpg 4 2683 2683

Drahokamy série

1. díl >

Mať rodinu s kopou tajomstiev nie je pre šestnásťročnú Gwendolyn vždy jednoduché. Jedného dňa sa z ničoho nič ocitne na dobre známej londýnskej ulici – lenže na prahu minulého storočia! Vtedy pochopí, že tým najväčším rodinným tajomstvom je práve ona sama. Zároveň si však musí uvedomiť, že pri skákaní v čase by bolo lepšie sa nezaľúbiť – lebo to veci ešte väčšmi skomplikuje…... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , CooBoo

Rubinrot - Liebe geht durch alle Zeiten, 2009

pipa36
25.01.2018 4 z 5

Od této autorky už jsem četla celou sérii Stříbrná kniha snů, která se mi zdála více propracovaná a dějově výraznější. Rozhodně však nemůžu říct, že by se mi kniha nelíbila - dávám 4 hvězdy a jdu na další díl :-).

Lee7
24.01.2018 4 z 5

Vtipná zajímavá a čekám co z toho bude :)

Kaak
22.01.2018

Celá trilogie je naprosto dokonalá. I když nejsem na romantické knihy, byla jsem naprosto ohromená. Okouzlení z knihy neslábne ani po několika přečteních. Charakter Gwen jsem si okamžitě zamilovala hlavně díky její paličatosti. Akorát me trochu mrzí to, jak vypadá zfilmovaná verze první díl se jakš takš drží knižní předlohy, ale další dva díly jsou totálně mimo, a jsou az moc překombinované. Ale knihy rozhodne stoji za to.

Kiwisska
19.01.2018 4 z 5

Vtáhlo mě to a hned druhý den jsem běžela do knihovny pro další díly, aby mi je náhodou někdo "nevyfoukl" ;)

Aaginka
17.01.2018 5 z 5

Nemohu se dočkat až si přečtu další díly!!!

Princezna22
15.01.2018 5 z 5

Do knihy jsem se maximálně zamilovala.. I když je to typ knih co moc nečtu,ale tedy... Takhle kniha mě šíleně moooc nadchla! Jdu na další díl..

Ajda300
15.01.2018 5 z 5

Kniha byla moc dobrá. Líbily se mi na ní všechny ty ztřeštěné věci jako sny tety Maddy, Lesliina přezdívka pro profesora (už jsem zapomněla jak se jmenoval) a probodnutí kordem ( u toho jsem se mohla potrhat smíchy). Moc zajímavý příběh, moc zajímavě napsaný.
Kniha určitě patří k mým nejoblíbenějším. Všem doporučuji.

Tři roky staré hodnocení - prosím neberte to vážně. Všem určitě nedoporučuji. Je to celkem dost naivní, ale taky odpočinkový. Skvělý start pro mladší čtenářky do světa YA.

jana3526
13.01.2018 2 z 5

Nápad i téma dobré, ale zpracování příliš nezaujalo.

lailaj
11.01.2018 5 z 5

super napsané, přečetla jsem to jedním dechem

Shanib
10.01.2018 4 z 5

Strašně moc bych chtěla dát pět hvězdiček, ale jednu strhnu za délku knížky. Všechno mi přišlo rychlé. Respektive tempo v první polovině bylo v pořádku, ale pak, když konečně bylo po "úvodu", to šlo ráz na ráz. Nestihla jsem si tak pořádně vychutnat postavy a rozvíjející se vztahy mezi nimi. Snad mi to bude vynahrazeno v příštích dílech.

fa.sci.ko
07.01.2018 5 z 5

Cestování časem je téma, kterému jsem se vždy vyhýbala...nechápu, proč. Neskutečně jsem si čtení této knihy užila. Byla skvěle napsaná, vtipná a velmi čtivá.
Hlavní hrdinka, Gwendolyn, je správně tvrdohlavá a moc se mi zamlouvá její chování.
Strašně moc bych chtěla chronograf (a taky Gideona)

Peťule115
07.01.2018 4 z 5

Přečteno jedním dechem

hetty64
06.01.2018 5 z 5

Tato trilogie je skvost. Nejen že je plná nečekaných zvratů, akce a časem propletených dějů, ale také si v ní na své přijde milovník vtipu, romantiky a nadpřirozena.
ROZHODNĚ DOPORUČUJI.
Určitě se nenechte odradit prvním dílem, který je pravda poněkud slabším, ale to je teprve začátek.

anonym411
30.12.2017 5 z 5

Pvní kniha z teto ságy je užasná.Od začátku knihy mě zajímalo jak to zkončí mezi Diamantem a Rubínem(pochopí jen kdo tu knihu čet)
Fascinující příběh o dívce ,ktere si všichni posmívali jen ne její nejlepší kamaradka a na jednou se stavá výjmečnou díky svým schopnostem.

Klarsik3
29.12.2017 2 z 5

První knihou končím a přesouvám se na film... Posledních několik stran sem rychle přetáčela abych už to měla za sebou.. Námět zajímavý ale děj o ničem..

PavlínaAlžběta
23.12.2017 5 z 5

Dnes jsem dočetla knihu, kterou jsem dostala v celé sérii jménem Drahokamy aneb Láska nezná čas. Od počátku jsem věděla, že je to kniha pro dospívající a bála jsem se, že tato kniha i celá série nebude zrovna pro mě vhodné čtení. Ale jelikož miluji cestování v čase v knihách, jsem nadšená i tímto příběhem. Romantický příběh, kdy mladá hlavní hrdinka se dostane hluboko do minulosti. Fantazijní příběh je tak pěkně čtivý, že autorka má dar dostat čtenáře do příběhu a prožíváte celý ten zapletený děj společně s hrdiny. Napínavé, romantické, humorné. Jsem nadšená a těším se na další díly. Autorka se mě zalíbila, i když píše pro mladistvé čtenáře.

Onceuponthetime
23.12.2017 5 z 5

Když jsem tuhle knihu četla nemohla jsem se od ní odtrhnout. Teď už jsem starší a není to momentálně zrovna můj šálek kávy, ale před lety to byl svatý grál mé knihovny. Autorka píše poutavě a do hlavní hrdinky se dá bez problémů vtělit. Pokud máte rádi fantasy okořeněné špetkou romantiky je tahle kniha pro vás jako stvořená.

Lucik87
13.12.2017 3 z 5

Pěkný námět. Pro jisté věkové kategorie asi i dobře zpracované. Ale pravděpodobně nejsem cílová skupina. Ale věřím, že kdybych se ke knize dostala před 17ti lety, byla bych nadšená. V tuto chvíli mohu jenom konstatovat, že se jedná o pohádku pro adolescenty :-)

izfnp
12.12.2017 3 z 5

Joj, toto čítať 10 rokov dozadu, absolútna paráda. Dnes ako "sčítanejší" čitateľ a človek, ktorý už má teen roky nejaký ten piatok za sebou, sa len môžem usmievať, že som našla literatúru do MHD :)

Námet je to veľmi zaujímavý a príbeh je vlastne dosť zábavný. Najmä v tajomnej a dobrodružnej rovine ukrýva ale oveľa väčší potenciál, ktorý žiaľ nie je naplnený a nezdá sa, že by k tomu malo dôjsť. Každopádne postavy má Gier sympatické a jej štýl je ľahký a zábavný, takže tá polhodina v šaline mi vždy ubehne ako nič.

LenkaGrangerová
07.12.2017 2 z 5

Omlouvám se, ale čekala jsem od toho daleko víc. Spousta nepotřebných dialogů o ničem, žádný hlavní hrdina mi nějak nebyl sympatický... Celá kniha se točila kolem cesty časem tam (spíš zpět) a zpátky. Nic víc. Smutné...