Červená ako rubín

Červená ako rubín
https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/428055/bmid_cervena-ako-rubin-JKL-428055.jpg 4 2683 2683

Drahokamy série

1. díl >

Mať rodinu s kopou tajomstiev nie je pre šestnásťročnú Gwendolyn vždy jednoduché. Jedného dňa sa z ničoho nič ocitne na dobre známej londýnskej ulici – lenže na prahu minulého storočia! Vtedy pochopí, že tým najväčším rodinným tajomstvom je práve ona sama. Zároveň si však musí uvedomiť, že pri skákaní v čase by bolo lepšie sa nezaľúbiť – lebo to veci ešte väčšmi skomplikuje…... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , CooBoo

Rubinrot - Liebe geht durch alle Zeiten, 2009

zuzi509
24.08.2017 5 z 5

První knihu kterou jsem si od téhle autorky chtěla přečíst byla První stříbrná kniha snů.
Ale kniha mě prostě nezaujala a nebavila takže ani ne v půlce jsem to
se čtením vzdala. Nějak mě to, ale pořád k autorce táhlo. Chtěla jsem vědět jak umí psát. Tak jsem tedy sáhla po Rudá jako Rubín. A kniha mě prostě zaujala. Já obdivuji knihy, které mají zamotaný děj, knihy ve kterých není ani jedno slovo zbytečně. A to je jedna z nich. Víme že o strojích časů a o cestování časem je spoustu filmů a knih, ale tahle byla prostě něčím unikátní. KRÁSA!!!! Těším se na druhý díl.

fifinka8
21.08.2017 5 z 5

Ze zacatku me kniha moc nezaujala, rikala jsem si: ''boze, to je fakt cteni pro teenegerky''...Ale vydrzela jsem, a vyplatilo se. Kniha se ''rozjela'' a ja se nemohla odtrhnout. Rozhodne doporucuji a sama bezim pro dalsi dil! :-)

mišule5
13.08.2017 5 z 5

Okouzlující knížka jak příběhem tak obálkou..moc se těším na další díl :)

Lumíček
10.08.2017 5 z 5

Po knize jsem sáhla na základě velmi kladného hodnocení a musím uznat, že souhlasím. Je to velmi zajímavý příběh a opět něco jiného. Jediné v čem se drobet motám jsou ty rodinné vztahy, kdo je kdo a čí je kdo.
Pěkně se prolíná minulost a přítomnost. Hlášky hlavní hrdinky mě vážně baví :)
Vřele doporučuji a moc se těším na další díly.

jitka7
08.08.2017 4 z 5

Tak já byla na začátku v rozpacích, říkám si, to je kniha pro náctileté a to období já už mám teda za sebou :) Ale strašně mě to překvapilo. Děj mě chytil. Prolínání se mezi přítomností, minulostí a další minulostí a tak. To mě strašně bavilo. Určité věci jsem si myslela, ale dost věcí mě i překvapilo a to mě strašně bavilo. Velmi zajímavé téma a dobře zpracované.

MíšaS.
04.08.2017 5 z 5

Skvělé čtení. Zajímavý děj. Kniha má rychlý spád. Čtu již poněkolikáté a jsem spokojená.

vandalindakova
02.08.2017 3 z 5

Kniha se mi hodně dobře četla, měla jsem jí přečtenou za jeden den. Příběh se mi vcelku líbil jako taková pohádka a hned jsem začala číst druhý díl.

PeťkaW.
01.08.2017 4 z 5

Ruda jako rubín je pro mě moc milým překvapením a po jejím přečtení se těším na další díly. Jestli hledáte nenáročnou, pohodovou četbu na léto, kde není nouze o vtipné hlášky, trochu toho napětí a akce a je vám blízký tento žánr s trochou fantasy, tak tohle je trefa do černého. Sympatické postavy s myšlenkovými pochody, které dokážou rozesmát, jsou už jenom třešinkou na dortu, stejně jako výborná čtivost a volba slov autorky. Nejde o žádné veledílo, ale knížka se mi výborně trefila do "čtecí nálady" a tak hodnotím, jak hodnotím. Příběh se čte skoro sám a já ráda doporučuji jako oddychovou knížku.

Sabishej
29.07.2017 5 z 5

Někdy nestačí jenom skvělý nápad, aby byla knížka skvěla. Tato rozhodně byla. ;)
Trochu jsem se ji 'bála', jelikož cestování v čase mě nikdy moc neuchvátilo a většinou to bývá zmatené. Tato knížka sice trochu zmatená byla, ale ne natolik aby mě nudila.
Gwendolyn jsem si oblíbila, ale vadila mi její naivita. Stačilo, aby ji Gideon políbil a hned se na něj přestala zlobit.. A u Gideona mě vadilo to, že jsem ho chvíli milovala, ale potom se začal chovat jako fracek :D
Takže,.. celou trilogii určitě přečtu, a knížku taky doporučím. ;* :)

eli13
25.07.2017

Skvělá kniha,která upoutá,jak milovníky historie tak milovníky románů.Hrozně se mi líbíla celá série,takže jestli patříš mezi tyhle kategorie tak doporučuji: :D :D :D

markulka
22.07.2017 5 z 5

Kerstin Gierová píše neuvěřitelně čtivé, poutavé a zábavné knihy. Gwendolyn mám moc ráda (stejně jako Liv ze snové trilogie) a zbožňuji její myšlenkové pochody :D Kniha byla prostě perfektní a při představě, že toto byl pouze start, se už nemohu dočkat na pokračování...

1Světluška2
09.07.2017 4 z 5

Kniha mě pohltila. Gwendolyn byla sympatická, ale někdy tvrdohlava. Gideona jsem úplně žrala. Okamžitě jdu číst druhý díl. Nemuzu se dockat.

gattousti
07.07.2017 4 z 5

Po přečtení této knihy jsem ihned letěla do knihkupectví, abych mohla pokračovat dál. Příběh mě naprosto pohltil a z příběhu jsem prostě unešena :) Miluji knihy tohoto typu - lehké čtení se zajímavou zápletkou :)

Topsinka
25.05.2017 5 z 5

Ani sovy nelze vyjádřit dokonalost této knihy. Když spojíte všechna slova, která svědčí o dokonalé knize, vyjde vám trilogie Drahokamy. Jsou tam kladné i záporné postavy - všechny si ale svým způsobem zamilujete. Při prvním čtení mě kniha moc nebavila, potom jsem se k ní ale dokopala a nelituji toho. Přečteno na jeden zátah. Naprosto skvělá knižní série stejně jako ostatní od této autorky.

klarinka9974
24.05.2017 5 z 5

Jsem z knihy nadšená, dlouho jsem nečetla do noci abych se dozvěděla víc a víc informací. Kniha je čtivá, zábavná a dokonce i plná otazníků. Propadnete se do minulosti ze které není jednoduchá cesta zpátky a budete se muset přizpůsobit dané době. Úžasný nápad a skvělé zpracování :))

SladkaK
24.05.2017 3 z 5

Kniha se čte opravdu sama, tudíž je vhodným odlehčením ve zkouškovém období a jako malý bonus pár zajímavých faktů z dějin.

hadris
18.05.2017 5 z 5

Knížka je velmi čtivá, přečetla jsem ji během pár hodin a hned se musela vrhnout na další.
Příběh je velmi zajímavý, snad se v časech neztratím a hlavně se těším, jak to všecko dopadne a na poznání, kdo je vlastně klaďas a kdo záporák :)
Líbí se mi, že Gwen vidí a slyší i duchy a démonky, je to moc fajn zpestření

Aivinka
18.05.2017 5 z 5

Moc se mi líbí ten nápad cestování časem pomocí genu a ne pomocí stroje. Gideon se mi okamžitě zalíbil. Doufám že pokračování bude stejně užasné jako první díl.

šneki
15.05.2017 3 z 5

Musím se připojit k názorům ostatních a to ohledně mentální vyspělosti hrdinky. Ano, kniha je pro mladší, ale šestnáctiletá hrdinka, která si nezapamatuje 3 slova? To by snad měla zvládnout i ve čtvrté třídě. Dále láska vycucaná z prstu a celou knížku se toho moc neděje... Ale alespoň to rychle ubíhalo, takže 3,5*

ada.pa
15.05.2017 5 z 5

Jedna z nejlepších knížek který sem kdy četla.