Červená ako rubín
Kerstin Gier
Mať rodinu s kopou tajomstiev nie je pre šestnásťročnú Gwendolyn vždy jednoduché. Jedného dňa sa z ničoho nič ocitne na dobre známej londýnskej ulici – lenže na prahu minulého storočia! Vtedy pochopí, že tým najväčším rodinným tajomstvom je práve ona sama. Zároveň si však musí uvedomiť, že pri skákaní v čase by bolo lepšie sa nezaľúbiť – lebo to veci ešte väčšmi skomplikuje…... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2020 , CooBooOriginální název:
Rubinrot - Liebe geht durch alle Zeiten, 2009
Ze zacatku me kniha moc nezaujala, rikala jsem si: ''boze, to je fakt cteni pro teenegerky''...Ale vydrzela jsem, a vyplatilo se. Kniha se ''rozjela'' a ja se nemohla odtrhnout. Rozhodne doporucuji a sama bezim pro dalsi dil! :-)
Po knize jsem sáhla na základě velmi kladného hodnocení a musím uznat, že souhlasím. Je to velmi zajímavý příběh a opět něco jiného. Jediné v čem se drobet motám jsou ty rodinné vztahy, kdo je kdo a čí je kdo.
Pěkně se prolíná minulost a přítomnost. Hlášky hlavní hrdinky mě vážně baví :)
Vřele doporučuji a moc se těším na další díly.
Tak já byla na začátku v rozpacích, říkám si, to je kniha pro náctileté a to období já už mám teda za sebou :) Ale strašně mě to překvapilo. Děj mě chytil. Prolínání se mezi přítomností, minulostí a další minulostí a tak. To mě strašně bavilo. Určité věci jsem si myslela, ale dost věcí mě i překvapilo a to mě strašně bavilo. Velmi zajímavé téma a dobře zpracované.
Skvělé čtení. Zajímavý děj. Kniha má rychlý spád. Čtu již poněkolikáté a jsem spokojená.
Kniha se mi hodně dobře četla, měla jsem jí přečtenou za jeden den. Příběh se mi vcelku líbil jako taková pohádka a hned jsem začala číst druhý díl.
Ruda jako rubín je pro mě moc milým překvapením a po jejím přečtení se těším na další díly. Jestli hledáte nenáročnou, pohodovou četbu na léto, kde není nouze o vtipné hlášky, trochu toho napětí a akce a je vám blízký tento žánr s trochou fantasy, tak tohle je trefa do černého. Sympatické postavy s myšlenkovými pochody, které dokážou rozesmát, jsou už jenom třešinkou na dortu, stejně jako výborná čtivost a volba slov autorky. Nejde o žádné veledílo, ale knížka se mi výborně trefila do "čtecí nálady" a tak hodnotím, jak hodnotím. Příběh se čte skoro sám a já ráda doporučuji jako oddychovou knížku.
Někdy nestačí jenom skvělý nápad, aby byla knížka skvěla. Tato rozhodně byla. ;)
Trochu jsem se ji 'bála', jelikož cestování v čase mě nikdy moc neuchvátilo a většinou to bývá zmatené. Tato knížka sice trochu zmatená byla, ale ne natolik aby mě nudila.
Gwendolyn jsem si oblíbila, ale vadila mi její naivita. Stačilo, aby ji Gideon políbil a hned se na něj přestala zlobit.. A u Gideona mě vadilo to, že jsem ho chvíli milovala, ale potom se začal chovat jako fracek :D
Takže,.. celou trilogii určitě přečtu, a knížku taky doporučím. ;* :)
Skvělá kniha,která upoutá,jak milovníky historie tak milovníky románů.Hrozně se mi líbíla celá série,takže jestli patříš mezi tyhle kategorie tak doporučuji: :D :D :D
Kerstin Gierová píše neuvěřitelně čtivé, poutavé a zábavné knihy. Gwendolyn mám moc ráda (stejně jako Liv ze snové trilogie) a zbožňuji její myšlenkové pochody :D Kniha byla prostě perfektní a při představě, že toto byl pouze start, se už nemohu dočkat na pokračování...
Kniha mě pohltila. Gwendolyn byla sympatická, ale někdy tvrdohlava. Gideona jsem úplně žrala. Okamžitě jdu číst druhý díl. Nemuzu se dockat.
Po přečtení této knihy jsem ihned letěla do knihkupectví, abych mohla pokračovat dál. Příběh mě naprosto pohltil a z příběhu jsem prostě unešena :) Miluji knihy tohoto typu - lehké čtení se zajímavou zápletkou :)
Ani sovy nelze vyjádřit dokonalost této knihy. Když spojíte všechna slova, která svědčí o dokonalé knize, vyjde vám trilogie Drahokamy. Jsou tam kladné i záporné postavy - všechny si ale svým způsobem zamilujete. Při prvním čtení mě kniha moc nebavila, potom jsem se k ní ale dokopala a nelituji toho. Přečteno na jeden zátah. Naprosto skvělá knižní série stejně jako ostatní od této autorky.
Jsem z knihy nadšená, dlouho jsem nečetla do noci abych se dozvěděla víc a víc informací. Kniha je čtivá, zábavná a dokonce i plná otazníků. Propadnete se do minulosti ze které není jednoduchá cesta zpátky a budete se muset přizpůsobit dané době. Úžasný nápad a skvělé zpracování :))
Kniha se čte opravdu sama, tudíž je vhodným odlehčením ve zkouškovém období a jako malý bonus pár zajímavých faktů z dějin.
Knížka je velmi čtivá, přečetla jsem ji během pár hodin a hned se musela vrhnout na další.
Příběh je velmi zajímavý, snad se v časech neztratím a hlavně se těším, jak to všecko dopadne a na poznání, kdo je vlastně klaďas a kdo záporák :)
Líbí se mi, že Gwen vidí a slyší i duchy a démonky, je to moc fajn zpestření
Moc se mi líbí ten nápad cestování časem pomocí genu a ne pomocí stroje. Gideon se mi okamžitě zalíbil. Doufám že pokračování bude stejně užasné jako první díl.
Musím se připojit k názorům ostatních a to ohledně mentální vyspělosti hrdinky. Ano, kniha je pro mladší, ale šestnáctiletá hrdinka, která si nezapamatuje 3 slova? To by snad měla zvládnout i ve čtvrté třídě. Dále láska vycucaná z prstu a celou knížku se toho moc neděje... Ale alespoň to rychle ubíhalo, takže 3,5*
přátelství láska zfilmováno cestování časem tajemství pro dívky pro dospívající mládež (young adult) rodinná tajemství fantasy
2015 | Rudá jako rubín |
2014 | První stříbrná kniha snů |
2015 | Zelená jako smaragd |
2015 | Modrá jako safír |
2015 | Druhá stříbrná kniha snů |
První knihu kterou jsem si od téhle autorky chtěla přečíst byla První stříbrná kniha snů.
Ale kniha mě prostě nezaujala a nebavila takže ani ne v půlce jsem to
se čtením vzdala. Nějak mě to, ale pořád k autorce táhlo. Chtěla jsem vědět jak umí psát. Tak jsem tedy sáhla po Rudá jako Rubín. A kniha mě prostě zaujala. Já obdivuji knihy, které mají zamotaný děj, knihy ve kterých není ani jedno slovo zbytečně. A to je jedna z nich. Víme že o strojích časů a o cestování časem je spoustu filmů a knih, ale tahle byla prostě něčím unikátní. KRÁSA!!!! Těším se na druhý díl.