Červená ako rubín
Kerstin Gier
Mať rodinu s kopou tajomstiev nie je pre šestnásťročnú Gwendolyn vždy jednoduché. Jedného dňa sa z ničoho nič ocitne na dobre známej londýnskej ulici – lenže na prahu minulého storočia! Vtedy pochopí, že tým najväčším rodinným tajomstvom je práve ona sama. Zároveň si však musí uvedomiť, že pri skákaní v čase by bolo lepšie sa nezaľúbiť – lebo to veci ešte väčšmi skomplikuje…... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2020 , CooBooOriginální název:
Rubinrot - Liebe geht durch alle Zeiten, 2009
Podle hodnocení jsem čekala nějakou pořádnou knižní bombu. Ze začátku jsem čtení chtěla i vzdát, ale nějaký zlomový okamžik mě nabudil a zbytek jsem přečetla coby dup. Za mě milé fantasy, co neurazí.
Oproti ostatním fantasy knížkám je tohle zase něco jiného a opravdu mě to potěšilo. Knížka má zajímavý námět a rozhodně budu pokračovat ve čtení dalších dílů....
Knihu jsem přečetla jedním dechem za jedno odpoledne. Příběh mě upoutal hned na začátku a během prvních pár stránek jsem se do něj naprosto zamilovala. Cestování časem je určitě velmi zajímavá myšlenka a autorka ji v knize podle mého názoru využila a popsala bravurně. Doporučuji přečíst :).
Knihu jsem přečetla v originále a je moc pěkně napsána. Jde o jednoduché čtení, ale s originálním tématem cestování časem, sympatickymi postavami a poutavým příběhem. Hurá na další díl...
Tuto knihu jsem četla na doporučení kolegyně. A jo, moc se mi líbila. Zajímavý námět cestovat časem a hlavně to, že to jde jen určitým lidem. Bylo tam i trochu historie, rozhodně doporučuji. Je to hezké čtení.
Nejprve jsem viděla film a pak jsem zjistila, že je to na motivy knihy.
Po přečtení obsahu knihy o zamilování napříč časem, růžový obal knihy, podnadpisu Láska nezná čas a po udiveném pohledu knihovnice zda tu knihu opravdu chci, jsem byla na pochybách a zmatená, jelikož mi film nepřipadal jako nějaká velká romantika za kterou je kniha vydávána na první pohled.
Výsledek? Nelituji, že jsem se do knihy pustila a rozhodně dočtu celou trilogii. Super! :-)
Možná mám už editorskou vadu, ale proboha kdo to editoval? Tolik překlepů jsem v knize už dlouho neviděla. Naštěští na kvalitě příběhu to neubírá.
Tak jsem si před pár dny z dlouhé chvíle znova prečetla celou tuto trilogii... Nemůžu uvěřit, že je to tak úžasná knížka. Když jsem knížku četla poprvé, byla jsem ráda, že jsem doma měla i zbylé dva díly ( z otevřeného konce bych se nejspíš zbláznila :D ). A i když jsem věděla, jak to vše dopadne, prožívala jsem každou napínavou chvilku jako kdybych četla knihu poprvé.
Knížka Rudá jako rubín, vlastně celá trilogie Drahokamy patří k mým NEJoblíbenějším knížkám... Takže jak jinak než 5*. ;)
První díl sice trochu bez akce a v pouhých pár dnech, ale to mě vůbec nevadilo a rozhodně neodradilo od celé této série. Byl to takový seznamovací díl, což je dost potřeba když vezmeme v potaz tak komplikovaný a dokonalý svět a příběh, který autorka vytvořila s obrovskou spoustou promyšlených detailů. Prostě dokonalé! Obdivuju autorku, že vytvořila něco tak velkého. Až mi to někdy ani hlava nebrala jak bylo vše propojené. No prostě pecka! Nemůžu jinak, než dát plný počet hvězd! Moc moc doporučuju!
rozhodně zajímavé, i když někdy nevím co je důležité a co ne :) Určitě jdu na další díl
Kniha se skvělým tématem-cestování časem. Před přečtením jsem na knihu přečetla spoustu skvělých recenzí, ale i tak jsem se do ní poštěla s tím, že od ní moc nečekám, protože je určena pro mladší čtenáře. Po přečtení několika stran jsem ale zjistila, že kniha je naprosto skvělá - poutavý příběh, cestování časem, sympatické hlavní postavy. Knihu jsem přečetla jedním dechem a rozhodně si přečtu i další díly. Těším se na shlédnutí fimového zpracování. Rozhodně si nemyslím, že je kniha "pouze" pro young adults. Doporučuji.
Kniha mě překvapila. Tématu cestování časem jsem se docela obávala, protože jsem už jednou zkoušela přečíst Mé sladké šestnácté století a to mě nijak zvlášť neuchvátilo. Tohle bylo mnohem, mnohem lepší. Styl autorky se mi líbil, tak jsem zvědavá na pokračování. :)
Nechápu co se každýmu na té knize líbí... Podle komentářů jsem čekala knihu od které se neodtrhnu a budu jí milovat... No jsem teda zklamaná. Děj se strašně táhnul, nudné dialogy o ničem a Gwendolyn mi místy lezla na nervy. Měla jsem dost problém se do knihy začíst a místy jsem přeskakovala stránky. Sem tam to sice bylo napínavé a trochu vtipné. Ale číst knihu bylo utrpení. Mám i druhý díl a vůbec nemám chuť se do něj pouštět..
Miluji tuto sérii! Vryla se mi pod kůži :) četla jsem všechny díly 3x a stále mě to neomrzelo!
Zkrátka je to srdcovka :3
Nemohu nedoporučit!!!
Překrásná oddychová četba, která rozhodně zaujme dějem a světem, který autorka vymyslela. Rozhodně poutavé a zábavné.
Tak po delší pauze jsem narazila na knížku, která mě totálně pohltila. Vůbec jsem se nemohla odtrhnout a zhltla to na posezení. Hned jdu na pokračování, bez toho nemůžu být.
Nejprve mě velmi zaujal název knihy a její obálka, která je opravdu kouzelná. Příběh sám o sobě je povedený i když docela dost předvídatelný. Co velmi oceňuji je námět celé knihy, jen doufám, že celý děj se v dalším díle více rozjede a překvapí, jinak by potenciál celé série mohl jít do kytek.
skvěle napsaná kniha !!!podle obálky bych rozhodně neřekla , že půjde právě o tohle téma. Musím si přečíst druhý díl !!!
přátelství láska zfilmováno cestování časem tajemství pro dívky pro dospívající mládež (young adult) rodinná tajemství fantasy
2015 | Rudá jako rubín |
2014 | První stříbrná kniha snů |
2015 | Zelená jako smaragd |
2015 | Modrá jako safír |
2015 | Druhá stříbrná kniha snů |
Co k této knize dodat? Skvělá, promyšlená, propracovaná, zajímavá...Kniha je neuvěřitelně čtivá a stránky jsem doslova hltala. Autorka dokázala skvěle propracovat jednotlivé postavy a jejich povahy a v jejím podání byla i rodinná večeře popsána neskutečně zajímavě a trefně. Dané téma cestování v čase je také popsáno velmi dobře.
Knihu jsem nebyla schopná na hodinu odložit z ruky a když jsem číst nemohla, přemýšlela jsem nad vlastními teoriemi, co se podle mě stane. :D Až tak mě ta kniha pohltila. A nemluvě o nádherném a milém obalu, na jenž jsem se nemohla vynadívat. :)
5 hvězdiček je u této knihy povinností a jelikož skončila dost otevřeně, těším se na další díl! :)
(RECENZE na celou sérii na mém profilu) ♥